To Reach the Unreachable Star #MondayMotivation με την Kim Clayton

To Reach the Unreachable Star #MondayMotivation με την Kim Clayton

November 23, 2022 0 Von admin

Κιμ Κλέιτον @kaclayton αφηγείται την ιστορία της προσέγγισης μαθητών που έχουν «παραιτηθεί» από πολλούς. Θα ενθαρρυνθείτε όχι μόνο να φτάσετε στο απρόσιτο αστέρι αλλά και να το διδάξετε! Θυμηθείτε γιατί είστε στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού και γίνετε ο δάσκαλος και ο μαθητής!

kim Clayton e116

Αυτό το επεισόδιο υποστηρίζεται από το Bloomz.com

Χορηγός του Bloomz Χρησιμοποιώ το Bloomz εδώ και τρία χρόνια και μου αρέσει. Μεταβείτε στη διεύθυνση www.coolcatteacher.com/bloomz για να μάθετε γιατί το Bloomz είναι το καλύτερο σύστημα επικοινωνίας γονέων και δασκάλων εκεί έξω. Έχω συμπεριλάβει έναν πίνακα σύγκρισης με χαρακτηριστικά για να σας βοηθήσω να καταλάβετε ποιο σύστημα είναι καλύτερο για εσάς.

[button href=”https://www.coolcatteacher.com/bloomz-best-parent-teacher-communication-app/” primary=”true” centered=”true” newwindow=”true”]Μάθετε γιατί το Bloomz είναι η καλύτερη εφαρμογή επικοινωνίας γονέων και δασκάλων[/button]

Παρακάτω είναι μια μεταγραφή τροποποιημένη για την αναγνωστική σας ευχαρίστηση. Για πληροφορίες σχετικά με τους καλεσμένους και τα αντικείμενα που αναφέρονται σε αυτήν την εκπομπή, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης.

****

Μεταγραφή για το επεισόδιο 116

Για να φτάσετε στα απρόσιτα αστέρια

[Recording starts 0:00:00]

VICKI: Καλή Παρακινητική Δευτέρα δάσκαλοι. Σήμερα συζητάμε με κάποια που νιώθω ότι ξέρω από πάντα και συνεργάστηκα μαζί της, την Kim Clayton @kaclayton από το Τέξας. Τελικά την γνώρισα στο ISTE, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος. Αλλά είχε αφήσει ένα σχόλιο σε μια ανάρτηση που είχαμε κάνει πριν από λίγο καιρό σχετικά με το πώς είναι δασκάλα αυτού που άλλοι δάσκαλοι θα μπορούσαν να αποκαλούν «κακά παιδιά», αλλά ξέρετε τι; Αυτή είναι μια πραγματικά καλή ιστορία. Έτσι, για όσους παλεύουν με τα παιδιά σας αυτή τη στιγμή, ας ακούσουν την ιστορία της Kim.

Λοιπόν, Kim, πες μας για τα «κακά παιδιά» σου και για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν τα αποκαλείς κακά παιδιά, αλλά πιθανώς να τα αποκαλούν άλλοι άνθρωποι.

KIM: Όχι, δεν τα θεωρώ καθόλου κακά παιδιά. Αλλά αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε ένα μικρό σχολείο. Αυτό το σχολείο ονομάζεται Simon Youth Academy http://syf.org/ και είναι μια κοινή συνεργασία ή μια κοινή συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Νεολαίας Simon και της Σχολικής Περιφέρειας στην οποία εργάζομαι, η οποία είναι η Σχολική Περιοχή Katy Independence εδώ στην ευρύτερη περιοχή του Χιούστον. Και αυτό το πρόγραμμα είναι ειδικά για μαθητές που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και επιστρέφουν και προσπαθούν να ολοκληρώσουν το απολυτήριο γυμνασίου τους.

Μάθετε περισσότερα για την τοποθεσία του Katy Mills Mall της Ακαδημίας Νέων του Simon. Η Kim Clayton διδάσκει τη νεολαία που πολλοί έχουν αγνοήσει. Συνάντησα για πρώτη φορά την Kim μέσω της παγκόσμιας συνεργασίας με το Flat Classroom και είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω αυτό το νέο εγχείρημα στη ζωή του φίλου μου!

