Περισσότεροι ειδικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στη βασική υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τα ζώα · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Περισσότεροι ειδικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στη βασική υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τα ζώα · Ένας ανθρώπινος κόσμος

August 16, 2022 0 Von admin

Από την Kitty Block και τη Sara Amundson

Η πρόταση 12 απαγόρευε την ενδοκρατική παραγωγή και πώληση προϊόντων που παράγονται μέσω του εντατικού περιορισμού μητρικών χοίρων, κοτόπουλων που γεννούν αυγά και μοσχαριών. Το HSUS

Την περασμένη εβδομάδα γράψαμε για τα έγγραφα που υποβλήθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ από την Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών, τις συμμαχικές μας οργανώσεις για την ευζωία των ζώων και την πολιτεία της Καλιφόρνια σε μια αγωγή που άσκησε το Εθνικό Συμβούλιο Παραγωγών Χοιρινού Κρέατος, με στόχο την ανατροπή ζωτικών διατάξεων που αφορούν τα ζώα ευημερίας, καθώς και της δημόσιας υγείας. Σήμερα θα θέλαμε να παρέχουμε μια ενημέρωση σχετικά με την εντυπωσιακή ομάδα επιπλέον ειδικών που στάθηκαν με το μέρος μας.

Κάποιο υπόβαθρο: Το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει μια υπόθεση που ασκήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Παραγωγών Χοιρινού Κρέατος σχετικά με την Πρόταση 12. Αυτός ο βασικός νόμος ψηφίστηκε το 2018 από τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Καλιφόρνια μετά από μια μεγάλη εκστρατεία του HSUS και των συμμάχων μας. Στην Καλιφόρνια, η Πρόταση 12 απαγορεύει τον περιορισμό εντός της πολιτείας ζώων φάρμας σε κλουβιά τόσο μικρά που μετά βίας μπορούν να κινηθούν. Η πρόταση 12 διασφαλίζει επίσης ότι το χοιρινό, τα αυγά και το μοσχαρίσιο κρέας που πωλούνται στην Καλιφόρνια, ανεξάρτητα από το αν παρήχθησαν στην πολιτεία ή αλλού, δεν παρήχθησαν με ακραίες μεθόδους περιορισμού.

Τα κράτη έπαιξαν εδώ και καιρό έναν ρόλο στην προστασία των πολιτών τους, καθαρίζοντας τις αγορές τους από ηθικά απαράδεκτα προϊόντα. Η πρόταση 12 κάνει ακριβώς αυτό, διασφαλίζοντας ότι οι Καλιφορνέζοι δεν θα υπόκεινται στην αγορά προϊόντων που θεωρούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σκληρά. Αλλά έχει επίσης σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ασφάλεια για αυτούς. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι ο εγκλεισμός των ζώων σε συνθήκες συνωστισμού και στρες συμβάλλει στην εξάπλωση διαφόρων παθογόνων που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση ή να οδηγήσουν σε μελλοντικές πανδημίες.

Αλλά αντί να ακούσει τη βούληση των ψηφοφόρων, το Εθνικό Συμβούλιο Παραγωγών Χοιρινού Κρέατος αποφάσισε να αμφισβητήσει την Πρόταση 12 στο δικαστήριο. Ακόμη και όταν τα κρατικά νομοθετικά σώματα, οι έμποροι λιανικής, οι πελάτες και πολλοί παραγωγοί χοιρινού κρέατος απομακρύνονται από το χοιρινό κρέας κύησης -απορρίπτοντας τόσο τη σκληρότητα όσο και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που δημιουργούνται από τα συστήματα εντατικού περιορισμού-, το Εθνικό Συμβούλιο Παραγωγών Χοιρινού στην ουσία υποστηρίζει ότι έχουν συνταγματικό δικαίωμα να εκτρέφει χοίρους σε σκληρές συνθήκες έξω από την Καλιφόρνια και στη συνέχεια να πουλήσει χοιρινό κρέας στην πολιτεία, αδιαφορώντας για τα ανθρώπινα πρότυπα της Καλιφόρνια. Οι σκληρές συνθήκες για τις οποίες μιλάμε περιλαμβάνουν κλουβιά τόσο μικρά που τα ζώα δεν μπορούν να γυρίσουν ή να κάνουν περισσότερο από ένα βήμα μπροστά ή πίσω. Η νομική μας ομάδα απέτρεψε αυτές τις προσπάθειες σε κάθε βήμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τώρα θα πολεμήσουμε το Εθνικό Συμβούλιο Παραγωγών Χοιρινού Κρέατος στο Ανώτατο Δικαστήριο. Είμαστε βέβαιοι ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά αυτής της κρίσιμης υπόθεσης.

