Υιοθέτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μεταξύ θεσμικών επενδυτών Αυξήσεις

Υιοθέτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μεταξύ θεσμικών επενδυτών Αυξήσεις

November 22, 2022 0 Von admin

Παρά τις ταραχώδεις συνθήκες στις αγορές κρυπτογράφησης, η υιοθέτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μεταξύ θεσμικών επενδυτών αυξάνεται παγκοσμίως, λόγω της βελτιωμένης αντίληψης για την αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και της έλξης των επενδυτών στην προοπτική υψηλών αποδόσεων. σύμφωνα με στη μελέτη Fidelity Digital Assets 2022 Institutional Investor Digital Assets Study.

Η φετινή έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 θεσμικοί επενδυτές στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, διαπίστωσε ότι η υιοθέτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αυξάνεται παγκοσμίως φέτος, με σχεδόν έξι στους 10 (58%) θεσμικούς επενδυτές να συμμετάσχουν σε έρευνα. υποδεικνύοντας την επένδυση σε ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο αριθμός αντιπροσωπεύει αύξηση έξι μονάδων από το 52% του 2021.

Η αντίληψη αυξάνεται επίσης παγκοσμίως με τη θετική αντίληψη για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να αυξάνεται κατά έξι μονάδες από το 2021 έως το 2022 και οι θετικές απόψεις για το Bitcoin να αυξάνονται κατά δύο μονάδες.

Reuters
Perception of Digital Assets and Bitcoin, Πηγή: Fidelity Digital Assets 2022 Institutional Investor Digital Assets Study, Οκτ 2022

Perception of Digital Assets and Bitcoin, Πηγή: Fidelity Digital Assets 2022 Institutional Investor Digital Assets Study, Οκτ 2022

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (88%) ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ήταν ελκυστικά, αριθμός που αυξήθηκε κατά πέντε μονάδες στις ΗΠΑ και δύο μονάδες στην Ευρώπη το 2022. Όπως και το 2021, οι ερωτηθέντες ανέφεραν τις υψηλές δυνατότητες ανόδου (43% ), το καινοτόμο τεχνολογικό παιχνίδι (41%) και η ενεργοποίηση της αποκέντρωσης (29%) ως τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά των ψηφιακών στοιχείων.

Αλλά ίσως το πιο αξιοσημείωτο φέτος, οι επενδυτές έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) και τις ευκαιρίες απόδοσης, δύο χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που κερδίζουν απήχηση μεταξύ των θεσμικών επενδυτών. Το 23% των ερωτηθέντων ανέφερε τη συμμετοχή στο οικοσύστημα DeFi ως συναρπαστικό χαρακτηριστικό, αυξημένο κατά 10 μονάδες από το 2021, ενώ το 17% ανέφερε ευκαιρίες απόδοσης, μια αύξηση οκτώ μονάδων από πέρυσι.

Appeal of digital assets, Πηγή: Fidelity Digital Assets 2022 Institutional Investor Digital Assets Study, Οκτ 2022

Appeal of digital assets, Πηγή: Fidelity Digital Assets 2022 Institutional Investor Digital Assets Study, Οκτ 2022

Το αυξημένο ενδιαφέρον για τα ψηφιακά στοιχεία αποδεικνύεται επίσης από την αυξανόμενη πρόθεση συμμετοχής στον τομέα. Συνολικά, το 74% των ερωτηθέντων θεσμικών επενδυτών δήλωσε ότι σχεδίαζε να αγοράσει ή να επενδύσει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο μέλλον, αυξημένος κατά τρεις μονάδες από 71% το 2021.

Η Ασία πρωτοστατεί στην ιδιοκτησία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Εξετάζοντας τις γεωγραφικές τάσεις, τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι η Ασία διατήρησε την ηγετική θέση στην ιδιοκτησία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (69%) το 2022 και είχε τη μεγαλύτερη συνάφεια με τα ψηφιακά στοιχεία (60%). Οι Ασιάτες επενδυτές είχαν ιστορικά μια πιο θετική άποψη για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και υιοθέτησαν από νωρίς νέες μεθόδους ψηφιακής πληρωμής.

Η περιοχή, ωστόσο, είδε μια μικρή πτώση στην υιοθέτηση και την αντίληψη, κάτω δύο και τρεις βαθμούς από πέρυσι, αντίστοιχα.

