Ice Sensory Bin Activity για νήπια

Ice Sensory Bin Activity για νήπια

August 12, 2022 0 Von admin

Κάδος αισθήσεων πάγου είναι μια από τις απλούστερες παιδικές δραστηριότητες με όλα τα καλύτερα μέρη του παιδικού παιχνιδιού. Η δημιουργία αυτής της υπαίθριας δραστηριότητας διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, αλλά το παιχνίδι που δημιουργεί διαρκεί πολύ περισσότερο. Είναι μια απολύτως τέλεια δραστηριότητα για νήπια που θα επαναλαμβάνετε όλο το καλοκαίρι.

Παιδί που παίζει σε ένα δοχείο αποθήκευσης (αισθητήριο κάδος) με παγάκια να επιπλέουν σε κόκκινο βαμμένο νερό. Εργαλεία κουζίνας και τρυπητήρια είναι στην εικόνα.

Είναι αλήθεια: ίσως αυτή η δραστηριότητα δεν πρόκειται να κερδίσει βραβεία, αλλά αυτός ο αισθητηριακός κάδος πάγου κέρδισε πολλά στο βιβλίο μου για τον χρόνο ανεξάρτητης ησυχίας που πέρασε το μικρό μου αφοσιωμένο.

Από απογοητευμένος γονιός με κολλημένο μικρό παιδί πέρασα στο να πίνω ζεστό (σχεδόν ζεστό) καφέ με την ησυχία μου. Όλα χάρη σε ένα δοχείο αποθήκευσης και τον πάγο από τον καταψύκτη μου. Αυτή είναι μια σταθερή νίκη – και δεν χρειαζόμουν βοήθεια από την οθόνη.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ψάχνετε για περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες; Έχω μια ολόκληρη λίστα από αυτά.

Παιδί που παίζει σε ένα δοχείο αποθήκευσης (αισθητήριο κάδος) με παγάκια να επιπλέουν σε κόκκινο βαμμένο νερό. Εργαλεία κουζίνας και τρυπητήρια είναι στην εικόνα. Το παιδί μαζεύει ενεργά πάγο.

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε έναν κάδο αισθήσεων πάγου;

Ακριβώς όπως όλες οι αγαπημένες μου δραστηριότητες για νήπια, αυτή η παγωμένη δραστηριότητα συνδυάζεται εύκολα.

Οι υπέροχες δραστηριότητες των νηπίων δεν χρειάζεται να είναι πολύ φανταχτερές. Μερικές φορές, χρειάζεται απλώς να είναι πάγος και νερό και το μικρό παιδί θα χειριστεί τα υπόλοιπα.

Και αυτή η δραστηριότητα είναι ακριβώς αυτή.

Υλικά:
Το Busy Toddler συμμετέχει στο πρόγραμμα συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα συνεργατών. Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους συνδέσμους στην πολιτική αποκάλυψης.

Πώς συνδυάζετε τη δραστηριότητα;

Πήρα τη μπανιέρα αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι και έριξα ολόκληρη την παγομηχανή σε αυτήν. Ήθελα το νήπιό μου (25 μηνών) να μπορεί να παίζει με τον πάγο, να ακούει τον ήχο καθώς χτυπάει μαζί και να βιώνει το κρύο του.

Πρόσθεσα επίσης μόνο λίγο νερό, ώστε τα πάντα να επιπλέουν και να υπάρχει η επιλογή διαχωρισμού του πάγου από το νερό. Ωχ Ώχ! και μερικές χρωστικές τροφίμων (αυτό είναι προαιρετικό αλλά το κάνει τόσο φανταχτερό και διασκεδαστικό).

Παιδί που παίζει σε ένα δοχείο αποθήκευσης (αισθητήριο κάδος) με παγάκια να επιπλέουν σε κόκκινο βαμμένο νερό. Εργαλεία κουζίνας και τρυπητήρια είναι στην εικόνα. Ο πάγος βρίσκεται σε ένα σουρωτήρι.

Τι κάνετε με έναν κάδο αισθήσεων πάγου;

Έδωσα στο μικρό μου τρυπητές κουτάλες, κουτάλες, τα αγαπημένα μας μικροσκοπικά τρυπητήρια και έφυγε.

Διασκέδαζε περισσότερο τεντώνοντας το παγάκια από οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει κάτι μαγικό στον διαχωρισμό του νερού από τον πάγο που φαίνεται να αιχμαλωτίζει την προσοχή του.

Μετέφερε τα παγάκια, τα μάζεψε και ανακάτεψε τη σούπα του. Είχε μια μπάλα που φανταζόταν και δημιουργούσε έναν μικρό παγωμένο κόσμο.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΔΩΝ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΠΑΓΟΥ: Μια γρήγορη και εύκολη καλοκαιρινή δραστηριότητα για νήπια. μια διασκεδαστική δραστηριότητα νηπίων για καλοκαιρινές διακοπές. μια υπαίθρια αισθητηριακή δραστηριότητα από το Busy Toddler

Τι μαθαίνουν τα νήπια εδώ;

Υπάρχει πράγματι πολλή μάθηση σε αυτήν την αισθητηριακή δραστηριότητα πάγου.

Εδώ είναι όλα όσα μαθαίνει ένα μικρό παιδί:

 • Ικανότητες έκχυσης
 • Μεταφορά δεξιοτήτων
 • Επιστημονικές δεξιότητες (κατανόηση του πάγου και της σχέσης με το νερό)
 • Αισθητηριακές δεξιότητες (αυτή είναι εμπειρία αφής για αυτόν)

Αυτή η δραστηριότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα παιδί που παίζει με πάγο. Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος οικοδόμησης δεξιοτήτων – κάτι που είναι χαρακτηριστικό για ένα παιδί που παίζει ανεξάρτητα.

Αυτό έγινε μια δραστηριότητα δύο προς ένα – μην χάσετε αυτήν την συμβουλή

Μέχρι την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, αυτή η δραστηριότητα είχε λιώσει. Καμία έκπληξη.

Αλλά αυτό σήμαινε ότι μετά τον υπνάκο, το αισθητήριο πάγου είχε γίνει κάδος νερού και το νήπιό μου το λάτρεψε. Λοιπόν, του άρεσε το έργο και μου άρεσε να κάθομαι για να τον βλέπω να παίζει.

Άλλαξα τα τρυπητήρια με μερικά κύπελλα μέτρησης και μπούμα – είχε σταθμό έκχυσης. Τώρα για αυτό το είδος δραστηριότητας βρίσκομαι εδώ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΔΩΝ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΠΑΓΟΥ: Μια γρήγορη και εύκολη καλοκαιρινή δραστηριότητα για νήπια. μια διασκεδαστική δραστηριότητα νηπίων για καλοκαιρινές διακοπές. μια υπαίθρια αισθητηριακή δραστηριότητα από το Busy Toddler

Η κατασκευή ενός κάδου με αισθήσεις πάγου είναι ιδανική για νήπια!

Ο κάδος πάγου είναι μια καταπληκτική δραστηριότητα – είναι τόσο γρήγορη, εύκολη και ο άνθρωπος κρατά την προσοχή του.

Αυτή η δραστηριότητα είναι μαγική. Κάτι στον πάγο τραβάει πραγματικά την προσοχή του μικρού μου. Ελπίζω να κάνει το ίδιο και για σένα!

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον αισθητήριο κάδο πάγου

Γιατί το ice play είναι καλό για νήπια;

Με ένα παγάκι, οι γονείς μπορούν να εισάγουν λεξιλογικούς όρους όπως «κρύο», «παντόφλα» και «υγρό». Η αιτία και το αποτέλεσμα των παγωμένων παγοκύβων ενάντια σε έναν καυτό ήλιο παρέχει επίσης στα νήπια ένα επιστημονικό πείραμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί πρόσθετη γλώσσα για „στερεό“ και „υγρό“.

Είναι ο πάγος ασφαλής για τα νήπια;

Ο πάγος είναι κίνδυνος πνιγμού. Χρησιμοποιήστε σημαντική επίβλεψη με νήπια και παγάκια. Αυτή μπορεί να μην είναι η σωστή δραστηριότητα για το παιδί σας εάν εξακολουθεί να βάζει πάγο στο στόμα του.

Είναι το αισθητηριακό παιχνίδι του πάγου;

Ναί! Ο πάγος είναι ένα εξαιρετικό αισθητηριακό αντικείμενο για να δουλέψουν τα παιδιά. Μπορούν να ροκανίζουν, να χύνουν, να κοσκινίζουν, να μεταφέρουν και να έχουν αυτή την εμπειρία ολόκληρου του σώματος με πάγο. Διαβάστε περισσότερα εδώ για το τι είναι το αισθητηριακό παιχνίδι και γιατί είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά.

Susie Allison, M. Ed

Ιδιοκτήτης, Δημιουργός

Η Susie Allison είναι η δημιουργός του Busy Toddler και έχει περισσότερους από 1,9 εκατομμύρια ακόλουθους στο Ίνσταγκραμ. Πρώην δάσκαλος και υπέρμαχος της προσχολικής εκπαίδευσης, το βιβλίο για γονείς της Σούζι „Οδηγός απασχολημένου νηπίου για την πραγματική ανατροφή των παιδιών” είναι διαθέσιμο στο Amazon.