7 Πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν επισκέπτεστε την πόλη Χο Τσι Μινχ στο Βιετνάμ για πρώτη φορά

7 Πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν επισκέπτεστε την πόλη Χο Τσι Μινχ στο Βιετνάμ για πρώτη φορά

Januar 2, 2023 0 Von admin

Απαιτούμενη αποποίηση ευθύνης: Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει προϊόντα με συνδέσμους συνεργατών. Εάν κάνετε αγορές χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, λαμβάνουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Σε πολλές λίστες ως ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Βιετνάμ είναι η πολυσύχναστη πόλη Χο Τσι Μινχ (HCMC). Παλαιότερα γνωστό ως Σαϊγκόν, μετονομάστηκε μετά τον πόλεμο μεταξύ Αμερικής και Βιετνάμ. Ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του Νοτίου Βιετνάμ και είναι ένα συναρπαστικό μέρος για εξερεύνηση. Φτιάξαμε μια λίστα με τα κορυφαία 7 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην πόλη Χο Τσι Μινχ, στο Βιετνάμ για όσους επισκέπτονται για πρώτη φορά.

Επίσκεψη στην πόλη Χο Τσι Μιν για πρώτη φορά μοτοσυκλέτες (Σαϊγκόν, Βιετνάμ) www.compassandfork.com

1. Δείτε το Swarm of Motorbikes!

Το να χαρακτηρίζεις την κίνηση στην πόλη Χο Τσι Μινχ χαοτική είναι κάτι που υποτιμάται. Η κύρια μορφή μεταφοράς είναι μια μοτοσικλέτα, ή μοτοσικλέτα, και υπάρχουν εκατομμύρια από αυτά. Μερικές φορές φαίνεται ότι βρίσκονται όλοι στην ίδια διασταύρωση! Σμήνη σαν μέλισσες, όταν αλλάζουν τα φώτα, σβήνουν.

Οι οδηγοί έρχονται απίστευτα κοντά, με ίσως μια ίντσα να περισσέψει, την ενσάρκωση της ασιατικής αντίληψης του χώρου, «όσο δεν χτυπάς, είχες άφθονο χώρο!» Το να διασχίζεις το δρόμο είναι τρομακτικό καθώς τα ποδήλατα συνεχίζουν να έρχονται. Η καλύτερη συμβουλή που λάβαμε ήταν να περπατάτε με αργό και σταθερό ρυθμό (μην φρικάρετε και επιταχύνετε ή σταματήσετε) και κρίνουν πού θα είστε και σας περιφέρουν. Φαίνεται να λειτουργεί, επιβιώσαμε!

Αναρωτιέστε γιατί ξεκίνησα μιλώντας για την κίνηση; Είναι σοβαρά η πιο ζωντανή μου ανάμνηση από την επίσκεψη στην πόλη Χο Τσι Μινχ.

Κατεβάστε τη φόρμα Asian Essentials

ΚΥΡΙΟΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ!

Αποκτήστε την Ασιατική Κουζίνα ULTIMATE BNDLE

  • Οδηγός εικόνων για κοινά ασιατικά συστατικά (πάρτε το για ψώνια)
  • Εύχρηστες εκτυπώσιμες λίστες αγορών ανά κουζίνα
  • Ασιατικές συμβουλές μαγειρικής, συνταγές και πολλά άλλα!

Έχω δει συστάσεις για τους τουρίστες να νοικιάσουν μια μοτοσικλέτα για να μετακινηθούν όταν επισκέπτονται την πόλη Χο Τσι Μινχ. Αυτό είναι παράνοια! Αν δεν έχετε συνηθίσει να οδηγείτε μοτοσικλέτα και να οδηγείτε σε αυτές τις συνθήκες, είναι ένας καλός τρόπος να καταστρέψετε τις διακοπές σας. Αφήστε το ως άθλημα θεατών! Τα ταξί είναι φθηνά (και κλιματιζόμενα) και πιθανώς η καλύτερη επιλογή για το χρόνο σας στο HCMC.

Επίσκεψη στην πόλη Χο Τσι Μιν για πρώτη φορά (Σαϊγκόν, Βιετνάμ) Γαλλική Αρχιτεκτονική www.compassandfork.com

2. Δείτε τη γαλλική επιρροή στην ιστορία του Χο Τσι Μινχ: Περπατώντας στην Περιφέρεια 1

Αναρωτιέστε τι να κάνετε στο HMCM; Το District 1 είναι ο κύριος εμπορικός και πολιτιστικός κόμβος της πόλης Χο Τσι Μινχ και ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Βιετνάμ για να κατανοήσετε την ιστορία.

