Πώς να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους ασφαλείας: Ακολουθήστε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές για επιτυχία

Πώς να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους ασφαλείας: Ακολουθήστε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές για επιτυχία

November 28, 2022 0 Von admin

Για να μειώσετε τις απειλές ασφαλείας εντός του οργανισμού σας, πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στη διαχείριση κινδύνων ασφαλείας. Ακολουθούν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς και ορισμένοι κορυφαίοι πόροι από το TechRepublic Premium.

ελαχιστοποίηση των κινδύνων για την ασφάλεια.
Εικόνα: Yuichiro Chino/Moment/Getty Images

Οι παραβιάσεις δεδομένων προκαλούν όλεθρο στις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για μετρητά. Σύμφωνα με α πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την IBM, το μέσο κόστος μιας παραβίασης δεδομένων ήταν 4,24 εκατομμύρια δολάρια για τους οργανισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα. Και για ορισμένους οργανισμούς, αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να διακυβεύσει σοβαρά την επιτυχία της επιχείρησης.

Πηδάω σε:

Το να είσαι προληπτικός είναι η απάντηση

Είναι εύκολο να εστιάσετε στην απόκριση κινδύνου όταν πρόκειται να σταματήσετε τις απειλές για την ασφάλεια. Άλλωστε, κάθε δευτερόλεπτο που μένει να συνεχιστεί αθροίζεται. Αν και η ανταπόκριση είναι κρίσιμη, η λήψη κινήσεων για την πρόληψη περιστατικών ασφαλείας είναι επίσης.

Σε ένα πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις OnSolve και Forrester, το 52% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι η προστατευτική διαχείριση κινδύνου είναι εξίσου σημαντική με την αποτελεσματική απόκριση κινδύνου. Αυτό σημαίνει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τους κινδύνους προτού γίνουν ενεργοί απειλές.

Βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση κινδύνων ασφαλείας

Για να αναβαθμίσετε το παιχνίδι διαχείρισης κινδύνων ασφαλείας, αυτές οι βέλτιστες πρακτικές του κλάδου θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να μειώσετε τους κινδύνους προτού τεθούν σε εφαρμογή.

Προσδιορίστε τους μοναδικούς κινδύνους για τον οργανισμό σας

Αρχικά, πρέπει να προσδιορίσετε πιθανές απειλές που μπορεί να προκύψουν εναντίον του οργανισμού σας, πραγματοποιώντας μια αξιολόγηση κινδύνου ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει την αξιολόγηση των συστημάτων πληροφορικής και των κρίσιμων δικτύων σας για τον εντοπισμό περιοχών κινδύνου. Μετά την αξιολόγηση, τα αποτελέσματά σας μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα, από κακή υγιεινή κωδικού πρόσβασης υπαλλήλων έως ελαττωματικά τείχη προστασίας.

Εφαρμόστε στρατηγική διαχείρισης κινδύνου

Όπως κάθε άλλη επιχειρηματική πρωτοβουλία, χρειάζεστε ένα σχέδιο. Η στρατηγική σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τους πιθανούς κινδύνους που έχετε εντοπίσει για τον οργανισμό σας, το πόσο πιθανό είναι να συμβούν και το σχέδιο απόκρισής σας σε περίπτωση ενεργού απειλής.

Αυτή η στρατηγική θα πρέπει να κοινοποιείται σε όλα τα πιθανά εμπλεκόμενα μέρη και να ενημερώνεται τουλάχιστον ανά τρίμηνο με βάση τους αναδυόμενους κινδύνους που απειλούν την επιχείρησή σας.

Βελτιώστε τα μέτρα ασφαλείας σας

Καθώς εκτελείτε την αξιολόγηση κινδύνου και αρχίζετε να αναπτύσσετε το σχέδιο παιχνιδιού διαχείρισης κινδύνου, θα ανακαλύψετε περιοχές όπου τα τρέχοντα μέτρα ασφαλείας είναι λιγότερο από τα επιθυμητά. Μπορείτε να λάβετε τις απαραίτητες ενέργειες τώρα για να εξαλείψετε πιθανές απειλές που προέρχονται από αυτές τις τρύπες ασφαλείας. Για παράδειγμα, ίσως πρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τους υπαλλήλους σας ή να θεσπίσετε μια νέα πολιτική BYOD.

Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Οι ειδικοί στο TechRepublic Premium σας έχουν καλύψει. Ακολουθούν τρεις εμπεριστατωμένοι πόροι που θα σας καθοδηγήσουν καθώς αναπτύσσετε ένα σιδερένιο πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνων ασφαλείας: ένα δείγμα πολιτικής διαχείρισης κινδύνου, μια λίστα ελέγχου αξιολόγησης κινδύνου και ένα γλωσσάριο απόκρισης στον κυβερνοχώρο.

Προσφορά περιορισμένου χρόνου σε συνδρομές TechRepublic Premium: Λάβετε έκπτωση 30% σε ετήσια συνδρομή στο TechRepublic Premium χρησιμοποιώντας τον κωδικό bf22-30. Αυτή η μεγάλη συμφωνία λήγει στις 7 Δεκεμβρίου 2022, γι‘ αυτό ενεργήστε τώρα και αρχίστε να αποκτάτε πρόσβαση σε εκατοντάδες έτοιμες πολιτικές πληροφορικής και διαχείρισης, σετ προσλήψεων, λίστες ελέγχου και άλλα.

Πολιτική διαχείρισης κινδύνου

Η ανάπτυξη μιας σταθερής στρατηγικής διαχείρισης κινδύνου δεν είναι εύκολη. Εξάλλου, υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη, όπως χρήστες, δεδομένα και συστήματα. Ωστόσο, μια πολιτική διαχείρισης κινδύνου μπορεί να σας παρέχει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημιουργία και τη διατήρηση κατάλληλων πρακτικών διαχείρισης κινδύνου.

Αυτό το δείγμα πολιτικής εξετάζει τα πάντα, από τον εντοπισμό ασφαλιστέων έναντι μη ασφαλιστικών κινδύνων μέχρι την εύρεση απόκρισης και ερευνών σε περιστατικά. Θα ανακαλύψετε επίσης οδηγίες που περιλαμβάνουν την εφαρμογή ελέγχων, την παρακολούθηση για απειλές και τη διεξαγωγή αξιολογήσεων κινδύνου. Επιπλέον, αυτή η πολιτική μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις μοναδικές ανάγκες του οργανισμού σας.

Λίστα ελέγχου: Εκτίμηση κινδύνου ασφάλειας

Η διεξαγωγή αξιολόγησης κινδύνου για την ασφάλεια είναι κρίσιμη για την κατανόηση των περιοχών στους οποίους βρίσκονται πιθανές απειλές για την ασφάλεια. Ξεκινήστε την αξιολόγησή σας αναφέροντας όλα τα κρίσιμα στοιχεία πληροφορικής και της επιχείρησής σας, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών γραφείων, των υπολογιστών, των διακομιστών και των δεδομένων σας. Στη συνέχεια, ταξινομήστε καθένα από αυτά τα στοιχεία με βάση την αξία τους για τις τρέχουσες λειτουργίες.

Αυτός ο απλός οδηγός αξιολόγησης κινδύνου ασφαλείας περιγράφει τα επόμενα βήματα που θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε και η συνοδευτική λίστα ελέγχου παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα για την ολοκλήρωση αλάνθαστων αξιολογήσεων κινδύνου εντός του οργανισμού σας.

Γρήγορο γλωσσάρι: Απόκριση και μετριασμός επίθεσης στον κυβερνοχώρο

Μερικές φορές, η έλλειψη γνώσης μπορεί να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο ασφάλειας. Είναι αλήθεια. Ένας υπάλληλος που δεν γνωρίζει πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια μπορεί να κάνει κλικ σε ένα κακόβουλο email που έχει ως αποτέλεσμα την εξαγορά ενός δικτύου. Όσο περισσότερο κατανοεί η ομάδα σας σχετικά με πιθανές απειλές, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τον μετριασμό, τόσο καλύτερα προετοιμασμένοι θα είστε.

Αυτό το γρήγορο γλωσσάρι περιλαμβάνει μια σειρά από όρους κυβερνοασφάλειας και τους ορισμούς τους. Η εξοικείωση με αυτούς τους όρους θα βοηθήσει εσάς και την ομάδα σας να προστατεύσετε τα ευαίσθητα επιχειρηματικά σας δεδομένα πριν και κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος ασφαλείας.

Προσφορά περιορισμένου χρόνου σε συνδρομές TechRepublic Premium: Λάβετε έκπτωση 30% σε ετήσια συνδρομή στο TechRepublic Premium χρησιμοποιώντας τον κωδικό bf22-30. Αυτή η μεγάλη συμφωνία λήγει στις 7 Δεκεμβρίου 2022, γι‘ αυτό ενεργήστε τώρα και αρχίστε να αποκτάτε πρόσβαση σε εκατοντάδες έτοιμες πολιτικές πληροφορικής και διαχείρισης, σετ προσλήψεων, λίστες ελέγχου και άλλα.