Δημιουργήστε σχέσεις εμπιστοσύνης

Μερικά από αυτά έχουν πολλά να τελειώσουν, μερικά από αυτά μπορεί να έχουν μόνο μία ή δύο τάξεις. Αλλά ο κοινός παρονομαστής είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, επειδή έχουν παρατήσει το σχολείο, νιώθουν πολύ περιθωριοποιημένα και αισθάνονται πολύ, μερικές φορές, ανάξια. Δεν εμπιστεύονται πολύ τους ενήλικες και ειδικά τους δασκάλους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, επειδή οι περισσότεροι από αυτούς είχαν μια πολύ κακή εμπειρία κάπου στη γραμμή που τους έκανε να εγκαταλείψουν το σχολείο και να νιώθουν ότι απλά δεν μπορούσαν να συνεχίσουν σε ένα μεγάλο σχολικό περιβάλλον. Όλα τα λύκεια των περιοχών μας είναι πολύ μεγάλα.

Θυμάμαι ότι οι μαθητές που αγωνίζονται συχνά αισθάνονται «ανάξιοι» όπως λέει η Kim. Δεν εμπιστεύονται τους ενήλικες μας. Για να μπορέσεις να διδάξεις, πρέπει να φτάσεις. Για να μπορέσετε να εκπαιδεύσετε, πρέπει να σχετιστείτε. Πρέπει να εργαστούμε για να συνδεθούμε με τους μαθητές και να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης.

Οι Δύσκολοι Μαθητές προέρχονται συχνά από Δύσκολες Περιστάσεις

[00:02:00]

Έτσι έρχονται σε εμάς με πολλά ζητήματα και μερικά από αυτά, για να είμαι ειλικρινής, είναι κάπως αξιαγάπητα. Και το πολύ ωραίο είναι ότι έχουμε πολύ μικρές τάξεις. Η μεγαλύτερη τάξη μου πέρυσι ήταν τέσσερις μαθητές. Και έτσι γνωρίζω πραγματικά τα παιδιά, τα κάνω να μπορούν να εμπιστεύονται έναν ενήλικα και όλους τους δασκάλους ότι η ακαδημία μας είναι πολύ καλοί στο να κατανοούν τι χρειάζονται αυτά τα παιδιά.

Είχα μαθητές που ήταν στη φυλακή, είχα μαθητές που είχαν παιδιά, έχω μαθητές που έφυγαν από το σπίτι, πολλοί από αυτούς τους έδιωξαν οι γονείς τους από τα σπίτια τους. Και έτσι αυτά είναι τα παιδιά που όταν τα έχεις σε μια παραδοσιακή τάξη θεωρούνται τα κακά παιδιά. Οι περισσότεροι δάσκαλοι δεν θέλουν να δουλέψουν με αυτά τα παιδιά που μπορεί να δραστηριοποιούνται όχι για οτιδήποτε κάνει ο δάσκαλος, αλλά μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν περιστάσεις στη ζωή τους που το κάνουν πολύ δύσκολο να μάθουν.

ΒΙΚΙ: Και σκίζω μόλις ακούω γιατί κάθε παιδί αξίζει αγάπη.

ΚΙΜ: Σχεδόν κάθε μέρα σκίζουμε, Βίκυ.

ΒΙΚΙ: Απλώς μου ραγίζει την καρδιά γιατί, ειλικρινά, μερικά από τα παιδιά που διδάσκω, ο καθένας θα μπορούσε να διδάξει. Μπορώ να κάτσω μόνος μου σε μια τάξη με ένα βιβλίο και να διδάσκω τον εαυτό μου. Και νιώθω ότι όταν «κέρδισα το θησαυρό μου» ως δάσκαλος είναι όταν έφτασα εκείνα τα παιδιά που όλοι οι άλλοι έχουν ξεγράψει. Και αυτό είναι το μόνο που έχετε. Πείτε μας λοιπόν μια ιστορία για τη διαφορά που κάνετε.

Πρέπει να είμαστε το είδος των δασκάλων που προσεγγίζουν τα παιδιά, όχι να τα διαγράφουμε. Γίνε δημιουργός της διαφοράς.

Μια ιστορία μιας υπαλλήλου παντοπωλείου που άλλαξε μάθημα και πήρε το δίπλωμά της

KIM: Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω μια ιστορία για έναν από τους μαθητές μας που αποφοίτησε τον περασμένο χρόνο και πρέπει να προσθέσω ότι αυτή ήταν η πρώτη χρονιά αυτού του προγράμματος, επομένως αυτή ήταν η εναρκτήρια τάξη αποφοίτησής μας και είχαμε 11 που δεν θα είχαν αποφοιτήσει αν το είχαν δεν ήταν για εμάς. Και έτσι με κάνει να νιώθω ότι κάνω τη δουλειά μου. Αλλά θέλω να σας πω μια ιστορία. [Name removed] Στην πραγματικότητα ήρθε σε εμάς περίπου στα μισά του χρόνου, ήρθε σε εμάς μέσω του φίλου της που είναι φοιτητής στην ακαδημία μας.

