Τι ένα πράγμα θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ να κάνετε φέτος;

Τι ένα πράγμα θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ να κάνετε φέτος;

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Νέος χρόνος, νέος εσύ;

Όχι, ούτε εγώ.

Ο Ιανουάριος είναι α κρύο, σκοτεινό και γενικά χωρίς έμπνευση μήνα στις καλύτερες στιγμές. Κάτι που μας αφήνει να νιώθουμε λιγάκι (ή τρομερά κινητικός αν θέλετε να είστε λίγο περισσότερο για τον 18ο αιώνα – περισσότερα εδώ αν σας ενδιαφέρει…).

Και για να προσθέσουμε προσβολή στον τραυματισμό, πολλοί από εμάς νιώθουμε κάπως χτυπημένο και μελανιασμένοκουρασμένοι και κουρασμένοι μετά από αυτούς τους μεγάλους μήνες πανδημικών περιορισμών, άγχους και διαρκώς μεταβαλλόμενων σχεδίων.

Έτσι η ιδέα του λαμπερές νέες αποφάσεις αισθάνεται λίγο, ας πούμε, υπερβολικά φιλόδοξη.

Αλλά την περασμένη εβδομάδα πρότεινα να κάνω απλά ένα πράγμα διαφορετικά στις αρχές του τρέχοντος έτους. Διατηρήστε το απλό και κάντε το διαχειρίσιμο, και είναι πιο πιθανό να το κάνετε κάνε αυτή τη συνήθεια να κολλήσει.

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι είναι σχετικό με εσάς.

Αυτή την εβδομάδα, ας εξετάσουμε μια άλλη ερώτηση που μπορεί να σας απασχολήσει αποτινάσσοντας τα μπλουζ του Ιανουαρίου και κάνοντας μικρές αλλαγές με τρόπο που είναι βιώσιμος.

Τι ένα πράγμα θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ να κάνετε φέτος;

Πάρτε μερικά λεπτά μαζί μου για να σκεφτείτε το περασμένο έτος. Ξέρω, μερικά από αυτά πραγματικά δεν θέλουμε να τα ξαναδούμε. Αλλά ζήστε το κάναμε, και θα υπάρξουν πτυχές της περσινής χρονιάς που είναι θετικές και εμπνευσμένες. Περισσότερα για αυτό την επόμενη εβδομάδα.

Τι ένα πράγμα θα σταματήσετε να κάνετε φέτος;Για αυτήν την εβδομάδα, σκεφτείτε μερικά από τα πτυχές του περασμένου έτους που ήταν ίσως λιγότερο καλό και αυτό είναι υπό τον έλεγχό σας.

Τόσο μεγάλο μέρος της περσινής χρονιάς ήταν λίγο σκουπίδια και είναι εκτός ελέγχου μας. Εστιάστε σε αυτό και κινδυνεύουμε να γίνουμε παθητικοί, απελπισμένοι, αντιδραστικοί.

Αλλά όταν εστιάζουμε σε αυτό που ήταν λιγότερο καλό αλλά είναι υπό τον έλεγχό μας, εκεί βρίσκονται οι σπόροι του θετική, προληπτική αλλαγή.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τομείς της ζωής που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Δουλειά

 • πάρα πολύ χρόνο να καθίσετε
 • πάρα πολλές κλήσεις ζουμ
 • αποσπάται η προσοχή από τις ειδοποιήσεις μέσω email
 • φτωχά όρια μεταξύ εργασίας και σπιτιού

Σχέσεις

 • δεν υπάρχει αρκετός χρόνος με το Nearest and Dearest
 • πολύ γρήγορα για να πω ναι χωρίς να σκεφτώ το κόστος
 • Η ισορροπία στράφηκε λανθασμένα μεταξύ εκείνων που βρίσκονται σε εξωτερικούς κύκλους σχέσεων και εκείνων που βρίσκονται πιο κοντά μας
 • υπερβολική σκέψη και υπερβολική ανάλυση συνομιλιών

Προσωπικός

 • πάρα πολύ χρόνο σερφάροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τρόπο που ρουφά ενέργεια
 • πάρα πολύ χρόνο καθιστική ζωή
 • να κάνετε κακές επιλογές στο τι τρώτε ή στον ύπνο ή στο τι παρακολουθείτε

Η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί για αιώνες. Το θέμα είναι να σκεφτείς τη ζωή σου και να δεις πού υπάρχουν συμπεριφορές και πράξεις που βλέπεις ότι δεν είναι καλές για σένα.

Τι ξεχωρίζει περισσότερο;

Τι ένα πράγμα θα σταματήσετε να κάνετε;

Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να μην σας αποσπούν την προσοχή οι ειδοποιήσεις μέσω email όταν εργάζεστε ή να επιλέξετε να μην πραγματοποιείτε όλες τις συναντήσεις σας στο διαδίκτυο αλλά να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο. Ίσως το μόνο πράγμα που πρόκειται να σταματήσετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να εργάζεστε μετά από μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ ή να ελέγχετε τα email εργασίας το Σαββατοκύριακο.

Ή ίσως είναι να σταματήσετε να παίρνετε το τηλέφωνό σας για ύπνο το βράδυ, ώστε να απομακρύνετε αυτή την απόσπαση της προσοχής.

Ίσως το μόνο πράγμα που πρόκειται να σταματήσετε να κάνετε είναι να τρώτε ανάμεσα στα γεύματα.

Ή να επιλέγετε να μην κολλάτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν θα μπορούσατε να απολαμβάνετε τη φυσική παρέα ενός φίλου ή ενός αγαπημένου σας προσώπου.

Τι θα έκανε τη μεγαλύτερη διαφορά για εσάς;

Κρατήστε το απλό και επιλέξτε κάτι με α υψηλό buy-in: τι θα κέρδος σταματώντας να το κάνετε αυτό ένα πράγμα; Ποιος άλλος θα ωφεληθεί;

Αντί να χτυπάτε τον εαυτό σας για αυτή τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, επιλέξτε να το κάνετε αναγνωρίζω αυτό για αυτό που είναι και αναγνωρίζω ότι ήταν λιγότερο από καλό πέρυσι. Και δώστε τον εαυτό σας άδεια Αντ ‚αυτού να γιορτάζω αφήστε αυτό το πράγμα να πάει, βλέποντας τον εαυτό σας απελευθερώθηκε από αυτή τη συμπεριφορά και την απόλαυση της ελευθερίας για να μην με δεσμεύει φέτος.