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, ανέφεραν αυξημένες οικείες, βελτιωμένη αντίληψη και περισσότερες επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Μεταξύ των δύο περιοχών, είναι η Ευρώπη που σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο, καταγράφοντας αύξηση ιδιοκτησίας 11 μονάδων, έναντι εννέα μονάδων για τις ΗΠΑ. Συνολικά, τα αποτελέσματα του 2022 τοποθετούν την Ευρώπη στο ίδιο επίπεδο με την Ασία όσον αφορά τη συνολική υιοθέτηση και τη θετική αντίληψη.

Θετική αντίληψη για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, Πηγή: Fidelity Digital Assets 2022 Institutional Investor Digital Assets Study, Οκτ 2022

Θετική αντίληψη για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, Πηγή: Fidelity Digital Assets 2022 Institutional Investor Digital Assets Study, Οκτ 2022

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η υιοθέτηση και η εξέταση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μεταξύ θεσμικών επενδυτών είναι η υψηλότερη μεταξύ των επενδυτών υψηλής καθαρής αξίας (82%), μαζί με τα κεφάλαια αντιστάθμισης κρυπτογράφησης και τα κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου (VC) (87%) και τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους (73%).

Η υιοθεσία είναι χαμηλότερη μεταξύ των οικογενειακών γραφείων (37%), των προγραμμάτων συντάξεων/καθορισμένων παροχών (DB) (5%), των παραδοσιακών αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (7%) και των κεφαλαίων και ιδρυμάτων (E&F) (6%).

Παγκόσμια υιοθέτηση και εξέταση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ανά τμήμα, Πηγή: Fidelity Digital Assets 2022 Institutional Investor Digital Assets Study, Οκτ 2022

Παγκόσμια υιοθέτηση και εξέταση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ανά τμήμα, Πηγή: Fidelity Digital Assets 2022 Institutional Investor Digital Assets Study, Οκτ 2022

Παρά τη συνολική αύξηση της υιοθέτησης ψηφιακών στοιχείων από τους θεσμικούς επενδυτές, οι παράγοντες της αγοράς εντόπισαν επίσης αρκετές προκλήσεις που πιστεύουν ότι εμποδίζουν την υιοθέτηση.

Σε συμφωνία με τα αποτελέσματα του 2021, η αστάθεια των τιμών (50%) αναγνωρίστηκε ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επένδυση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η έλλειψη βασικών στοιχείων για τη μέτρηση της κατάλληλης αξίας (37%), οι ανησυχίες για την ασφάλεια (35%) και οι ανησυχίες σχετικά με τη χειραγώγηση της αγοράς (35%) είναι άλλα σημαντικά εμπόδια.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν μακρά ιστορία ακραίας αστάθειας, αλλά οι φετινές διακυμάνσεις των τιμών ήταν ιδιαίτερα άγριες. Μόλις αυτή την εβδομάδα, η τιμή του bitcoin έπεσε σε χαμηλό δύο ετών, καθώς η αγορά υποχώρησε περαιτέρω μετά την πτώση του FTX, ενός χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης που κάποτε χαιρετίστηκε ως η επόμενη ιστορία επιτυχίας του κλάδου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι χρήστες και οι επενδυτές του FTX έχασαν την εμπιστοσύνη τους στο χρηματιστήριο μετά την εκκαθάριση του Changpeng Zhao, Διευθύνοντος Συμβούλου της Binance περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ αξίας του εσωτερικού κρυπτογραφήματος FTT της FTX και εξέφρασε σκεπτικισμό για την οικονομική σταθερότητα της εταιρείας. Οι αναρτήσεις στο Twitter σπινθηριστεί ένα τριήμερο τραπεζικό τρέξιμο περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που οδήγησε την FTX σε κρίση.

Η Binance συμφώνησε να διασώσει το FTX αλλά η συμφωνία τελικά ακυρώθηκε μετά από ανακαλύψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια „εταιρική δέουσα επιμέλεια» έκανε τη συμφωνία πολύ επικίνδυνη.

Το Bitcoin και ο αιθέρας υποχώρησαν περισσότερο από 20% την τελευταία εβδομάδα.

Πίστωση επιλεγμένης εικόνας: Freepik

Print Friendly, PDF & Email