Σχεδιασμένο από Γάλλους αρχιτέκτονες κατά την εποχή της Αποικιοκρατίας. φαρδιές λεωφόροι, όμορφα πάρκα και αποικιακά γαλλικά κτίρια είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία.

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, το Κεντρικό Ταχυδρομείο, το παλιό Δημαρχείο, το διάσημο ξενοδοχείο Rex και η Όπερα της Σαϊγκόν (γνωστή και ως Δημοτικό Θέατρο) είναι όλα παραδείγματα της γαλλικής αρχιτεκτονικής επιρροής.

Πολλά από τα διεθνή ξενοδοχεία πέντε αστέρων βρίσκονται επίσης σε αυτή την περιοχή. Υπάρχουν φανταστικά καφέ και εστιατόρια γύρω από αυτήν την περιοχή που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Μια βόλτα σε αυτήν την περιοχή είναι απαραίτητη όταν επισκέπτεστε την πόλη Χο Τσι Μινχ.Επίσκεψη στην πόλη Χο Τσι Μινχ για πρώτη φορά στην Όπερα της Σαϊγκόν (Σαϊγκόν, Βιετνάμ) www.compassandfork.com

3. What To Do In Saigon: Opera House & The AO Show

Θέλετε να δείτε το εσωτερικό της Όπερας της Σαϊγκόν; Πηγαίνοντας να δω το Για την παράσταση είναι υπέροχος τρόπος. Το ίδιο το AO Show είναι φανταστικό.

Ένα ζωντανό σόου εμπνευσμένο από το Βιετνάμ. Η εκπομπή αλλάζει από καιρό σε καιρό, γι‘ αυτό ελέγξτε τι παίζει. Κάθε παράσταση περιλαμβάνει τα πιο απίστευτα ακροβατικά που εκτελούνται σε κοντάρια από μπαμπού! Είναι κάπως σαν μια βιετναμέζικη εκδοχή του Cirque de Soleil.

Η παράσταση είναι πολύ δημοφιλής, επομένως θα ήταν καλύτερο να κάνετε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων στον παραπάνω σύνδεσμο, εάν θέλετε πραγματικά να πάτε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην πόλη Χο Τσι Μινχ.

4. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στο Βιετνάμ: Το Μουσείο Απομεινάρια του Πολέμου

Ένα από τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα στο Βιετνάμ, το Μουσείο Απομεινάρια του Πολέμου ήταν κάποτε γνωστό ως Μουσείο Κινεζικών και Αμερικανικών Εγκλημάτων Πολέμου και είναι το μουσείο που βλέπουν οι περισσότεροι Δυτικοί όταν επισκέπτονται την πόλη Χο Τσι Μινχ. Αυτό το μουσείο έχει να κάνει με τον πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ/Βιετνάμ, ο οποίος είναι γνωστός ως ο Αμερικανικός Πόλεμος στο Βιετνάμ.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι Βιετναμέζοι παρουσιάζουν την εκδοχή τους για τα γεγονότα. Η γλώσσα, ό,τι περιλαμβάνεται (και εξαιρείται) και η επίσημη βιετναμέζικη εκδοχή των γεγονότων είναι όλα πολύ ενδιαφέροντα. Αν θέλετε να δείτε μια διαφορετική άποψη για αυτόν τον πόλεμο, μην χάσετε αυτό το μουσείο. Πρόκειται για τον πόλεμο, και πολλές πτυχές του μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητικές, αλλά αξίζει τον κόπο να τις δείτε και να τις μάθετε.

Στον τελευταίο όροφο υπήρχε μια φωτογραφική έκθεση, «Ρέκβιεμ». Είναι μια συλλογή από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από φωτογράφους που πέθαναν καλύπτοντας τον πόλεμο. Είναι μια συλλογή από τις τελευταίες τους φωτογραφίες που τραβήχτηκαν. Είναι μια πιο συγκινητική συλλογή φωτογραφιών. Πολλοί άνθρωποι ρίσκαραν και έχασαν τη ζωή τους για να βεβαιωθούν ότι ο κόσμος γνώριζε την ιστορία του τι συνέβαινε στο Βιετνάμ. Αυτή είναι η κληρονομιά εκείνων των φωτογράφων που πέθαναν.

5. Το Προεδρικό Μέγαρο

Αυτό είναι επίσης γνωστό ως Παλάτι Επανένωσης ή Παλάτι Ανεξαρτησίας. Αυτό είναι το τεράστιο κτίριο με τη δεξαμενή μπροστά. Ο Πρόεδρος του Νοτίου Βιετνάμ έζησε και εργάστηκε σε αυτό το κτίριο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αυτό το κτίριο έπαιξε μεγάλο ρόλο κατά τη διάρκεια του Πολέμου και στις τελευταίες μέρες του, καθώς αυτός είναι ο τόπος της πτώσης της Σαϊγκόν στις 30 Απριλίου 1975. Οι τελευταίες σκηνές του Πολέμου (που μπορείτε να δείτε στο Μουσείο Υπολειμμάτων Πολέμου παραπάνω) έλαβαν χώρα εδώ.

