Σημαντικές εξελίξεις στην κομβική υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τα ζώα · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Σημαντικές εξελίξεις στην κομβική υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τα ζώα · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Juni 23, 2022 0 Von admin

Από την Kitty Block και τη Sara Amundson

Η πρόταση 12 απαγόρευε την ενδοκρατική παραγωγή και πώληση προϊόντων που παράγονται μέσω του εντατικού περιορισμού μητρικών χοίρων, κοτόπουλων που γεννούν αυγά και μοσχαριών. Το HSUS

Μια αγωγή που εξετάζεται επί του παρόντος από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχει τεράστιες συνέπειες για εκατομμύρια ζώα σε ολόκληρη τη χώρα—και έχουμε νέα για σημαντικές εξελίξεις, μερικές από αυτές θετικές και άλλες απογοητευτικές. Όπως και να έχει, ο αγώνας συνεχίζεται.

Πρώτον, κάποιο υπόβαθρο: Η βιομηχανία χοιρινού κρέατος μηνύει για να ανατρέψει την Πρόταση 12 της Καλιφόρνια, που θεωρείται ευρέως ως ένας από τους ισχυρότερους νόμους για τα ζώα φάρμας στον κόσμο. Πρόταση 12 απαγόρευσε τον εντατικό περιορισμό των κοτόπουλων που γεννούν αυγά, των μητρικών χοίρων και των μοσχαριών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία μοσχαριού. Απαγόρευσε επίσης την πώληση στην Καλιφόρνια αυγών, χοιρινού και μοσχαριού από εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν αυτές τις πρακτικές. Το ορόσημο για την καλή διαβίωση των ζώων, την προστασία των καταναλωτών και δημόσια υγεία νόμος που ψηφίστηκε το 2018 με την υποστήριξη του 63% των ψηφοφόρων της Καλιφόρνια και είμαστε περήφανοι που κάνουμε ένα τόσο αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός για την καλή διαβίωση των ζώων φάρμας.

Αλλά η νίκη που γιορτάσαμε εμείς και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Καλιφόρνια για λογαριασμό των ζώων το 2018 έπρεπε να υπερασπιστεί σθεναρά από τότε. Η νομική μας ομάδα και οι σύμμαχοί μας υπερασπίστηκαν με επιτυχία την Πρόταση 12 σε πολλές αίθουσες δικαστηρίων. Αυτή η τρέχουσα υπόθεση κατατέθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Παραγωγών Χοιρινού Κρέατος και η κυβέρνηση Τραμπ υπέβαλε μια σύντομη ενημέρωση. Από τότε, προτρέπουμε την κυβέρνηση Μπάιντεν να φύγει από τη θέση της εποχής Τραμπ που αντιτίθεται στην Πρόταση 12.

Δυστυχώς, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η κυβέρνηση Μπάιντεν υπέβαλε μια σύντομη ενημέρωση που αρνήθηκε να αντιστρέψει την πορεία που είχε χαράξει η κυβέρνηση Τραμπ το 2020. Η σύντομη δήλωση Μπάιντεν απομάκρυνε μερικές από τις πιο ακραίες αντι-ανθρωπιστικές θέσεις που προτάθηκαν από τη σύνταξη Τραμπ, αλλά παρόλα αυτά συνέστησε την Το Ανώτατο Δικαστήριο επαναφέρει την υπόθεση για πρόσθετες δικαστικές ακροάσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς του κλάδου.

Αν και ήταν απογοητευτικό, η σύντομη δήλωση του Μπάιντεν δεν υποστήριξε ανοιχτά τις ριζοσπαστικές νομικές θεωρίες της βιομηχανίας χοιρινού κρέατος και σημείωσε συγκεκριμένα ότι οι νόμοι του κράτους όπως η Πρόταση 12 μπορούν να είναι συνταγματικοί υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια και οι δικηγόροι μας θα επικεντρωθούν τώρα στο να καταστήσουν σαφές κατά την ενημέρωσή μας στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι η Πρόταση 12 πληροί κάθε μία από τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη σύντομη αναφορά του Μπάιντεν.

Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στους 16 Αμερικανούς Γερουσιαστές και 100 Αντιπροσώπους, όλοι μέλη της Ομάδας των Δημοκρατικών, μαζί με κυβερνήτες και μέλη των νομοθετικών σωμάτων των πολιτειών σε όλη τη χώρα, που υπέγραψαν επιστολές προς την κυβέρνηση Μπάιντεν. Μαζί με αυτή τη σημαντική νομοθετική υποστήριξη, υπήρξε ένας τεράστιος συνασπισμός που υποστήριξε την Πρόταση 12 — συμπεριλαμβανομένων 98 οργανώσεων που εκπροσωπούν ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων, την προστασία των ζώων, το περιβάλλον, τη βιώσιμη γεωργία και τους εργάτες των αγροκτημάτων. Υπήρξε σαφώς μια κριτική επίδειξη πολιτικής ενότητας για τη θέση μας. Είμαστε επίσης ευγνώμονες για τους ενδιαφερόμενους πολίτες που επικοινώνησαν με τον Λευκό Οίκο για αυτό το θέμα.

Υπήρξε επίσης μια θετική εξέλιξη στην υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που προήλθε από μια απίθανη πηγή: καθηγητές γεωργικών οικονομικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Davis. Το UC Davis είναι μια από τις πιο εξέχουσες γεωργικές σχολές στη χώρα και προσλαμβάνεται συχνά από τις αγροτικές επιχειρήσεις για τη διεξαγωγή έρευνας με επίκεντρο τη βιομηχανία. Το National Pork Board χρηματοδότησε δύο από τους κορυφαίους γεωργικούς οικονομολόγους του σχολείου για να αναλύσουν τις επιπτώσεις της Πρότασης 12 το 2018. Στην κατάθεση της Παρασκευής, οι ερευνητές είπαν στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι οι ισχυρισμοί του κλάδου για οικονομική ζημιά εκτός πολιτείας από την Πρόταση 12 δεν υποστηρίζονται εντελώς από την έρευνά τους, και ορισμένοι «στερούνται εύλογης βάσης», ενώ άλλοι αψηφούν την «κοινή λογική» και τα «απλά οικονομικά κίνητρα». Συνοπτικά, οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι «ως θέμα τόσο της οικονομικής θεωρίας όσο και των εμπειρικών δεδομένων, [the industry’s] Τα κεντρικά οικονομικά επιχειρήματα είναι λανθασμένα και απίθανα».

Τα άλλα έγγραφα που κατατέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής ήταν ως επί το πλείστον από τους συνήθεις υπόπτους που ευθυγραμμίζονται με τη βιομηχανία χοιρινού κρέατος. Θα απαντήσουμε στα ψεύτικα επιχειρήματα της βιομηχανίας χοιρινού κρέατος και μια ευρεία ομάδα ενδιαφερόμενων εμπειρογνωμόνων και ομάδων δημοσίου συμφέροντος σχεδιάζουν επίσης να υποβάλουν συνοπτικές πληροφορίες που θα δείχνουν ότι όχι μόνο η Πρόταση 12 ευθυγραμμίζεται με το νομικό προηγούμενο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι προς το συμφέρον των ζώων , καταναλωτές, αγρότες, εργάτες και τον πλανήτη.

Θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για το πώς εξελίσσεται αυτή η κομβική υπόθεση.

Η Sara Amundson είναι πρόεδρος του Humane Society Legislative Fund.

Κατηγορίες

Ζώα εκτροφής, Δημόσια Πολιτική (Νομική/Νομοθετική)