Ποια μορφή είναι καλύτερη;  – Περιοδικό Life and Tech Shots

Ποια μορφή είναι καλύτερη; – Περιοδικό Life and Tech Shots

Januar 6, 2023 0 Von admin

Μπορούμε να αποθηκεύσουμε μια εικόνα σε JPEG, PNG, PDF, GIF, SVG και πολλές άλλες μορφές αρχείων. Αλλά ποιο είναι καλύτερο σε ποιότητα;

Έχετε σκεφτεί ποτέ την προηγούμενη ερώτηση επιπλέον ιδέες γραφικού σχεδιασμού? Ας το διευκρινίσουμε για εσάς. Από όλες τις μορφές εικόνας, τα JPG (ή JPEG) και PNG είναι τα πιο δημοφιλή.

Όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, μια εικόνα που εμφανίζεται και στις δύο επιλογές μπορεί να φαίνεται παρόμοια. Αλλά όταν το δείτε προσεκτικά, θα βρείτε διαφορές μεταξύ αυτών των δύο μορφών. Δεν μπορείτε να πείτε ποια μορφή είναι καλύτερη και ποια όχι, καθώς καθεμία από αυτές έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένο σκοπό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε JPG ή PNG σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας για μέγεθος αρχείου, ποιότητα εικόνας και πολλά άλλα.

Πριν εστιάσουμε στο PNG εναντίον JPGας κατανοήσουμε κάθε μορφή αρχείου ξεχωριστά.

Τι είναι το JPG ή το JPEG;

JPEG— Η Joint Photographic Experts Group είναι μια τυπική διαδικασία συμπίεσης ψηφιακών εικόνων. Έρχεται με μια προσεκτική ισορροπία ποιότητας εικόνας και μεγέθους αρχείου που το καθιστά ιδανικό για κοινή χρήση στο διαδίκτυο. Κάνει αυτή τη μορφή για αποθήκευση γραφικών σε μικρότερα μεγέθη από τη μορφή αρχείου BMP.

Το JPG είναι συνηθισμένο μεταξύ των ανθρώπων να μοιράζονται εικόνες στον Ιστό καθώς είναι συμπιεσμένο. Όταν κάνετε κλικ σε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας smartphone ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, καθεμία από αυτές αποθηκεύεται σε μορφή JPG.

Υποστηρίζει χρώματα CMYK και RGB σε 24-bit. Ωστόσο, το CMYK προσφέρει πολύ περισσότερες παραλλαγές. Ωστόσο, οι σύγχρονοι εκτυπωτές μπορούν να χειριστούν μορφές RGB, αλλά πρέπει να τηρούνται την υψηλότερη ποιότητα μορφής εικόνας για τον ίδιο σκοπό. Έχετε επίσης μια άλλη επιλογή σε κλίμακα του γκρι 8-bit, αλλά θα βρείτε τις αναλογίες συμπίεσης λιγότερο εντυπωσιακές από τις έγχρωμες εικόνες.

Μπορείς μετατρέψτε ένα αρχείο σε jpg σε png με ευκολία για βελτιωμένη ποιότητα.

Τι είναι ένα αρχείο PNG;

Το PNG (Portable Network Graphics) γνωστό και ως ping εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Ήρθε ως εναλλακτική λύση στο GIF (Graphic Interchange Format). Υπήρχαν περιορισμοί στη μορφή GIF που προκάλεσαν την εισαγωγή του αρχείου PNG. Τώρα, είναι μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες μορφές αρχείων μεταξύ της αδελφότητας γραφιστικών.

Σε αντίθεση με το αρχείο JPG, ένα αρχείο PNG συνοδεύεται από αδιαφάνεια. Σας επιτρέπει να έχετε ένα διαφανές φόντο γύρω από μια εικόνα. Επιπλέον, σας βοηθά να αποφύγετε τα χρωματιστά ή λευκά πλαίσια γύρω από μια εικόνα. Σε περίπτωση που δημιουργείτε ένα σχεδιασμός λογότυπου ή μια εικόνα με αδιαφανές φόντο, σίγουρα θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε μια μορφή αρχείου PNG.

Όταν πρόκειται για συμπίεση, η μορφή PNG είναι χωρίς απώλειες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χάσετε τα δεδομένα σας που περιέχονται στο αρχείο σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η σύγκριση χωρίς απώλειες είναι χρήσιμη όταν έχετε γραφικά που βρίσκονται σε διαδικασία επεξεργασίας. Εάν το μέγεθος δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς και εάν τα γραφικά είναι περίπλοκα, το PNG έρχεται ως κατάλληλη μορφή.

PNG εναντίον JPG— ποιο είναι καλύτερο;

Μπορεί να βρεθείτε σε μια κατάσταση σύγχυσης όταν πρόκειται να αποφασίσετε ποιο είναι καλύτερο png ή jpg. Αλλά, επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι καμία μορφή αρχείου δεν είναι καλύτερη η μία από την άλλη. Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσετε είναι ποιο είναι κατάλληλο για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας;

Εάν θέλετε να μοιραστείτε μια εικόνα από το κινητό σας τηλέφωνο ή την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή των καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια μορφή αρχείου JPG. Είναι επειδή το μέγεθος είναι μικρότερο και καλά βελτιστοποιημένο. Υποστηρίζεται επίσης σε διάφορες πλατφόρμες.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ένα στιγμιότυπο οθόνης ή ένα λογότυπο και σκοπεύετε να το αρχειοθετήσετε για μελλοντική χρήση, επιλέξτε τη μορφή αρχείου PNG. Μπορεί να βρείτε το μέγεθος του αρχείου μεγαλύτερο από ένα αρχείο JPEG, αλλά δεν θα χάσετε την ποιότητα της εικόνας. Κάθε pixel σε ένα αρχείο PNG είναι ευκρινές όσες φορές κι αν το αποθηκεύσετε ή το ανοίξετε.

Σχεδιαστές στο Designhill ή άλλες πλατφόρμες επιλέγουν συχνά μια μορφή PNG για την αποθήκευση γραφικών, όπως λογότυπα. Η διαφάνεια τους επιτρέπει να κάνουν τις αλλαγές ή να επεξεργάζονται την εικόνα με ευκολία.

Βιο Henna Ray:-

Hola! Είμαι η Heena Ray και είμαι ανεξάρτητος γραφίστας. Είμαι επίσης επίδοξος blogger. χρησιμοποιώ Designhill για να συνδεθείτε με υποψήφιους πελάτες. Ειδικός σε διάφορα εργαλεία όπως το Adobe Photoshop, το Illustrator και το Coral Draw, έχω σχεδιάσει με επιτυχία πολλές διεπαφές εφαρμογών, εφαρμογές android, σχέδια λογότυπων, σχέδια επαγγελματικών καρτών, σχέδια επιστολόχαρτα, σχέδια φακέλων, σχέδια φυλλαδίων, σχέδια μπροσούρων, banner ιστού κ.λπ. γράψτε για την εμπειρία μου στις αναρτήσεις μου στο Designhill Blog.

Εγγραφείτε στη ροή RSS μας και Ακολουθήστε μας στο Twitter να μείνουμε σε επαφή.