Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ

Dezember 31, 2022 0 Von admin

Απαιτούμενη αποποίηση ευθύνης: Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει προϊόντα με συνδέσμους συνεργατών. Εάν κάνετε αγορές χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, λαμβάνουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ Σχολικά κορίτσια με ποδήλατο www.compassandfork.comΜε βάση το κόστος μιας περιοδείας τριών εβδομάδων, το ταξίδι μας στο Βιετνάμ κόστισε περίπου το ίδιο χρηματικό ποσό για περισσότερες από επτά εβδομάδες στο Βιετνάμ. Τρεις εβδομάδες ή επτά εβδομάδες με τα ίδια χρήματα! Μεγάλη διαφορά. Πώς το κάναμε λοιπόν; Και ακόμα καλύτερα, πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ! Μάθετε παρακάτω.

Μειώστε το κόστος του ταξιδιού σας στο Βιετνάμ: Οργανώστε το μόνοι σας

Μια οργανωμένη περιήγηση είναι συνήθως ο πιο ακριβός τρόπος για να πάτε οπουδήποτε ή να δείτε οτιδήποτε. Η τιμή του είναι premium ως αντάλλαγμα για ευκολία. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το Βιετνάμ (συμπεριλαμβανομένου αυτού του ιστότοπου) και η τουριστική υποδομή έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να είναι εύκολο να οργανωθείτε. Εάν ανησυχείτε για τη γλώσσα, οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται στον τουρισμό μιλούν αγγλικά, επομένως δεν είναι πραγματικά πρόβλημα. Έτσι, για να μειώσετε το κόστος του ταξιδιού σας στο Βιετνάμ, προτείνουμε να προγραμματίσετε το δικό σας δρομολόγιο για το Βιετνάμ.

Λάβετε υπόψη τον καιρό κατά τον προγραμματισμό. Το Βιετνάμ είναι μια μακρόστενη χώρα. Οι βροχοπτώσεις και οι θερμοκρασίες μπορεί να διαφέρουν πολύ. Ταξιδέψαμε από νότο προς βορρά. Αυτό έγινε για να αποφύγετε τον βορρά στο κρύο και τη βροχή, και να είστε έξω από το νότο πριν ο καιρός γίνει πολύ ζεστός (ήταν αρκετά ζεστός όταν ήμασταν εκεί!) Η κίνηση προς μία κατεύθυνση αντί για οπισθοδρόμηση θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Τα δύο μεγαλύτερα κόστη σας θα είναι η μεταφορά και η διαμονή και αυτά είναι πολύ εύκολο να τα ταξινομήσετε μόνοι σας. Εδώ είναι λοιπόν η συμβουλή μας για ταξίδια στο Veitnam.

Παρακάτω είναι ένας χάρτης του δρομολογίου μας, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε.

Κατεβάστε τη φόρμα Asian Essentials

ΚΥΡΙΟΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ!

Αποκτήστε την Ασιατική Κουζίνα ULTIMATE BNDLE

 • Οδηγός εικόνων για κοινά ασιατικά συστατικά (πάρτε το για ψώνια)
 • Εύχρηστες εκτυπώσιμες λίστες αγορών ανά κουζίνα
 • Ασιατικές συμβουλές μαγειρικής, συνταγές και πολλά άλλα!

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ - δρομολόγιο www.compassandfork.comΠώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο δρομολόγιο του Βιετνάμ στο Νότιο Βιετνάμ www.compassandfork.com

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ Διαδρομή στο Βόρειο Βιετνάμ www.compassandfork.comΒιετνάμ Ταξίδια – Μεταφορές – Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Το κόστος για να φτάσετε στο Βιετνάμ συνήθως με πτήση από κάπου αλλού μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τα σημεία αναχώρησης και άφιξης. Αν θέλετε μερικές συμβουλές για να βρείτε φθηνότερες πτήσεις, διαβάστε αυτήν την προηγούμενη ανάρτηση Συμβουλές ταξιδιού και πόροι για τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας. Μόλις φτάσετε, ας δούμε τις επιλογές για ταξίδι στο Βιετνάμ.

