Οι κορυφαίες 5 εμπιστευτικές χρήσεις υπολογιστών στην υγειονομική περίθαλψη

Οι κορυφαίες 5 εμπιστευτικές χρήσεις υπολογιστών στην υγειονομική περίθαλψη

Dezember 3, 2022 0 Von admin

Τα μεγάλα δεδομένα συναντούν ιδιωτικά δεδομένα σε μια τέλεια καταιγίδα για την υγειονομική περίθαλψη. Οι εμπιστευτικοί πάροχοι υπολογιστών λένε ότι θα κάνουν το cloud ασφαλέστερο για ιατρικά δεδομένα.

Ένας ιατρός πληκτρολογεί σε έναν υπολογιστή με ιατρικό εξοπλισμό στο προσκήνιο.
Εικόνα: Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου/Unsplash

Οι πληροφορίες υγειονομικής περίθαλψης είναι προσωπικές και ιδιωτικές. Τόσο για νομικούς όσο και για ηθικούς λόγους, είναι κρίσιμο να διατηρηθεί έτσι. Οι κυβερνητικοί κανονισμοί, όπως το HIPAA, είναι πολύ στα πρωτοσέλιδα τον τελευταίο καιρό, αλλά οι εταιρείες τεχνολογίας εξακολουθούν να διερευνούν πώς να τους εφαρμόσουν.

Πολλές εταιρείες προσπαθούν να συσκευάσουν το απόρρητο με διαφορετικούς τρόπους. Ο εμπιστευτικός υπολογισμός είναι μια πρωτοβουλία για την οποία συχνά καταλήγει να γίνεται με την ίδια ανάσα με το απόρρητο των ασθενών και των προσωπικών πληροφοριών και έχει γίνει ένα νέο σύνορο για τους παρόχους cloud.

ΔΕΙΤΕ: Κιτ πρόσληψης: Cloud Engineer (TechRepublic Premium)

Ο εμπιστευτικός υπολογισμός στοχεύει στην προστασία των δεδομένων κατά τη μεταφορά, τη χρήση και την ηρεμία, καταπολεμώντας τους εισβολείς που χρησιμοποιούν το scraping μνήμης για να διεισδύσουν σε δεδομένα που χρησιμοποιούνται. Μπορεί να περιλαμβάνει τεχνητή νοημοσύνη ή μηχανική μάθηση και μπορεί να λειτουργήσει με παραδοσιακούς διακομιστές ή εικονικές μηχανές, αλλά ο ορισμός είναι αρκετά ευρύς ώστε να περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά εργαλεία και προσεγγίσεις. Συχνά περιλαμβάνει ένα αξιόπιστο περιβάλλον εκτέλεσης που περιορίζει τα δεδομένα από εξωτερική επιρροή.

Ο εμπιστευτικός υπολογισμός επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές αλγορίθμων AI να μοιράζονται μεγάλα σύνολα δεδομένων χωρίς κοινή χρήση IP. Αυτό είναι συχνά όπου διασταυρώνεται με την υγειονομική περίθαλψη, καθώς οι πληροφορίες ασθενών και τα μεγάλα, κοινά σύνολα δεδομένων μαύρων κουτιών θα ήταν διαφορετικά ένας δύσκολος συνδυασμός. Ο εμπιστευτικός υπολογισμός έχει πολλές εφαρμογές στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι 5 κορυφαίες περιπτώσεις χρήσης υγειονομικής περίθαλψης για εμπιστευτικούς υπολογισμούς

1. Προστασία από κυβερνοεπιθέσεις

Γενικά, ο εμπιστευτικός υπολογισμός είναι ένας νέος τρόπος σκέψης για την προστασία των δεδομένων. Η προστασία των ιδιωτικών πληροφοριών των ασθενών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τα νοσοκομεία και άλλους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης προκειμένου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη και να τηρηθούν οι κυβερνητικοί κανονισμοί.

Εν τω μεταξύ, οι επιτιθέμενοι έχουν αρχίσει να στοχεύουν δεδομένα εν κινήσει. Το Microsoft Azure δείχνει πώς χρησιμοποιούνται η κρυπτογράφηση και η βεβαίωση TLS για την προστασία των πληροφοριών ασθενών, την εκτέλεση μηχανικής εκμάθησης σε ευαίσθητες πληροφορίες ή την εκτέλεση αλγορίθμων σε κρυπτογραφημένα σύνολα δεδομένων από πολλές πηγές χωρίς να ανοίγουν πόρτες για τους εισβολείς. Μειώνει την επιφάνεια επίθεσης που είναι ορατή από έξω.

Το Fortanix δείχνει χρήση εμπιστευτικών υπολογιστών στην ασφάλεια της υγειονομικής περίθαλψης με την υιοθέτηση των Επεκτάσεων Intel Software Guard. Αυτό δημιουργεί ένα ΤΕΕ βασισμένο σε υλικό ή „θύλακα“ μνήμης γύρω από τον υπολογιστή όπου απομονώνεται και υποβάλλεται σε επεξεργασία ο φόρτος εργασίας AI. Αυτός ο θύλακας υπάρχει εντελώς ξεχωριστά από το λειτουργικό σύστημα κεντρικού υπολογιστή, τον hypervisor, τον χρήστη root και τις ομότιμες εφαρμογές που εκτελούνται στον ίδιο επεξεργαστή.

Θα έχουμε περισσότερα να πούμε για την τεχνητή νοημοσύνη αργότερα, αλλά ο εμπιστευτικός υπολογισμός εφαρμόζεται επίσης για να προλάβουμε τις επιθέσεις σε Ιατρικές συσκευές IoT και δεδομένα cloud.

