AWS re:Invent 2022: Partners on parade

AWS re:Invent 2022: Partners on parade

Dezember 1, 2022 0 Von admin
Συγκινητική επιγραφή EDGE COMPUTING, νέα επιχειρηματική ιδέα τεχνολογίας.
Εικόνα: ra2 studio/Adobe Stock

Οι πωλητές τεχνολογίας λατρεύουν να συνεργάζονται. Μερικοί δημιουργούν ακόμη και εκτεταμένα ονόματα σε στυλ portmanteau για να εκφράσουν τη συνενωμένη τους κατάσταση. Οι Microsoft (Windows), Intel και Compaq ήταν για λίγο γνωστές ως WinTelPaq όταν και οι τρεις βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο. Στη σημερινή εποχή των μεγάλων πωλητών, με τα μεγαθήρια υπερκλιμάκωσης cloud να είναι πλέον τόσο μεγάλα, οι περισσότερες εταιρείες απλώς επιλέγουν το ασήμι, το χρυσό ή την πλατίνα με τον συνεργάτη πλατφόρμας με τον οποίο ευθυγραμμίζονται πιο άμεσα.

Όσον αφορά τις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon, πολλοί από τους συνεργάτες της εταιρείας συνδέονται με το «γονικό σύννεφο» επειδή πρέπει να είναι εκεί. Η βασική τεχνολογική τους πρόταση έχει σχεδιαστεί για να ευθυγραμμίζεται με το AWS, είναι ένας βασικός συνεργάτης της εταιρείας στην αγορά ή συνεργάζονται με το Google Cloud Platform και το Microsoft Azure. Έτσι, η αποτυχία να υιοθετήσουμε επίσης το AWS θα ήταν ανόητα παράλειψη.

Ενώ ορισμένοι συνεργάτες του AWS επέλεξαν να συγκρατήσουν τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις τους πριν από το AWS re:Invent 2022 — πιθανώς σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν το μερίδιο της φωνής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης — ορισμένοι ήταν φωνητικοί ενόψει της φετινής παράστασης. στο Λας Βέγκας μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου.

Πώς να συνδεθείτε στο AWS

Η εταιρεία πλατφόρμας δεδομένων Redis υπέγραψε μια αυστηρότερη συμφωνία AWS αυτόν τον μήνα για να θέσει τις δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων σε πραγματικό χρόνο του Redis Enterprise Cloud πιο κοντά στην παγκόσμια εμβέλεια των υπηρεσιών AWS. Σε αυτό που η εταιρεία θέλει να αποκαλεί συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, η Redis κάλυψε ορισμένους από τους βασικούς μηχανισμούς διευκόλυνσης που απαιτούνται για να επιτρέψουν στους οργανισμούς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία της πιο εύκολα ή, τουλάχιστον, πιο εύκολα στο AWS.

Η Redis εργάστηκε για να δημιουργήσει μια συμφωνία συνεργασίας που θα παρέχει υποστήριξη νέων προϊόντων, λύσεις ειδικές για τον κλάδο και στρατηγικές προώθησης στην αγορά κατά την εκτέλεση του προϊόντος cloud στο AWS. Όσον αφορά το cloud, υπάρχει μια σειρά σε αυτά τα πράγματα, επομένως ο Redis διευκρινίζει ότι έχει ξεκινήσει με αρχική εστίαση στους πελάτες που μεταφέρουν βάσεις δεδομένων στο cloud, ανοιχτού κώδικα ή σχεσιακές βάσεις δεδομένων.

Σύμφωνα με τον Jason Forget, επικεφαλής εσόδων και πρόεδρο της Redis, τελικά αυτή η εστίαση θα επιτρέψει σε οργανισμούς σε τομείς που κυμαίνονται από τις βιομηχανίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τυχερών παιχνιδιών, λιανικής και υγειονομικής περίθαλψης και βιοεπιστημών να δημιουργήσουν εξαιρετικά διαθέσιμες γεω-κατανεμημένες εφαρμογές που απαιτούν λιγότερο από χιλιοστό του δευτερολέπτου εκτέλεση.

„Ενώ η Redis συνεργάζεται στενά με την AWS εδώ και χρόνια, θεωρούμε αυτή τη συνεργασία ως έναν τρόπο για να προωθήσουμε την επιθυμία των πελατών να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν σε παγκόσμια κλίμακα με τον τοπικό λανθάνοντα χρόνο που απαιτείται από τις σύγχρονες εφαρμογές“, δήλωσε ο Forget.

ΔΕΙΤΕ: Μην περιορίζετε τον ενθουσιασμό σας: Τάσεις και προκλήσεις στον υπολογισμό αιχμής (TechRepublic)

Το AWS Marketplace απλοποιεί τις αγορές για τους συνεργάτες

Όπως πολλοί συνεργάτες, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν το Redis Enterprise Cloud στο AWS Marketplace, μια προσφορά αγορών που παρέχει έναν απλοποιημένο και ενοποιημένο λογαριασμό που συνδυάζει τη χρήση του Redis Enterprise Cloud με την κατανάλωση AWS.