Ταξίδι με τρένο στο Βιετνάμ

Αποφασίσαμε να πάρουμε το τρένο: το σκεπτικό μου ήταν ότι ήταν μια βραδινή διαμονή και μεταφορά ταυτόχρονα. Επιπλέον, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι συνήθως ευκολότεροι και φθηνότεροι να φτάσετε καθώς βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, ενώ το αεροδρόμιο είναι συνήθως έξω από την πόλη και απαιτεί μεγαλύτερη και πιο ακριβή διαδρομή με ταξί. Αν και αυτό ήταν αλήθεια, δεν θα ταξίδευα ξανά με τρένο στο Βιετνάμ.

 • Το τρένο στο Βιετνάμ ήταν άβολο, παλιό, θορυβώδες και γενικά πολύ δύσκολο να κοιμηθώ (και μπορώ να κοιμηθώ σχεδόν οπουδήποτε και συνήθως απολαμβάνω το τρένο που διανυκτερεύει).
 • Δεν ήταν τόσο φθηνό να κάνετε κράτηση για ένα αυτοκίνητο για ύπνο σε σύγκριση με ένα αεροπορικό εισιτήριο.Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο ψαροχώρι του Βιετνάμ www.compassandfork.com
 • Η κατάσταση των λουτρών δεν μπορεί να συζητηθεί με ευγενική παρέα.
 • Φτάσαμε μερικές φορές στην αυγή σε έναν προορισμό που καθιστούσε αδύνατον το check-in καθώς ο προηγούμενος επισκέπτης δεν είχε καν ξυπνήσει, πόσο μάλλον δεν είχε κάνει check-out.
 • Λόγω έλλειψης ύπνου, η πρώτη μέρα δεν ήταν και τόσο παραγωγική.
 • Ήταν πάντα ένας κοινός ύπνος και ήταν πολύ κακό με τους φίλους της καμπίνας. Σε ένα ταξίδι είχαμε μια γυναίκα που μιλούσε ασταμάτητα (στα βιετναμέζικα) στο κινητό της. Σε ένα άλλο είχαμε έναν άντρα με τον κόκορα του σε ένα χαρτόκουτο! Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες: ο κόκορας χτυπούσε συνεχώς στο κουτί, είχα οράματα για τη γρίπη των πτηνών!, και ναι, άρχισε να λαλάει σε πλήρη ένταση με το πρώτο φως!
 • Και αυτό ήταν η κράτηση στα αναβαθμισμένα αυτοκίνητα ύπνου!

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ - Κορίτσι στο Bac Ha Market Sapa www.compassandfork.comΈτσι, ενθουσιασμένος που θα ταξιδέψω με το Reunification Express (ναι, αυτό είναι το όνομα του τρένου που τρέχει από το Ανόι προς την πόλη Χο Τσι Μινχ) έκλεισα εκ των προτέρων τα δύο πρώτα σκέλη: HCMH προς Nha Trang, μετά Nha Trang προς DaNang.

Δεν είχαμε πλήρες δρομολόγιο με ημερομηνίες για να κλείσουμε ολόκληρο το πράγμα αλλιώς θα το έκανα! Ευτυχώς σπάσε τη σκέψη σου! Α, αλλά όχι!

Μπορείτε να φανταστείτε την απογοήτευσή μου μετά το πρώτο σκέλος του ταξιδιού, το HCMC στο Nha Trang, για να ανακαλύψω ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε από το DaNang στην επόμενη στάση μας, Ninh Binh, ήταν το τρένο! Λοιπόν, ναι, επιστρέψτε στο τρένο για τρίτη διανυκτέρευση.

