The Wind of Change: 35 χρόνια Born Free

The Wind of Change: 35 χρόνια Born Free

September 24, 2019 0 Von admin

Πριν από 35 χρόνια το πρώτο Apple Macintosh κυκλοφόρησε. Ο αγαπημένος Βρετανός κωμικός Tommy Cooper κατέρρευσε και πέθανε στη σκηνή. το Διαστημικό Λεωφορείο Discovery απογειώθηκε στο παρθενικό του ταξίδι… και μια μικρή φιλανθρωπική οργάνωση εκτοξεύτηκε για να τερματίσει τα βάσανα των άγριων ζώων στην αιχμαλωσία και να θέσει την ευημερία των ζώων στην πρώτη γραμμή της προστασίας.

Born Free Foundation – ή Έλεγχος ζωολογικού κήπου όπως ήταν τότε γνωστό — έθεσε τα θεμέλιά του μεταξύ των πολιτικών αναταραχών στο Ηνωμένο Βασίλειο, των απεργιών των ανθρακωρύχων και των ανθρώπινων ασθενειών και της πείνας στην Αφρική. που κορυφώθηκε με μια παγκόσμια απήχηση από μεγάλες διασημότητες της ημέρας καθώς ηχογράφησαν ένα σημαντικό φιλανθρωπικό σινγκλ (Do They Know It’s Christmas Time;), με το συλλογικό όνομα? Χάνζαπλαστ.

έλεγχος στον ζωολογικό κήπο του αμερικανικού αετού

Δεδομένου ότι οι σπαραξικάρδιες σκηνές πείνας στην Αιθιοπία βασάνιζαν τα μυαλά του μέσου πολίτη, μαζί με τη βία που σχετίζεται με την απεργία και την αυξανόμενη φτώχεια στις πρώην περιοχές εξόρυξης άνθρακα που προσθέτουν προσωπικές αναταραχές. εμπνέοντας το κοινό να ανησυχεί για το ευημερία ενός ελέφαντα σε έναν ζωολογικό κήπο ή α λιοντάρι σε ένα τσίρκο — τα ίδια τα μέρη όπου οι άνθρωποι πήγαιναν τις οικογένειές τους για να ξεφύγουν από τις καθημερινές ανησυχίες — φαίνεται ότι πρέπει να ήταν σχεδόν αδύνατο έργο.

Pole Pole στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου με τη Virginia και τον Bill
Pole Pole στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου με τον Bill Travers και τη Virginia McKenna

Δεν ήμουν εκεί το 1984, είμαι παιδί της δεκαετίας του ’90. Αλλά στην πρόσφατη εκδήλωση έναρξης μιας νέας διαδικτυακής πρωτοβουλίας ευημερίας «Raise the Red Flag», ο διευθύνων σύμβουλος της Born Free, Howard Jones εξήγησε ότι «πριν από 35 χρόνια Pole Pole ο ελέφαντας πέθανε και ο συγχρονισμός πυροδότησε μια σειρά από γεγονότα που οδηγούν στη δημιουργία του Born Free Foundation. Σήμερα, οι άνθρωποι, ο χρόνος και η τεχνολογία έχουν ενωθεί για άλλη μια φορά για να παράγουν αποτελέσματα».

Γεννημένος ελεύθερος Γκαλά 35ης επετείου

Σε μια από τις πιο όμορφες βραδιές που μπορείτε να φανταστείτε, συμπονετικοί άνθρωποι, όλων των ηλικιών και γενεών —όλοι τους έχουν πάθος να βελτιώσουν τη ζωή των άφωνων με τους οποίους μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη— συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τα 35 χρόνια συμπονετική διατήρηση.

«Ο άνεμος της αλλαγής πνέει στον κόσμο της άγριας ζωής…» ήταν το απόσπασμα του αείμνηστου Μπιλ Τράβερς (πρωταγωνιστής της ταινίας Born Free και Συνιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Born Free), που ενέπνευσε το θέμα και την αισιοδοξία των εκδηλώσεων.

Μια αισιοδοξία που δεν θα μπορούσε κανείς να χάσει όταν στέκεται σε μια αίθουσα γεμάτη ανθρώπους που αγωνίζονται για αλλαγή τόσο σε μεγάλη κλίμακα (όσον αφορά την αλλαγή νόμων και την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων επί τόπου) όσο και από την άποψη της φροντίδας τις ανάγκες του ατόμου που υποφέρει.

Η βραδιά πρόσφερε και γιορτή και θλίψη. σκοπός και επείγουσας ανάγκης για τον εορτασμό των 35 χρόνων από την πραγματοποίηση του Virginia McKenna, Bill Travers και Ο Γουίλ Τράβερς το όραμα της δημιουργίας μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που λειτουργεί ως δύναμη για το καλό: να σκεφτόμαστε τα δεινά κάθε ζώου και να αγωνιζόμαστε να κάνουμε κάτι γι‘ αυτό.