Μιλώντας πριν από την κεντρική ομιλία του AWS σε μια ιδιωτική ενημέρωση Τύπου, ο αντιπρόεδρος προϊόντων της Couchbase, Rahul Pradhan, είχε κάπως θολό μάτια και είπε ότι σκεφτόταν το μακρύ παιχνίδι.

«Ό,τι εισήχθη στο AWS re:Invent 2022 θα έχει εκτεταμένα αποτελέσματα το 2023 και μετά», είπε ο Pradhan. «Η εμφάνιση των τεχνολογιών χωρίς διακομιστές έχει αλλάξει τον τρόπο κατασκευής των εφαρμογών και του λογισμικού. Αυτό περιλαμβάνει τις αρχιτεκτονικές εφαρμογών και την αλυσίδα εργαλείων DevOps, αλλά επηρεάζει επίσης τα οικονομικά της ανάπτυξης λογισμικού.“

Ο Pradhan θεωρεί τη στοίβα AWS ως ουσιαστικά ρευστή όσον αφορά το πού θα συμβεί στη συνέχεια η ανάπτυξη και λέει ότι η αρχιτεκτονική χωρίς διακομιστή θα συνεχίσει να υιοθετείται σε όλο το πεδίο, με τις προσφορές υπολογιστών χωρίς διακομιστή σε διάφορους παρόχους cloud να γίνονται δημοφιλείς. Προτείνει ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί σε ολόκληρη τη στοίβα εφαρμογών με τη διαθεσιμότητα και την υιοθέτηση βαθμίδων δεδομένων χωρίς διακομιστή από όλους τους μεγάλους προμηθευτές δεδομένων.

Χωρίς κρύο ξεκίνημα για την άκρη

«Οι πλατφόρμες υπολογιστών αιχμής χωρίς διακομιστή που αξιοποιούν τις καθυστερήσεις χιλιοστών του δευτερολέπτου του 5G/6G και οι βελτιστοποιήσεις τεχνητής νοημοσύνης θα διευκολύνουν μια συνέχεια του cloud σε τοποθεσίες πολλαπλών νέφους και ακμών», δήλωσε ο Pradhan. «Είναι επίσης σαφές ότι οι προγραμματιστές θα οδηγήσουν σε αυξημένη υιοθέτηση αιχμής με αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως το WebAssembly (WASM).

«Τέτοιες τεχνολογίες παρέχουν φορητότητα, ασφάλεια και χαμηλή επιβάρυνση πόρων, μαζί με την έλλειψη προβλήματος ψυχρής εκκίνησης που το καθιστούν ιδανικό για την άκρη».

Με την επεξεργασία βάσης δεδομένων που είναι πλέον διαθέσιμη στο edge, οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να φέρουν την υπολογιστική επεξεργασία, τα αναλυτικά στοιχεία και άλλες λειτουργίες πιο κοντά στα δεδομένα αιχμής τους. Αυτό εξαλείφει το δαπανηρό κόστος μεταφοράς δικτύου για την αναπαραγωγή δεδομένων στο cloud, ενώ επεξεργάζεται και παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο κοντά στην πηγή δεδομένων.

«Η υιοθέτηση κατανεμημένων cloud με τεχνολογίες που το επιτρέπουν με το WASM και το 5G/6G θα επιταχύνει την εμφάνιση κατανεμημένων βάσεων δεδομένων. Αυτές οι λύσεις μπορούν να βρίσκονται και να επεξεργάζονται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στην άκρη, ενώ συγχρονίζουν τα δεδομένα σε πολλές περιοχές και παρόχους cloud», πρότεινε ο Pradhan.

Επίσης φωνητικός στη λειτουργία προεπισκόπησης ήταν ο Panzura με έδρα το San Jose, ένας ειδικός διαχείρισης δεδομένων υβριδικής αρχιτεκτονικής. Η εταιρεία είναι γνωστή για την ξεχωριστή αρχιτεκτονική λογισμικού της που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει ακόμη και στους πιο ευαίσθητους οργανισμούς να μεταφέρουν κρίσιμους φόρτους εργασίας στο cloud, χωρίς να φοβούνται ransomware ή εσωτερικές απειλές.

Η Panzura χρησιμοποίησε την έκθεση AWS για να λανσάρει μια νέα λύση διαχείρισης δεδομένων για πελάτες που εργάζονται σε κρίσιμα περιβάλλοντα δεδομένων για την αποστολή ή τη ζωή, όπως ο δημόσιος τομέας, η υγειονομική περίθαλψη και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Επειδή η υπηρεσία κάνει τόσο τα στιγμιότυπα όσο και τα δεδομένα αμετάβλητα, οι επιθέσεις ransomware δεν μπορούν να βλάψουν αρχεία στο παγκόσμιο σύστημα αρχείων Panzura.