Και ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψετε στη Σάπα, βόρεια του Ανόι, είναι το τρένο που διανυκτερεύει!

Ευτυχώς αυτή είναι στην πραγματικότητα μια διαφορετική γραμμή, όχι μέρος του Reunification Express, και το τρένο ήταν λίγο πιο άνετο, ενώ ήταν ακόμα ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα. Αυτό είναι δύο ακόμη νύχτες (πάνω και πίσω) στο τρένο. Έτσι, αν μετράτε, αυτό είναι 5 νύχτες ταξίδι με τρένο στο Βιετνάμ.

Εάν δεν θέλετε να ακούσετε τη συμβουλή μου, (και είχα άλλους αναγνώστες να γράψουν και να συμφωνήσουν μαζί μου σε αυτό!), υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κράτηση του τρένου παρακάτω στην ενότητα Πόροι.

Ταξίδι με αυτοκίνητο στο Βιετνάμ

Η Νοτιοανατολική Ασία, (ναι ολόκληρος ο τόπος), δεν είναι ένα μέρος που προτείνω οδήγηση. Η γλώσσα, οι πινακίδες ανάγνωσης, οι απάτες, οι ανεφάρμοστοι νόμοι για την οδική κυκλοφορία, τα ζώα και ο αγροτικός εξοπλισμός (ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε) στο δρόμο και οι τρομεροί οδηγοί, όλα τα κατατάσσουν ψηλά στη λίστα μου χωρίς να οδηγείτε. Δεν είναι ότι θα με μπερδέψουν με έναν ντόπιο.

Έτσι, με την οδήγηση στο Βιετνάμ εκτός θέματος, αυτό σημαίνει ότι οδηγείτε ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ευτυχώς η οδήγηση δεν είναι τρομερά ακριβή και δεν θα αυξήσει το κόστος του ταξιδιού σας στο Βιετνάμ πολύ. Έτσι όπως κάνουμε συχνά στην Ασία και έτσι χρησιμοποιήσαμε αυτή την επιλογή για μεταφορά.

Οργανώσαμε:

 • Οδηγός και οδηγός στο πλαίσιο μιας περιήγησης στο Δέλτα του Μεκόνγκ (περισσότερα παρακάτω)
 • Ο ίδιος οδηγός μας πήγε για μια ημερήσια εκδρομή έξω από την πόλη Χο Τσι Μινχ (HCMC) στον ναό Cau Dai και στις σήραγγες Cu Chi
 • Μεταφορές με ιδιωτικό αυτοκίνητο μεταξύ Ninh Binh και Mai Chau και μετά στο Ανόι.
 • Ιδιωτικό αυτοκίνητο μεταφέρει το DaNang στο Hoi An και το Hoi An στο Hue.
 • Ταξί ή περπάτημα εντός του HCMC, του Ανόι και του Χόι Αν.
 • Περπάτημα ή ποδηλασία γύρω από τη Sapa, το Hoi An, το Ninh Binh και το Mai Chau (όλα αυτά είναι πόλεις, όχι πόλεις).
 • Η περιστασιακή (όταν ήταν η μόνη επιλογή) μεταφορά στο πίσω μέρος ενός μηχανήματος. Πάντα σε αγροτική περιοχή και πάντα φορώντας κράνος.
 • Μεταφορά με λεωφορείο από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό προς την πόλη Sapa. (συνιστούμε να ζητήσετε από το ξενοδοχείο σας να κάνει κράτηση για εσάς)
 • Μεταφορές με ιδιωτικό αυτοκίνητο από και προς τον κόλπο Halong.

Διαμονή στο Βιετνάμ: Παραδείγματα κόστους διακοπών

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στην επαρχία του Δέλτα του Βιετνάμ Μεκόνγκ www.compassandfork.comΩς επί το πλείστον μείναμε σε ξενοδοχεία στη μέση της σειράς. Σε Βιετνάμ, κόστος διαμονής δεν είναι ακριβό εκτός και αν μείνετε στο πολυτελές άκρο της αγοράς.

Τείνουμε να προσπαθούμε να μένουμε σε οικογενειακά καταλύματα, καθώς η εξυπηρέτηση και οι συστάσεις για την περιοχή είναι συνήθως καλές.

Για το μεγαλύτερο μέρος των καταλυμάτων μας επιλέγουμε αυτό που θα έλεγα καταλύματα τουριστικής κατηγορίας (3 αστέρων), συμπεριλαμβανομένων δύο διαμερισμάτων.

Ο όρος «Διαμέρισμα» είναι σχετικός, καθώς τα περισσότερα από αυτά έχουν μικρή κουζίνα, επομένως το μαγείρεμα είναι πολύ περιορισμένο. Ωστόσο, έχετε περισσότερο χώρο και το φαγητό έξω είναι ούτως ή άλλως πολύ φθηνό.

Νοικιάσαμε διαμερίσματα σε: Nha Trang, Hoi An και Ανόι.

Η πολυτέλεια μας:

Σε ορισμένα μέρη η διαμονή ήταν απλά φθηνή, δεν υπάρχει άλλη λέξη για αυτό πραγματικά! Το μέρος που μείναμε στο Ninh Binh, ήταν 15 $ τη βραδιά. Όχι επειδή ήταν απαίσιο, αλλά επειδή αυτό κοστίζουν τα ξενοδοχεία τουριστικής κατηγορίας στο Ninh Binh. Νομίζω ότι παντού όπου μείναμε, εκτός από το Sofitel στο Ανόι, περιλάμβανε πρωινό.

Αυτό μας οδηγεί στο ερώτημα, πόσο ακριβό είναι πραγματικά το Βιετνάμ;

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στη γυναίκα του Βιετνάμ με ποδήλατο www.compassandfork.com

Εκδρομές & Δραστηριότητες: Ταξίδια εξαιρετικής αξίας στο Βιετνάμ

Συχνά, όταν δεν μπορούσα να μπω στον κόπο να τακτοποιήσω ή να κάνω πολλές μεταφορές με τοπικά μέσα μεταφοράς για περιοχές πιο δύσκολα προσβάσιμες, κάναμε μια περιήγηση. Όλες οι εκδρομές μας στο Βιετνάμ:

 • Εκδρομή 4 ημερών/3 διανυκτερεύσεων στο Δέλτα του Μεκόνγκ (συμπεριλαμβανομένης της διαμονής, του οδηγού και του οδηγού)
 • Κρουαζιέρα στο Halong Bay για 3 ημέρες/2 διανυκτερεύσεις
 • Ημερήσια περιήγηση στους τάφους των αυτοκρατόρων στο Χουέ
 • Φαγητό Tour Hoi An (περπάτημα χωρίς μεταφορά)
 • Ημερήσια εκδρομή στην αγορά Bac Ha στη Σάπα
 • Μια ημερήσια εκδρομή στην αγροτική ύπαιθρο στο Mai Chau.
 • Μια περιήγηση με ποδήλατο στο Mai Chau (ο ίδιος οδηγός με την ημερήσια εκδρομή την προηγούμενη μέρα και ήταν φθηνή και είχαμε μια έκρηξη την πρώτη μέρα!)
 • Δύο σχολές μαγειρικής στο Χόι Αν: στο Red Bridge Cooking School και ένα ιδιωτικό μάθημα στο Red Dragon Restaurant (και τα δύο περιλαμβάνουν ένα ταξίδι στην αγορά).