[00:04:00]

Και έτυχε να αναφέρει, παρεπιπτόντως, έχω μια κοπέλα και μένει με την οικογένειά μου και δεν τελείωσε ούτε το λύκειο. Και έτσι ο εντολέας μου την άπλωσε και μπήκε και είχε μόνο μιάμιση πίστωση για να τελειώσει. Και αυτό το φτωχό κοριτσάκι, πολύ χτυπημένο, ήταν στο σύστημα ανάδοχου από τα 12 της χρόνια, δεν έχει σπίτι, ζει με τον φίλο και την οικογένεια του φίλου τα τελευταία δυόμισι χρόνια από τότε που είναι ραντεβού με τον φίλο.

Και δούλευε σε ένα τοπικό παντοπωλείο ως ελεγκτής και πραγματικά πίστευε ότι αυτό θα έκανε για το υπόλοιπο της ζωής της. Και νομίζω ότι ήταν απλώς πολύ ντροπαλή, πολύ μειλίχια, πολύ σεβαστή με το αγόρι της και αρχίσαμε να μιλάμε μαζί της και συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν απίστευτα λαμπερή, απίστευτα ικανή, απλώς δεν της είχε δοθεί ποτέ ευκαιρία. Και μάθαμε ότι στην πολιτεία μας, αν ήσασταν σε σύστημα ανάδοχου ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της ηλικιακής ομάδας γυμνασίου και γυμνασίου, δικαιούστε δωρεάν εκπαίδευση σε κρατικό κολέγιο. Και δεν το ήξερε αυτό και δεν το ξέραμε εμείς.

Όταν έμαθε ότι θα μπορούσε να πάει στο κολέγιο, αν τελείωνε το γυμνάσιο, αυτό την παρακίνησε πραγματικά και την ενδυνάμωσε πραγματικά. Την είδαμε να ανθίζει.

ΒΙΚΙ: Ουάου.

KIM: Την ημέρα που τελείωσε – τα παιδιά μας αποφοιτούν, βασικά, όταν τελειώσουν. Έχουμε μια τελετή αποφοίτησης αλλά όταν τελειώσουν έχουν τελειώσει. Και όταν τελείωσε μπήκε στο δωμάτιό μου με το μεγαλύτερο χαμόγελο στα χείλη της και ξέσπασα σε κλάματα γιατί ξέρεις ότι κάνεις τη διαφορά όταν βλέπεις ένα κορίτσι να πηγαίνει, «Θα πάω στο κολέγιο, κα. Κλέιτον.“ Και είναι σαν, «Ναι, θα πας στο κολέγιο».

[00:06:00]

Και αυτό είναι το κορίτσι που νόμιζε ότι θα δούλευε στο μπακάλικο για το υπόλοιπο της ζωής της. Και γι‘ αυτό συνεχίζω να κάνω αυτό που κάνω. Είναι για αυτά τα παιδιά. Και αυτό το κορίτσι είναι 20. Έτσι, είχε παρατήσει το σχολείο πριν από αρκετά χρόνια και επέστρεφε και τελείωσε στην ηλικία των 20, κάτι που είναι απλά πολύ ωραίο.

Αλλαγές παιχνιδιών. Αυτός πρέπει να είμαστε. Όπως η Kim, μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων.

Μια Pep Talk για να προσεγγίσετε τα παιδιά που αγωνίζονται

VICKI: Λοιπόν, Kim, αυτή είναι η κινητήρια Δευτέρα και ειλικρινά πιστεύω ότι κάθε δάσκαλος έχει «αυτά τα παιδιά». Αυτά τα παιδιά που παλεύεις να αγαπήσεις ή εκείνα τα παιδιά που απλώς περνούν δύσκολα. Το να πληγώνεις ανθρώπους πληγώνει τους ανθρώπους, και πληγώνουν. Και έτσι ξεσπούν.

Και θέλω απλώς όλοι όσοι ακούνε να είναι το είδος του δασκάλου που είναι σαν εσένα, Κιμ, και θέλει αυτά τα παιδιά και παίρνει το γάντι της πρόκλησης «αυτός είναι κάποιος που θα φτάσω. „

Δώστε μας, λοιπόν, τη συζήτηση για να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προσεγγίσουμε εκείνα τα παιδιά που αγωνίζονται.

KIM: Λοιπόν, η συμβουλή μου είναι απλά μην τα παρατάς. Είναι τόσο εύκολο όταν βρίσκεσαι σε μια παραδοσιακή τάξη, ειδικά αν έχεις 25-35 παιδιά και έχεις αυτό το ένα παιδί που σου επιτίθεται, που προκαλεί προβλήματα ή έχεις αυτό το παιδί που είναι ήσυχο και δεν μπορείς φτάσει και ξέρεις ότι υπάρχει κάτι εκεί.