Αντίθετα, οι επιθέσεις αποτρέπονται με γρήγορη επαναφορά σε μπλοκ δεδομένων ηλικίας δευτερολέπτων για τη συναρμολόγηση μη μολυσμένων αρχείων. Μέσω μιας νέας στρατηγικής συμφωνίας, αυτή η νέα λύση, καθώς και όλοι οι άλλοι φόρτοι εργασίας της Panzura, θα εκτελούνται σε AWS.

«Δεν χάσαμε ποτέ ένα αρχείο και μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο να κάνουμε τον κόσμο ασφαλή για δεδομένα», δήλωσε ο Jill Stelfox, Διευθύνων Σύμβουλος της Panzura. «Αξιοποιώντας την επεκτασιμότητα της στοίβας τεχνολογίας AWS, χτίζουμε ένα σύστημα που μια μέρα θα κάνει την όλη ιδέα του ransomware ξεπερασμένη».

Το προβλέπει η Gartner Το 85% των παγκόσμιων οργανισμών θα υιοθετήσει μια στρατηγική για το cloud-first έως το 2025 και μπορούν να εκτελέσουν πλήρως τις στρατηγικές ψηφιακού μετασχηματισμού τους χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες εγγενείς στο cloud. Τα ευρύτερα μηνύματα εδώ φαίνεται να έλκονται γύρω από την ανάγκη να μπορούμε να χειριζόμαστε μη δομημένη διαχείριση δεδομένων σε περιβάλλοντα δεδομένων υψηλής απόδοσης, υψηλής ευφυΐας, ανθεκτικά σε ransomware.

«Η ασφάλεια εξακολουθεί να είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς και η επέκταση των δυνατοτήτων μας στο cloud για εκείνους τους πελάτες σε κλάδους όπου ο πήχης για συμμόρφωση και ασφάλεια έχει τεθεί ιδιαίτερα ψηλά δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική», δήλωσε ο Howard Wright, αντιπρόεδρος και παγκόσμιος επικεφαλής startups της AWS.

Το Cloud είναι ασφαλές τώρα, σωστά;

Είναι ενδιαφέρον να πιστεύουμε ότι συνεχίζουμε τη συζήτηση για την ασφάλεια στο cloud. Ήταν κάπου πριν από δύο δεκαετίες τώρα που οι οργανώσεις έλεγαν «Τι; Αφήστε τα δεδομένα μας να βρίσκονται έξω από τους τέσσερις τοίχους μας, που βρίσκονται σε ένα κέντρο δεδομένων; Σοβαρά?“ Και αυτή η συζήτηση εξακολουθεί να υπάρχει ως ένα βαθμό.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ολόκληρη η βιομηχανία της τεχνολογίας εξακολουθεί να φαίνεται εμμονή με ζητήματα ασφάλειας. Ίσως αυτό να μην προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι το μέσο κόστος των παραβιάσεων δεδομένων αυξήθηκε κατά 2,6% από 4,24 εκατομμύρια δολάρια το 2021 σε 4,35 εκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με την IBM.

ΔΕΙΤΕ: Κιτ πρόσληψης: Cloud Engineer (TechRepublic Premium)

«Πιστεύω ότι ένα από τα βασικά πράγματα στο AWS είναι ότι θα επαναληφθεί πολύς ο τρόπος με τον οποίο το cloud είναι η πιο ασφαλής λύση για τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Frank Contrepois, επικεφαλής συμβούλων FinOps στην εταιρεία υλοποίησης υπηρεσιών cloud Strategic Blue. „Με την εκφόρτωση μέρους των κινδύνων ασφαλείας στο AWS, οι εταιρείες μπορούν να εξοικονομήσουν ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, υπάρχει επίσης ένα κόστος ευκαιρίας για τη συνέχιση της κατασκευής και συντήρησης συστημάτων ασφαλείας που μπορούν να εκφορτωθούν.“

Ένας πρεσβευτής του AWS, ο Contrepois δηλώνει ανοιχτά ότι το AWS „ζει και πεθαίνει από το ιστορικό ασφαλείας του“ σήμερα. Άλλωστε, πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για τις υπηρεσίες cloud της. Η σκέψη τώρα είναι ότι θα δούμε πιο ολοκληρωμένη ασφάλεια μεταξύ του εγγενούς λογισμικού AWS και άλλου λογισμικού ασφαλείας από την κοινότητα συνεργατών AWS, σχεδόν σε μια διαδικασία που μοιάζει με σύντηξη.

«Καθώς οι εταιρείες χρησιμοποιούν περισσότερα συστήματα cloud-native (π.χ. Λάμδα για τα πλεονεκτήματα διαχείρισης πόρων) τόσο περισσότερο μπορούν να αναθέσουν την ασφάλεια», εξήγησε ο Contrepois. «Για το Elastic Compute Cloud του (EC2) υπηρεσία, το AWS διαχειρίζεται την ασφάλεια από το πάτωμα του κέντρου δεδομένων, μέχρι το σημείο της εικονικοποίησης.

«Έπειτα, από το λειτουργικό σύστημα και πάνω, είναι ευθύνη του πελάτη. Όταν χρησιμοποιείτε το Lambda, η μόνη πτυχή που παραμένει στην περίμετρο ασφαλείας του πελάτη είναι ο κωδικός. Το AWS φροντίζει για τα πάντα κάτω από τον κώδικα. Με την κίνηση της εκτέλεσης Λάμδα προς την άκρη, με CloudFront [email protected]είναι δυνατή η παροχή απίστευτα γρήγορων απαντήσεων σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας όλες τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην AWS.»

Ο Contrepois είπε ότι σε αυτό το σενάριο, ο κώδικας δεν εκτελείται πλέον ούτε στον υπολογιστή ενός πελάτη ούτε στο cloud. είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πελάτη ενώ διαχειρίζεται κεντρικά από το cloud. Για τον Contrepois, αυτό αποκαλεί το τέλειο παράδειγμά του για την οικοδόμηση ενός αιχμής που σχετίζεται με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων που σχετίζεται με τον υπολογιστικό «υπερταχύ βρόχο ανάδρασης». Αν και δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη, αυτή είναι μια λειτουργία που μπορεί να αλλάξει τη ρύθμιση των κόκκινων φαναριών κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο για να επιτρέψει σε ένα ασθενοφόρο να φτάσει στο νοσοκομείο πιο γρήγορα.

Άλλος χρόνος, άλλο σύννεφο

Πάνω από τα σύννεφα λοιπόν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τι άλλαξε τους τελευταίους 12 μήνες, πώς προσαρμόστηκε η κοινότητα συνεργατών AWS στην συνεχώς εξελισσόμενη οικογένεια υπηρεσιών AWS και όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο Λας Βέγκας πήραν ένα νέο hoodie και δωρεάν μπουκάλι νερό ?

Όσον αφορά το τι έφερε το τελευταίο έτος, το AWS re:invent 2021 ήταν η πρώτη συγκέντρωση του CEO της AWS Adam Selipsky από τότε που ανέλαβε τα ηνία τον Μάρτιο του 2021, επομένως είναι ακόμα νέος. Έχει περάσει μεγάλο μέρος της θητείας του μέχρι στιγμής επιμένοντας ότι «το cloud μόλις ξεκινάει» και «θα πάρει χρόνο» για οργανισμούς που δεν είναι ακόμα συνηθισμένοι στον αφηρημένο κόσμο των εικονικών μηχανών.

Καθώς προχωράμε αμέσως προς τα εμπρός, η Selipsky αναπόφευκτα θα συνεχίσει να μιλά για παγκόσμια εμβέλεια, αυτοματισμό, βελτίωση και βελτίωση πλατφόρμας παράλληλα με αφαιρέσεις υψηλότερου επιπέδου σε μια σειρά οριζόντιων υπηρεσιών που προορίζονται για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης κάθετης βιομηχανίας. Αυτό το τελευταίο σημείο μπορεί να βοηθήσει να απαντήσουμε πόσο θεμελιώδης είναι η κοινότητα συνεργατών και ανεξάρτητων προμηθευτών λογισμικού για το AWS.

Πράγματι, όπως έχει ο John Furrier της Silicon Angle σημειώνεται εδώ στο LinkedIn αναφέροντας τον Matt McIlwain, ιδρυτικό εταίρο στο Madrona Venture Group, «Ενώ η AWS και άλλοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν ουσιαστικές προόδους στη σύγχρονη στοίβα δεδομένων, ο μετασχηματισμός θα προέλθει από το AWS και τις εφαρμογές τρίτων που αξιοποιούν τα βασικά μοντέλα και την τεχνητή νοημοσύνη για να διαταράξουν το παλαιού τύπου λογισμικό κλάδους. Και, πιο συγκεκριμένα, θα υπάρξει ανάγκη για λύσεις εστιασμένες στον κλάδο».

Όσο για τα κουκούλα, Ο Selipsky έχει ήδη το δικό τουας το κλείσουμε λοιπόν.

Αλλού, υπήρξαν ανάμεικτες περιουσίες για το AWS, καθώς βελτιώνεται αθόρυβα στον ανοιχτό κώδικα, ενώ η Forrester βλέπει την εταιρεία υπό πίεση στις προβλέψεις της για το cloud computing για το 2023.