Το παλάτι έχει μείνει όπως ήταν κατά τη διάρκεια του πολέμου και είναι σαν να γυρνάω πίσω στο χρόνο, καθιστώντας το ένα από τα πιο αυθεντικά πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Βιετνάμ.

Είναι ενδιαφέρον να δείτε το κτίριο, να κατανοήσετε τον ρόλο του στην ιστορία και να εξερευνήσετε πώς και από πού ξεκίνησε ο πόλεμος στο Βιετνάμ. Το κέντρο επικοινωνιών στο υπόγειο είναι πολύ ενδιαφέρον για να δούμε τι εξοπλισμό ήταν διαθέσιμος εκείνη την εποχή σε σύγκριση με τη σύγχρονη υποδομή επικοινωνιών μας.

Επίσκεψη στην πόλη Χο Τσι Μιν για πρώτη φορά (Σαϊγκόν, Βιετνάμ) Προεδρικό Μέγαρο www.compassandfork.com

6. Οι σήραγγες Cu Chi

Πρόκειται για μια ημερήσια εκδρομή από την πόλη Χο Τσι Μινχ. Και πάλι ένα λείψανο του Πολέμου και λίγο ανησυχητικό αλλά ουσιαστικό κομμάτι για να καταλάβεις τι συνέβη. Οι Βιετναμέζοι κατασκεύασαν εκτεταμένα δίκτυα σηράγγων που χρησιμοποιούσαν για να συμμετάσχουν σε πόλεμο και ζούσαν μέσαΕπίσκεψη στην πόλη Χο Τσι Μινχ για πρώτη φορά στις σήραγγες Cu Chi (Σαϊγκόν, Βιετνάμ) www.compassandfork.com για να επιβιώσει κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Αυτά τα τούνελ είναι μικρά. Κανένας από εμάς δεν είναι πολύ μεγάλος και ήταν δύσκολο να πλοηγηθείτε σε αυτές τις σήραγγες (και νομίζω ότι αυτές που μπορούν να πάνε οι επισκέπτες έχουν μεγεθυνθεί!). Στην παρακάτω εικόνα, αυτός ο άντρας κάνει το μέγεθος αυτής της εισόδου στο τούνελ να φαίνεται εντάξει, ο Mark δεν χωρούσε σχεδόν καθόλου σε αυτό το τετράγωνο!

Όλο αυτό το σύμπλεγμα σηράγγων και στην πραγματικότητα η χρήση των τούνελ ως τακτική στον πόλεμο με αφήνει άφωνο. Καθώς το γράφω αυτό, δυσκολεύομαι να περιγράψω τον αντίκτυπο που έχει η επίσκεψη σε αυτό το μέρος. Το γεγονός ότι οι Βιετναμέζοι έκαναν τέτοια μήκη για να πολεμήσουν κατά τη διάρκεια του Πολέμου είναι ένας από τους λόγους που ήταν τόσο τρομερός αντίπαλος, παρόλο που οι ΗΠΑ είχαν πολύ μεγαλύτερη δύναμη πυρός.

Από πολλές απόψεις πιστεύω ότι πρέπει να το δεις και να το ζήσεις. Είναι ένα από εκείνα τα μέρη που δεν θέλετε να πάτε αλλά πραγματικά πρέπει να δείτε. Και δεν είναι μακριά αν επισκέπτεστε την πόλη Χο Τσι Μινχ.

Χρησιμοποιήσαμε τον ίδιο οδηγό και οδηγό από το ταξίδι μας στο Δέλτα του Μεκόνγκ επισκεπτόμενοι τις σήραγγες Cu Chi και τον ναό Cao Dai στο Tay Ninh ως ολοήμερη εκδρομή. Μια άλλη επιλογή είναι να οργανώσετε τη μεταφορά με λεωφορείο από το ξενοδοχείο σας ή να οργανώσετε μια περιήγηση.

7. Φαγητό στο Βιετνάμ – Συμβουλές για φαγητό στην πόλη του Χο Τσι Μιν

Και κρατώντας το καλύτερο για το τέλος, δοκιμάστε την τοπική κουζίνα! Σίγουρα το αποκορύφωμα της επίσκεψης στην πόλη Χο Τσι Μινχ! Εάν είχατε ένα πλήρες δρομολόγιο στα αξιοθέατα, μια Κυριακή στη Σαϊγκόν θα ήταν ιδανική για μια ή δύο γαστρονομικές απόλαυση.