Βρείτε μέσα σας να είστε με αυτό το παιδί, να είστε αυτό που χρειάζεται αυτό το παιδί και να το προσεγγίσετε ή να το πλησιάσετε εκεί που είναι παρά εκεί που νομίζετε ότι θα έπρεπε να είναι επειδή πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν οικιακά περιβάλλοντα που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. . Δεν ξέρω πώς είναι να είσαι άστεγος, δεν ξέρω πώς είναι να είσαι στη φτώχεια.

[00:08:00]

Και αν μπορέσουμε απλώς να συναντήσουμε αυτά τα παιδιά εκεί που είναι και να τα αποδεχθούμε, αυτά τα παιδιά θα αρχίσουν να παίζουν για εσάς και θα αρχίσουν να ανοίγονται σε εσάς και αυτό κάνει τη διαφορά στον κόσμο.

Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο. Απλώς ξεκινήστε γνωρίζοντας μαθητές. Στη συνέχεια, μπορείτε να τους διδάξετε.

Προσεγγίστε τα Απρόσιτα αστέρια

VICKI: Με κίνδυνο λοιπόν κάποιος να το θεωρήσει απλώς γελοίο, αλλά συνεχίζω να ακούω αυτό το υπέροχο τραγούδι από τον Δον Κιχώτη για να φτάσω στο απρόσιτο αστέρι, γιατί αυτά τα παιδιά είναι αστέρια.

KIM: Αυτό είναι αλήθεια, είναι αστέρια. Και ακριβώς επειδή έχουν εγκαταλείψει το σχολείο – τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι εξαιρετικά ευφυή, δεν έχουν εγκαταλείψει το σχολείο επειδή δεν είναι ικανά, έχουν εγκαταλείψει το σχολείο επειδή είχαν μια κακή εμπειρία. Και εμείς ως δάσκαλοι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν είμαστε μέρος αυτής της κακής εμπειρίας.

VICKI: Χρειάζεται να είμαστε αυτοί που φτάνουμε στο αστέρι, όχι να το κάνουμε απρόσιτο.

KIM: Σωστά.

VICKI: Αξιόλογοι εκπαιδευτικοί, δεν ξέρω τι άλλο κίνητρο χρειαζόμαστε όλοι για να προσπαθήσουμε πραγματικά να φτάσουμε σε αυτό το απρόσιτο αστέρι σήμερα. Οπότε σας ενθαρρύνω, πάρτε αυτό το παιδί που είναι το απρόσιτο αστέρι σας και κάντε μια επιπλέον προσπάθεια σήμερα μόνο και μόνο επειδή ακούσατε τι είπε η Kim.

Ευχαριστούμε τον σημερινό χορηγό

Η σημερινή εκπομπή υποστηρίζεται από τον Bloomz. Χρησιμοποιώ το Bloomz εδώ και τρία χρόνια και μου αρέσει. Μεταβείτε στη διεύθυνση www.coolcatteacher.com/bloomz για να μάθετε γιατί το Bloomz είναι το καλύτερο σύστημα επικοινωνίας γονέων και δασκάλων εκεί έξω. Έχω συμπεριλάβει έναν πίνακα σύγκρισης με χαρακτηριστικά για να σας βοηθήσω να καταλάβετε ποιο σύστημα είναι καλύτερο για εσάς.

[End of Audio 0:09:04]

[Transcription created by tranzify.com. Some additional editing has been done to add grammatical, spelling, and punctuation errors. Every attempt has been made to correct spelling. For permissions, please email [email protected]]

Αποκάλυψη της σύνδεσης υλικού: Αυτό είναι ένα „επεισόδιο podcast με χορηγία“. Η εταιρεία που το υποστήριξε με αποζημίωσε μέσω πληρωμής σε μετρητά, δώρου ή κάτι άλλο αξιόλογο για να συμπεριλάβω μια αναφορά στο προϊόν της. Ανεξάρτητα, προτείνω μόνο προϊόντα ή υπηρεσίες που πιστεύω ότι θα είναι καλές για τους αναγνώστες μου και είναι από εταιρείες που μπορώ να προτείνω. Το αποκαλύπτω αυτό σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου 16 CFR, Μέρος 255: «Οδηγοί σχετικά με τη χρήση εγκρίσεων και μαρτυριών στη διαφήμιση.)

Μην χάσετε ποτέ ένα επεισόδιο Podcast

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα επεισόδια podcast μας μέσω email.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει