Πώς να ασφαλίσετε το email σας μέσω κρυπτογράφησης, διαχείρισης κωδικού πρόσβασης και πολλά άλλα

Πώς να ασφαλίσετε το email σας μέσω κρυπτογράφησης, διαχείρισης κωδικού πρόσβασης και πολλά άλλα

November 29, 2022 0 Von admin

Από την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε προμηθευτές έως την επικοινωνία με τα μέλη της ομάδας, σοβαρές δουλειές συμβαίνουν στα εισερχόμενα. Γι‘ αυτό είναι κρίσιμο να το εξασφαλίσετε. Αυτοί οι πόροι TechRepublic Premium μπορούν να βοηθήσουν.

ασφάλεια email.
Εικόνα: Getty Images/iStockphoto/Balefire9

„Μένω στα εισερχόμενά μου.“ Το έχουμε ακούσει να λέγεται ξανά και ξανά από επαγγελματίες πληροφορικής. Τα εισερχόμενα του email σας είναι ίσως το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που ελέγχετε κάθε μέρα. Και πάντα κάτι σε περιμένει μέσα. Εισιτήρια πληροφορικής, ατζέντα συναντήσεων, έγγραφα προϋπολογισμού, ερωτήσεις από την ομάδα σας… η λίστα συνεχίζεται.

Τόσες πολλές δουλειές συμβαίνουν στα εισερχόμενα, καθιστώντας ζωτικής σημασίας τη διασφάλιση της ασφάλειας. Σύμφωνα με την Αναφορά κατάστασης ασφάλειας email από τη Mimecast, οι απειλές στον κυβερνοχώρο αυξήθηκαν το 2021. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έκθεση, το 2021 ήταν το χειρότερο έτος για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η έκθεση του Mimecast ερεύνησε 1.400 παγκόσμιους φορείς λήψης αποφάσεων πληροφορικής. Ένα τεράστιο 96% των οργανισμών στοχοποιήθηκαν από μια απόπειρα ηλεκτρονικού ψαρέματος. Και τρεις στους τέσσερις οργανισμούς δέχθηκαν επίθεση από ransomware. Το χειρότερο είναι ότι σχεδόν τέσσερις στους 10 οργανισμούς δεν ανέκτησαν τα δεδομένα που έχασαν.

Αν και αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι τρομακτικά, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τον εαυτό σας και την ομάδα πληροφορικής σας από το να πέσετε θύματα αυτών των απειλών. Αρχικά, πρέπει να εφαρμόσετε διαδικασίες και μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσετε τα εισερχόμενά σας καθώς και όλη την επικοινωνία που βρίσκεται μέσα.

Πηδάω σε:

Τι χρειάζεστε για να ασφαλίσετε τα εισερχόμενά σας email

Είτε είστε επαγγελματίας πληροφορικής που έχει επιφορτιστεί με την προστασία των εισερχομένων σε όλη την επιχείρηση είτε ένας τελικός χρήστης που προσπαθεί να βελτιώσει το παιχνίδι ασφαλείας του email σας, μερικά σημαντικά στοιχεία είναι απαραίτητα για να το πραγματοποιήσετε:

  • Στερεή διαχείριση κωδικού πρόσβασης: Συχνά υπάρχει ένα πράγμα μεταξύ ενός εγκληματία στον κυβερνοχώρο και των κρίσιμων αποκλειστικών πληροφοριών στα εισερχόμενά σας — ένας κωδικός πρόσβασης. Μπορείτε να προστατεύσετε τα δεδομένα σας εφαρμόζοντας σταθερές πολιτικές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Για παράδειγμα, οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι περίπλοκοι και να φυλάσσονται σε ένα κλειδωμένο εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Θα πρέπει επίσης να διαμορφώσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.
  • Κρυπτογράφηση email: Τα email θα πρέπει να είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι μόνο ο πραγματικός παραλήπτης οποιουδήποτε μηνύματος που στέλνετε μπορεί να δει τις επικοινωνίες σας. Όλοι οι υπολογιστές και οι λογαριασμοί email θα πρέπει να περιλαμβάνουν αυτήν τη δυνατότητα ασφαλείας.
  • Πολιτικές και διαδικασίες ασφαλείας: Στοιχεία όπως η κρυπτογράφηση και η διαχείριση κωδικών πρόσβασης δεν θα κάνουν καλό, εκτός εάν όλοι όσοι χρησιμοποιούν email στον οργανισμό σας κατανοήσουν τη σημασία τους. Πρέπει να δημιουργηθούν, να κοινοποιηθούν και να επιβληθούν πολιτικές και διαδικασίες ασφαλείας, όπως αυτές που αφορούν τη χρήση και τη διατήρηση email.

Αν και υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προστατεύσετε το email σας, αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. Και αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, οι ειδικοί της ομάδας TechRepublic Premium είναι εδώ για να σας βοηθήσουν. Παρακάτω, θα βρείτε τέσσερις βασικούς πόρους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανεβάσετε την ασφάλεια του email σας στο επόμενο επίπεδο.

Προσφορά περιορισμένου χρόνου σε συνδρομές TechRepublic Premium: Λάβετε έκπτωση 30% σε ετήσια συνδρομή στο TechRepublic Premium χρησιμοποιώντας τον κωδικό bf22-30. Αυτή η μεγάλη συμφωνία λήγει στις 7 Δεκεμβρίου 2022, γι‘ αυτό ενεργήστε τώρα και αρχίστε να αποκτάτε πρόσβαση σε εκατοντάδες έτοιμες πολιτικές πληροφορικής και διαχείρισης, σετ προσλήψεων, λίστες ελέγχου και άλλα.

Πολιτική ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Ενώ τα εργαλεία επικοινωνίας όπως το email είναι βολικά, μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα. Για παράδειγμα, οι επικοινωνίες μπορούν εύκολα να υποστούν κακή διαχείριση ή κακή χρήση, οδηγώντας σε σοβαρή απώλεια δεδομένων και πιθανότητα απειλής.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια πολιτική ηλεκτρονικών επικοινωνιών είναι κρίσιμη. Αυτή η πολιτική παρέχει οδηγίες για την κατάλληλη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του email.

Καλύπτει κρίσιμα στοιχεία όπως το απόρρητο και την ασφάλεια και υπογραμμίζει τη σημασία του να μην πέσουν οι επικοινωνίες σε λάθος χέρια. Μπορείτε να κατεβάσετε και να επεξεργαστείτε αυτό το δείγμα πολιτικής TechRepublic Premium για να ταιριάζει στις μοναδικές σας ανάγκες.

Πρότυπα email IT: Ειδοποιήσεις ασφαλείας

Ένα σημαντικό μέρος κάθε πρωτοβουλίας ασφάλειας είναι η επικοινωνία των εργαζομένων. Οι επαγγελματίες πληροφορικής χρειάζεται συχνά να μοιράζονται σημαντικές πληροφορίες με τους υπαλλήλους σχετικά με διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώσεις, πιθανές απειλές και άλλα.

Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών μπορεί να πάρει κάποιο σοβαρό χρόνο. Απαιτεί προσπάθεια για να γράψετε και να ξαναγράψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε φορά που πρέπει να στείλετε πληροφορίες σε όλη την εταιρεία. Εδώ μπαίνουν αυτά τα πρότυπα ειδοποιήσεων ασφάλειας πληροφορικής.

Αυτό το σετ περιλαμβάνει πέντε βασικά πρότυπα ασφαλείας:

  • Σήμα ταυτότητας και απαιτήσεις επισκεπτών
  • Οδηγίες απομακρυσμένης εργασίας
  • Δείκτες κωδικού πρόσβασης
  • Τακτικές κοινωνικής μηχανικής
  • Λήψη εκτελέσιμων αρχείων

Πολιτική χρήσης Διαδικτύου και email

Κάθε φορά που εσείς ή η ομάδα σας ανοίγετε ένα email ή ξεκινάτε μια αναζήτηση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, οι απειλές αφθονούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ιδιόκτητα εταιρικά δεδομένα. Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη των απειλών είναι η θέσπιση κανόνων για τη μείωση των κινδύνων.

Αυτό το δείγμα πολιτικής χρήσης διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρει οδηγίες για να διασφαλίσετε ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το διαδίκτυο στην επιχείρησή σας ακολουθούν ασφαλείς πρακτικές. Περιλαμβάνονται οδηγίες για διάφορους τύπους ηλεκτρονικών επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων, του email και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πολιτική διαχείρισης κωδικών πρόσβασης

Οι κωδικοί πρόσβασης βρίσκονται στο κενό μεταξύ των δεδομένων σας και της κακόβουλης πρόσβασης. Οι παραβιασμένοι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές κυβερνοαπειλές, οι οποίες συχνά οδηγούν σε επικίνδυνες παραβιάσεις δεδομένων. Ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι κωδικοί πρόσβασης διατηρούνται εμπιστευτικοί και χρησιμοποιούνται σωστά είναι να θεσπίσετε μια πολιτική διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.

Αυτό το δείγμα πολιτικής διαχείρισης κωδικών πρόσβασης παρέχει οδηγίες για τη συνεπή και ασφαλή διαχείριση των κωδικών πρόσβασης για τις ομάδες IT. Η πολιτική περιλαμβάνει εντολές σχετικά με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης και τον τρόπο δημιουργίας, αποθήκευσης, χρήσης και αλλαγής τους.

Προσφορά περιορισμένου χρόνου σε συνδρομές TechRepublic Premium: Λάβετε έκπτωση 30% σε ετήσια συνδρομή στο TechRepublic Premium χρησιμοποιώντας τον κωδικό bf22-30. Αυτή η μεγάλη συμφωνία λήγει στις 7 Δεκεμβρίου 2022, γι‘ αυτό ενεργήστε τώρα και αρχίστε να αποκτάτε πρόσβαση σε εκατοντάδες έτοιμες πολιτικές πληροφορικής και διαχείρισης, σετ προσλήψεων, λίστες ελέγχου και άλλα.