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα από αυτά μπορεί να οργανωθούν από το ξενοδοχείο σας για λογαριασμό σας, γεγονός που διευκολύνει ή/και μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ Pictures www.compassandfork.com

Πόροι

Πόσο κοστίζει να ταξιδέψετε στο Βιετνάμ; Παρόμοιες εκδρομές 3 εβδομάδων (που κάλυπταν το Ανόι, το HCMC, το Δέλτα του Μεκόνγκ και το Χόι Αν) ήταν κατά μέσο όρο περίπου $3000 έως $3500 USD ανά άτομο. Αυτό γίνεται μετά την άφιξη στο Ανόι ή στο HCMC, δηλαδή δεν περιλαμβάνονται οι διεθνείς αεροπορικές τιμές. Το χρησιμοποιώ ως μέσο όρο επειδή το κόστος βασίζεται σε παρόμοια καταλύματα και δραστηριότητες στην τάξη. Βρήκαμε φθηνότερες εκδρομές, βρήκαμε πιο πολυτελείς. Μπορείτε πραγματικά να βρείτε υπέροχα πακέτα διακοπών στο Βιετνάμ, αλλά το θέμα μου είναι ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χιλιάδες δολάρια αφιερώνοντας χρόνο για να το οργανώσετε μόνοι σας. Το Βιετνάμ είναι ένας φτηνός ταξιδιωτικός προορισμός. Και η μεταφορά και η διαμονή στο Βιετνάμ δεν είναι δύσκολο να κανονίσετε μόνοι σας.

Εάν χρειάζεστε συμβουλές για το πώς να σχεδιάσετε το δικό σας ταξίδι, διαβάστε τις Συμβουλές και τους πόρους για τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας.

Ταξιδιωτικές συστάσεις για το Βιετνάμ

Εάν χρειάζεστε βοήθεια με ταξίδια στο Βιετνάμ, εδώ είναι μερικοί προμηθευτές που χρησιμοποιήσαμε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προτείνουμε (ναι, εδώ μοιραζόμαστε το ταξίδι μας Rolodex μαζί σας – για τους νεότερους αναγνώστες, ένα Rolodex ήταν η παλιομοδίτικη έκδοση πριν από τον υπολογιστή μιας λίστας επαφών)

 • Tony Nong από Ann Tours κανόνισε την περιήγησή μας στο Δέλτα του Μεκόνγκ. Ο οδηγός και ο οδηγός ήταν εξαιρετικοί. Η εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική και όλα κανονίστηκαν σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα. Πολύ επαγγελματική λειτουργία. Πρόσθετα στοιχεία επικοινωνίας: Facebook, email ή εναλλακτικό email.
 • Κρουαζιέρα στο Halong Bay Heritage Line πολύ ωραίο πλοίο και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Παίρνετε αυτό που πληρώνετε σε μια κρουαζιέρα στο Ha Long Bay. Και λέγοντας ότι, αυτή η κρουαζιέρα δεν ήταν ακριβή, απλώς πολυτελής για τον κόλπο Ha Long.
 • Για όλα τα καταλύματα σας, μπορείτε να βρείτε μια ολοκληρωμένη επιλογή στο Bookings.com
 • Για βοήθεια με το τρένο

– Άνδρας στη θέση 61 παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για ταξίδια με τρένο στο Βιετνάμ (και σε όλο τον κόσμο).

– Χρησιμοποιήσαμε τη σύσταση του Seat 61 Εντυπωσιακό το Βιετνάμ για εισιτήρια τρένου. (Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, παρέχουν εξαιρετική εξυπηρέτηση) Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email. Αλλά εξακολουθώ να εμμένω στη σύστασή μου να βρω εναλλακτικά ταξίδια.

Εάν χρειάζεστε μια καλή οικονομική αεροπορική εταιρεία στο Βιετνάμ, ελέγξτε το Jetstar και το Kayak.com. Διαβάστε τις συστάσεις μας σχετικά με την εύρεση φθηνών πτήσεων, μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα όχι μόνο στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ αλλά σε όλα σας τα ταξίδια.

Εάν έχετε ερωτήσεις, αφήστε ένα σχόλιο. Πού θα πηγαίνατε στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ;

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ www.compassandfork.com