Το Ho Chi Minh City έχει μια ζωντανή κουλτούρα street food και τη νύχτα υπάρχουν πολλοί πάγκοι που στήνονται σε όλη την πόλη, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς Ben Thanh (η οποία μετατρέπεται σε νυχτερινή αγορά). Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτή η αγορά είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές χονδρικής και τουριστικής στη Σαϊγκόν. Αν θέλετε να το αγοράσετε, το πιθανότερο είναι ότι μπορείτε να το βρείτε εδώ. Το παζάρι είναι απαραίτητο, γι‘ αυτό να είστε προετοιμασμένοι.

Όλες οι συνοικίες της πόλης Χο Τσι Μινχ διαθέτουν μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και μπαρ για κάθε προϋπολογισμό και γούστο. Βρήκαμε μερικά εκπληκτικά καλά κοκτέιλ και wine bar, ακόμη και ένα μέρος με μια ωραία επιλογή από single-malt scotch. Και ήταν ευτυχισμένη ώρα!

Αν θέλετε ένα ταξίδι στο παρελθόν, ρίξτε μια ματιά στο Jerome’s Bar στο Caravelle Hotel (κοντά στην Όπερα). Βρίσκεται στις 8ου όροφος έχει φανταστική θέα στη γαλλική συνοικία από τη βεράντα. Το ξενοδοχείο και αυτό το μπαρ ήταν το κεντρικό σημείο συνάντησης των ανταποκριτών του ξένου Τύπου και των επισκεπτών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Σε όλο το ξενοδοχείο υπάρχουν πολλές ιστορικές φωτογραφίες από την εποχή του πολέμου. Σήμερα είναι ένα ωραίο (αν και ακριβό) κοκτέιλ μπαρ και εστιατόριο.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε HotPot Saigon Περιηγήσεις. Δεν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό, αλλά το συνιστούσαν ανεπιφύλακτα αρκετοί άλλοι ταξιδιώτες που συναντήσαμε. Οι οδηγοί Saigon HotPot είναι τοπικοί φοιτητές πανεπιστημίου που θέλουν να εξασκήσουν τα αγγλικά τους. Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν, με τον ξεναγό να δέχεται μια δωρεά αν σας άρεσε η ημέρα. Θα επικοινωνήσουν και θα μάθουν τι θα θέλατε να κάνετε και θα οργανώσουν για εσάς μια ημερήσια περιήγηση (συνήθως με τα πόδια) στην πόλη, δείχνοντας μερικά από τα αγαπημένα τους μέρη και υπέροχα μέρη για φαγητό. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε έναν ντόπιο και να αποκτήσετε την τοπική προοπτική.

Αν θέλετε ένα διάλειμμα από το ασιατικό φαγητό, το συνιστούμε ανεπιφύλακτα Κρόκοςένα μεσογειακό εστιατόριο ή γεια όμορφη (Ιταλικά) και τα δύο ανήκουν στους ίδιους ανθρώπους. Φάγαμε στο Saffron και ήταν ένα φανταστικό γεύμα. Πεινάτε, ήταν ένα μεγάλο γεύμα!

Τελικές σκέψεις: Πότε να επισκεφτείτε το Χο Τσι Μινχ

Θα συνιστούσαμε να το επισκεφτείτε την άνοιξη ή το φθινόπωρο, ώστε να απολαύσετε το πιο ξηρό κλίμα του Βιετνάμ. Μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, η πόλη Χο Τσι Μινχ έχει μέτρια κλίματα και ελαφρές βροχοπτώσεις. Επισκεπτόμενοι το Χο Τσι Μινχ τον Οκτώβριο ή οποιαδήποτε στιγμή από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για την εποχή των βροχών. Μπορεί να είναι πολύ υγρό και απροσδόκητες έντονες βροχοπτώσεις μπορεί να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή.

Αν θέλετε να απολαύσετε το ταξίδι σας στο Βιετνάμ, ο Οκτώβριος θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη επιλογή από αυτούς τους πολύ ζεστούς και υγρούς καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες προτιμούν να το επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, η οποία διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο.

Τώρα που καταλαβαίνετε καλύτερα πότε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στην πόλη Χο Τσι Μινχ και τι μπορείτε να κάνετε όσο βρίσκεστε εκεί, ελπίζουμε να έχετε έμπνευση για να ξεκινήσετε να προγραμματίζετε το ταξίδι σας. Έχουμε επίσης μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ.

Απολαύστε την επίσκεψη στην πόλη Χο Τσι Μινχ (και προσέξτε τα μηχανάκια!)

7 Πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν επισκέπτεστε την πόλη Χο Τσι Μιν για πρώτη φορά www.compassandfork.com