Είμαστε τόσο ευγνώμονες σε όλους τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, τους αγρότες, τους κτηνιάτρους, τους εκλεγμένους αξιωματούχους, τα δικηγορικά γραφεία, τις εταιρείες, τους μελετητές, τους οικονομολόγους και άλλους που αφιερώνουν τεράστιο μέρος του χρόνου και της τεχνογνωσίας τους σε αυτήν την κρίσιμη νομική μάχη. Εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά που έχουν καταθέσει amicus brief στο Ανώτατο Δικαστήριο υποστηρίζοντας τη νομιμότητα της Πρότασης 12:

Από τη σύντομη υποβολή από Perdue Premium Meat Company Inc. d/b/a Niman Ranch

«Σε αντίθεση με τις αποκαλυπτικές προβλέψεις των αιτούντων για τον αντίκτυπο της Πρότασης 12, οι παραγωγοί μπορούν και θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της αγοράς της Καλιφόρνια και θα εκτρέφουν γουρούνες ανθρώπινα χωρίς να θυσιάζουν την ικανότητά τους να αποκομίζουν κέρδη».

Από τη σύντομη υποβολή από O. Carter Snead, et al.

«Τα ηθικά αισθήματα που παρακίνησαν τους ψηφοφόρους της Καλιφόρνια να περάσουν την Πρόταση 12, που αντιμετωπίζει τις σοβαρές κακοποιήσεις εγκύων γουρουνιών, βρίσκουν τις ρίζες τους σε μακροχρόνιες πεποιθήσεις μεταξύ θρησκευτικών στοχαστών και φιλοσόφων σε όλο τον δυτικό πολιτισμό».

Από τη σύντομη υποβολή από Ο Δρ. David Michaels, πρώην Διευθυντής Διοίκησης Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας και άλλοι ειδικοί στην ασφάλεια των εργαζομένων

«Απαγορεύοντας την ενδοπολιτειακή πώληση κρέατος από χοίρους αναπαραγωγής και τους απογόνους τους που στεγάζονται σε εντατικό περιορισμό, ο νόμος θα προστατεύει τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Καλιφόρνια από ζωονόσους και την Πολιτεία από απειλητικές για τη ζωή και οικονομικά καταστροφικές επιδημίες».

Από τη σύντομη υποβολή από American Public Health Association, Infectious Diseases Society of America, Center for Food Safety, et al.

«Η πρόταση 12 αντιμετωπίζει αυτούς τους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων και τη δημόσια υγεία περιορίζοντας την πώληση προϊόντων χοιρινού κρέατος στην Καλιφόρνια που παράγονται χρησιμοποιώντας τέτοιες εντατικές πρακτικές περιορισμού. Περισσότερος χώρος μειώνει το στρες στις χοιρομητέρες, γεγονός που μετριάζει τον καταρράκτη των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία που σχετίζονται με το στρες στις χοιρομητέρες και στα χοιρίδια τους που προορίζονται για σφαγή – κάτι που, τελικά, μειώνει τον κίνδυνο για την ασφάλεια των τροφίμων και τη δημόσια υγεία της Καλιφόρνια».

Από τη σύντομη υποβολή από Donald Broom, Elena Contreras, Gwendolen Reyes-Illg, James Reynolds και 374 επιπλέον επιστήμονες και κτηνίατροι για την καλή διαβίωση των ζώων

Το βάρος των επιστημονικών στοιχείων υποστηρίζει σθεναρά το συμπέρασμα ότι τα κιβώτια κύησης προκαλούν βαθιά, αποφευχθείσα ταλαιπωρία και στερούν τους χοίρους από ένα ελάχιστα αποδεκτό επίπεδο ευημερίας. Η κρίση της Καλιφόρνια ότι το χοιρινό κρέας που παράγεται μέσω τέτοιας σκληρότητας δεν πρέπει να πωλείται στις αγορές της είναι λογική και ανθρώπινη».

Μια από τις πιο σημαντικές πληροφορίες προέρχεται από Γενικούς Εισαγγελείς από 14 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια, οι οποίοι υπερασπίζονται με έμφαση το δικαίωμα των πολιτειών να απαγορεύουν προϊόντα που παραβιάζουν τις ηθικές αξίες των πολιτών τους ή/και απειλούν τη δημόσια υγεία. Έγραψαν, «παρόλο που τα κράτη έχουν υιοθετήσει διαφορετικές προσεγγίσεις για τη ρύθμιση του χοιρινού κρέατος που πωλείται εντός των συνόρων τους, όλα συμφωνούν ότι η άποψη των αναφερόντων για την αδρανοποιημένη ρήτρα εμπορίου θα βλάψει σημαντικά την ικανότητά τους να προστατεύουν την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων τους. ένα ευρύ φάσμα ρυθμιστικών καθεστώτων».

Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την εκδήλωση αλληλεγγύης, αλλά το έργο μας σε αυτήν την κρίσιμη υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Για τους επόμενους δύο μήνες θα βοηθήσουμε τη νομική ομάδα της πλευράς μας να προετοιμαστεί για προφορικές διαφωνίες ενώπιον των δικαστών, που έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου. Φροντίστε να εγγραφείτε στο A Humane World για αυτές και άλλες ενημερώσεις. Εν τω μεταξύ, βοηθήστε μας να διατηρήσουμε τη ζέστη στους σκληρούς παραγωγούς χοιρινού κρέατος μοιραζόμενοι αυτήν την ιστορία.

Η Sara Amundson είναι πρόεδρος του Humane Society Legislative Fund.