Προσγειώνουν ελικόπτερα στην πράσινη στέγη αυτού του σπιτιού

Προσγειώνουν ελικόπτερα στην πράσινη στέγη αυτού του σπιτιού

November 23, 2022 0 Von admin

23 Νοεμβρίου 2022

Ένα μοντέρνο σπίτι με κυρτή πρόσοψη και μεγάλη πράσινη στέγη.

Πολωνικό αρχιτεκτονικό στούντιο Mobius Architects μοιράστηκε το τελευταίο τους έργο μαζί μας, ένα εκτεταμένο μοντέρνο σπίτι με πράσινη στέγη που βοηθά το σπίτι να ενσωματωθεί στο τοπίο.

Όχι μόνο το σπίτι έχει μια μεγάλη πράσινη στέγη, αλλά έχει επίσης ένα κυρτό σχέδιο στη μία άκρη, που βλέπει το τοπίο και το ποτάμι από κάτω.

Αυτό το μοντέρνο σπίτι δεν έχει μόνο μια μεγάλη πράσινη στέγη, αλλά έχει επίσης ένα κυρτό σχέδιο στο ένα άκρο, που έχει θέα στο τοπίο και το ποτάμι από κάτω.

Το σπίτι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να πιάνει το φως, αλλά παρέχει επίσης καταφύγιο από τον ήλιο, επιτρέποντάς σας να μένετε σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χωρίς σαφή εμπόδια και διαχωρισμούς.

Το σπίτι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το σπίτι να πιάνει το φως, αλλά παρέχει επίσης καταφύγιο από τον ήλιο, επιτρέποντάς σας να μένετε σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χωρίς σαφή εμπόδια και διαχωρισμούς.

Το τόξο του σπιτιού, που ακολουθεί την καμπή του ποταμού, δημιουργεί μια μεγάλη βεράντα αρκετών εκατοντάδων μέτρων, προσθέτοντας στο σαλόνι του σπιτιού.

Το τόξο του σπιτιού, που ακολουθεί τη στροφή του ποταμού, δημιουργεί μια μεγάλη βεράντα αρκετών εκατοντάδων μέτρων, προσθέτοντας στο σαλόνι του σπιτιού.

Τα παράθυρα και οι πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή χωρίζουν τους εσωτερικούς χώρους από τη βεράντα και ταυτόχρονα προσφέρουν αδιάκοπη θέα.

Τα παράθυρα και οι πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή χωρίζουν τους εσωτερικούς χώρους από τη βεράντα και ταυτόχρονα προσφέρουν αδιάκοπη θέα.

Οι γυάλινοι τοίχοι έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί σε περιοχές του σπιτιού που είναι πιο σκοτεινές, επιτρέποντας στο φυσικό φως να φιλτράρει.

Οι γυάλινοι τοίχοι έχουν χρησιμοποιηθεί σε περιοχές αυτού του μοντέρνου σπιτιού που είναι πιο σκοτεινές, επιτρέποντας στο φυσικό φως να διηθείται.
Ένα μοντέρνο σπίτι με γυάλινους τοίχους παρουσιάζει γλυπτά.

Το τζάμι συνεχίζει μέσα στο σπίτι, όπου χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή σκάλα.

Μια εντυπωσιακή σκάλα από γυαλί.

Ένα μονοπάτι από το σπίτι οδηγεί κάτω από το λόφο σε ένα βυθισμένο καθιστικό με λάκκο φωτιάς.

Ένα μονοπάτι από αυτό το μοντέρνο σπίτι οδηγεί κάτω από το λόφο σε ένα βυθισμένο καθιστικό με τζάκι.
Φωτογραφία: Pawel Ulatowski