Πώς να αποκτήσετε την επόμενη δουλειά σας με πέντε εύκολα βήματα – Περιοδικό Life and Tech Shots

Πώς να αποκτήσετε την επόμενη δουλειά σας με πέντε εύκολα βήματα – Περιοδικό Life and Tech Shots

Januar 4, 2023 0 Von admin

Το κυνήγι εργασίας δεν είναι διασκεδαστικό, αλλά μπορεί να είναι καρποφόρο αν ξέρεις πώς να παρουσιάζεσαι σωστά. Αυτό σημαίνει να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις αυτοπεποίθηση. Μπορείτε να βρείτε τη δουλειά απλά με το να είστε ευγενικοί ή μπορείτε να την αποκτήσετε όντας ακριβώς αυτό που αναζητά η εταιρεία. Όταν ψάχνεις δουλειά, πρέπει να ξέρεις τι θέλεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να περιορίσετε τη λίστα σας σε επιλογές που σας αρέσουν. Όσο πιο παθιασμένος είσαι με τη δουλειά, τόσο το καλύτερο. Για να αποκτήσετε αυτή τη θέση εργασίας, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα πέντε βήματα:

Η εφαρμογή σε ό,τι μπορείτε δεν θα σας εγγυηθεί μια δουλειά, ούτε θα σας εγγυηθεί επίσης ότι θα είστε ευχαριστημένοι με ό,τι κι αν αποκτήσετε. Πρέπει να στοχεύσετε την αναζήτηση εργασίας σας, έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε μια δουλειά που να σας ενδιαφέρει και να ταιριάζει στο σύνολο των δεξιοτήτων σας. My Jobs Apps μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη θέση που θέλετε, από αρχηγός ομάδας στο Sam’s Club μέχρι και πέρα.

Αφού έχετε μια λίστα με τα μέρη στα οποία θέλετε να υποβάλετε αίτηση, πρέπει να το κάνετε επανεξετάστε το βιογραφικό σας. Αυτό σημαίνει να βεβαιωθείτε ότι το το βιογραφικό είναι σωστά μορφοποιημένο, ευανάγνωστο και συνοπτικό. Οι διευθυντές προσλήψεων θα ξοδέψουν πολύ χρόνο για να διαβάσουν βιογραφικά, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όταν θα σαρώσουν γρήγορα το βιογραφικό σας, θα μπορούν να εντοπίσουν όλους τους βασικούς λόγους που είστε τέλειοι για τη δουλειά.

  • Κάντε την έρευνά σας εκ των προτέρων

Κάθε θέση στην οποία κάνετε αίτηση πρέπει να ερευνηθεί. Αυτό σημαίνει όχι μόνο να διαβάσετε τι συνεπάγεται η θέση εάν δεν το έχετε κάνει πριν, αλλά επίσης να διαβάσετε και για την ίδια την εταιρεία. Οι εταιρείες γενικά θέλουν να προσλαμβάνουν άτομα με τις ίδιες αξίες με αυτές. Η γνώση της ιστορίας τους και ακόμη και η σύνταξη μιας λίστας ερωτήσεων για αυτούς, μπορεί να σας βοηθήσει να διευθετήσετε οποιαδήποτε συνέντευξη λαμβάνετε.

  • Αναβαθμίστε τις δεξιότητές σας στη συνέντευξη

Κάθε βιογραφικό που στέλνετε δεν οδηγεί σε συνέντευξη, γι‘ αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρόνο για να προετοιμαστείτε ακόμη περισσότερο. Όταν παίρνετε μια συνέντευξη, πρέπει όχι μόνο να είστε προετοιμασμένοι να απαντήσετε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχουν, αλλά και να τους δεσμεύσετε. ΕΝΑ καλή συνέντευξη θα σας ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, όπως και ένα καλό email και μια καλή περίληψη στην αρχή του βιογραφικού σας.

Ουσιαστικά, προσπαθήστε να προσαρμόσετε κάθε σημείο επαφής, από το email της αίτησής σας, στο βιογραφικό σας, ακόμα και στη συνέντευξή σας, ώστε να ταιριάζει με αυτό που λέει η περιγραφή της θέσης εργασίας και αυτό που αναζητά η εταιρεία.

Δεν θα είναι επιτυχής κάθε συνέντευξη, αλλά όσο περισσότερο βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω και όσο περισσότερη εξάσκηση έχετε, τόσο το καλύτερο. Ζητήστε σχόλια στα επόμενα email, ώστε να βελτιώνεστε μετά από κάθε απόρριψη. Όλοι αντιμετωπίζουν την απόρριψη. Το θέμα είναι να επιμείνετε και να επαναλάβετε αυτά τα πέντε βήματα μέχρι να τα καταφέρετε σωστά και να βρείτε το τέλειο ταίρι μαζί σας.

Εγγραφείτε στη ροή RSS μας και Ακολουθήστε μας στο Twitter να μείνουμε σε επαφή.