Γεννημένος βασιλιάς με ελεύθερη βάση το λιοντάρι
Βασιλιάς το λιοντάρι

Ήταν πραγματικά πολύ ιδιαίτερο, για να το σκεφτείς Βασιλιάς το λιοντάρι (εικόνα παραπάνω) — σώθηκε από το παράνομο εμπόριο κατοικίδιων ζώων αφού τον κράτησαν σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, όπου τον εγκλώβισαν και τον ξυλοκόπησαν – δίπλα σε ένα λιοντάρι που εμφανίζεται σε ένα νέο κινούμενο σχέδιο που αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τα καταστήματα εθελοντών που επιτρέπουν την αγκαλιά με τα μικρά (δείτε παρακάτω).

Συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, αλλά και το κίνητρο, η αποφασιστικότητα και ένα τεράστιο ποσό αντοχής, ορμής και ταπεινότητας στο έργο που βρίσκεται μπροστά μας.

Λένε «χρειάζεται ένα χωριό». αλλά πίσω από το όραμα του Will, της Virginia και του Bill για έναν σεβασμό και θετική συνύπαρξη μεταξύ ανθρώπων και άγριας ζωήςείδα έναν στρατό — έναν όμορφο, συμπονετικό, αλλά σκληρό στρατό, πρόθυμο να σταθεί δυνατά για όλη την άγρια ​​ζωή που χρειάζεται προστασία.

Υψώστε την Κόκκινη Σημαία με το Born Free

Εξοπλισμένο με όλη τη σωστή τεχνολογία, εργαλεία και ταλέντο, αισθάνεται ότι ο άνεμος της αλλαγής φυσάει πράγματι.

Το νέο Between Free Foundation του Born αεροσκάφος κατά της λαθροθηρίας (οι λεγόμενοι αυτόγυροι «δράκοι»), και το εντυπωσιακό νέο τουςΥψώστε την Κόκκινη Σημαίαδιαδικτυακή πλατφόρμα αναφοράς; είναι σαφές ότι το μέλλον της διατήρησης βρίσκεται με στρατηγική παρέμβαση και δράση «στο έδαφος»..

Η ομορφιά αυτού είναι? όλοι μπορούμε να κάνουμε το κομμάτι μας.

Υψώστε την Κόκκινη Σημαία είναι μια ανοιχτή σε όλους πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για την υποβολή αναφορών αυτοπτών μαρτύρων σχετικά με ζώα που υποφέρουν σε αιχμαλωσία. Έχει ως στόχο:

  • δημιουργήστε μια εικόνα νοημοσύνης για το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο
  • δεσμεύσουμε όλους μας με σαφή ορατότητα ανεπαρκών εγκαταστάσεων καλής διαβίωσης των ζώων
  • ενημερώστε μας τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό.

Οι αρχές του Born Free είναι φυσικά ένα μεγάλο μέρος της «συζήτησης για τον ζωολογικό κήπο». Μπροστά από την εποχή τους ίσως? Η Βιρτζίνια, ο Γουίλ και ο Μπιλ είδαν και κατάλαβαν τα δεινά που μπορεί να επιφέρει η αιχμαλωσία στα άγρια ​​ζώα και ένιωσαν ένα πάθος να την τελειώσουν.

Πριν Είδος φάλαινας μας το δίδαξε όρκα μπορεί να γίνουν επιθετικοί όταν περιορίζονται σε τανκς, μας είπαν ότι οι ελέφαντες έπεφταν σε κατάθλιψη σε μικρά περιβλήματα.

Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον, όταν κοιτάξουμε πίσω σε αυτές τις εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας της άγριας ζωής με τον ίδιο τρόπο που αποκρούουμε τα οράματα των ζώων στο Κολοσσαίο, θα καταλάβουμε γιατί το πάθος για την αλλαγή θύμωσε εκείνη τη στιγμή.

Όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Born Free, Howard, στην παρουσίαση του Raise the Red Flag. «Δεν θα είχαμε φτάσει εδώ χωρίς τους ιδρυτές μας», και είναι σίγουρα αλήθεια ότι μαζί, μπορούμε να λάβουμε υπόψη το κάλεσμα.

Ο άνεμος της αλλαγής πνέει στον κόσμο της άγριας ζωής. Θα ταξιδέψετε με αυτό;

λογότυπο blog kate on conservation wildlife

Μάθετε περισσότερα για το Born Free

Μάθετε περισσότερα για τη συζήτηση για τον ζωολογικό κήπο

Μάθετε περισσότερα για τους ελέφαντες σε αιχμαλωσία

Μάθετε περισσότερα για τα λιοντάρια σε αιχμαλωσία

Μάθετε περισσότερα για τους μεγάλους πιθήκους σε αιχμαλωσία

Μάθετε περισσότερα για την όρκα σε αιχμαλωσία