2. Τήρηση κανονισμών του κλάδου

Οι εμπιστευτικές υπηρεσίες υπολογιστών γνωρίζουν καλά τους πολλούς κανονισμούς του κλάδου σχετικά με τα δεδομένα πελατών. Για παράδειγμα, HIPAA lay out συγκεκριμένους κανόνες για το cloud computing.

λέει η IBM έφτιαξαν αυτή την κατανόηση σε εμπιστευτικό υπολογισμό από την αρχή. Το Hyper Protect iOS SDK για Apple CareKit κρυπτογραφεί δεδομένα για την πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών υγειονομικής περίθαλψης ανοιχτού κώδικα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δυναμικά σχέδια φροντίδας, παρακολούθηση συμπτωμάτων και σύνδεση με ομάδες φροντίδας, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν τη μετακίνηση ευαίσθητων PII από το ένα μέρος στο άλλο κατά τη διάρκεια της εργασίας υγειονομικής περίθαλψης.

3. Εξασφάλιση έρευνας AI

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν νοσηλευτές και γιατρούς σε καθημερινές εργασίες, να αναλύσουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων για να βελτιώσουν την έγκαιρη ανίχνευση ασθενειών με αναγνώριση προτύπων, να παρακολουθήσουν τις καρδιακές παθήσεις και να εκπαιδεύσουν επαγγελματίες υγείας. Φυσικά, υπάρχει μια ανησυχία για τη δημιουργία τεράστιου όγκου δεδομένων σε ένα πολύ ιδιωτικό περιβάλλον. Ο εμπιστευτικός υπολογισμός μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Πρόσφατα, η Microsoft συνεργάστηκε με το BeeKeeperAI για να επιτρέψει στους προγραμματιστές AI να έχουν πρόσβαση σε αυτό μέσω του εμπιστευτικού υπολογιστικού περιβάλλοντος Azure.

«Η ευκαιρία για την τεχνητή νοημοσύνη να επιτρέψει την παροχή καλύτερων αποτελεσμάτων υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζει να επεκτείνεται εκθετικά, αλλά οι προγραμματιστές περιορίζονται από την πρόσβαση σε κρίσιμα σύνολα δεδομένων για να εκπαιδεύσουν και να αναπτύξουν τους αλγόριθμούς τους», δήλωσε ο John Doyle, παγκόσμιος επικεφαλής τεχνολογίας στη Microsoft, σε έναν Τύπο. έκδοση από το BeeKeeperAI. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το BeeKeeperAI για να βοηθήσουμε τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης να αναπτύξει την κατανόηση και την τεχνογνωσία που χρειάζεται για να αξιοποιήσει τον εμπιστευτικό υπολογισμό στο πλαίσιο της καινοτομίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης».

4. Ασφαλής ιχνηλάτηση επαφών

Η ανίχνευση επαφών έχει γίνει μια οικιακή φράση μετά τον COVID-19. Σημειώνει η Intel ότι ο εμπιστευτικός υπολογισμός — με βάση το blockchain, σε αυτήν την περίπτωση — είναι η ραχοκοκαλιά του MicrobeTraceNext, ενός έργου AI που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Intel και τη Leidos.

Δύο κλειδιά blockchain και ο έλεγχος ασφαλείας που βασίζεται σε ρόλους προστατεύουν τα PII. Οι πλατφόρμες επεξεργαστών Intel Xeon Scalable επιτρέπουν την κρυπτογράφηση που βασίζεται σε καθολικό, η οποία καθιστά όλες τις πληροφορίες πρόσβασης και τις κινήσεις δεδομένων πλήρως ελεγχόμενες και ανιχνεύσιμες και όλες τις συναλλαγές αμετάβλητες. Ο εμπιστευτικός υπολογισμός ενισχύει την ασφαλή ανίχνευση επαφών σε περιφερειακό ή πολιτειακό επίπεδο.

5. Ασφαλής ιατρική απεικόνιση

Η Intel σημείωσε επίσης ότι η ιατρική απεικόνιση μπορεί να επωφεληθεί από τον εμπιστευτικό υπολογισμό. Συνεισέφεραν επεξεργαστές Intel Xeon Scalable και επιτάχυνση τεχνητής νοημοσύνης στο Federated Learning, ένα έργο απορρήτου που επέτρεψε σε τρία νοσοκομεία να μοιράζονται ένα κοινό μοντέλο AI χωρίς να μοιράζονται PII. Κάθε νοσοκομείο εκπαίδευσε το μοντέλο AI του τοπικά και στη συνέχεια συγκέντρωσε αυτά τα δεδομένα σε έναν κεντρικό διακομιστή στο cloud. Η συγκέντρωση διασφάλισε ότι το μοντέλο θα μπορούσε να βελτιωθεί με βάση και τα τρία νοσοκομεία.

Δεν κοινοποιήθηκαν πληροφορίες ασθενών ούτε η ίδια η IP του μοντέλου AI. Αυτή η διάκριση ενεργοποιήθηκε από τον εμπιστευτικό υπολογισμό της Intel. Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο εκπαιδεύτηκε για τη διάγνωση ιατρικών εικόνων, μάθαινε και από τα τρία νοσοκομεία ενώ ήταν ασφαλισμένο από τα εξωτερικά μάτια.

Περαιτέρω ανάγνωση

Εξερευνήστε περισσότερα για αυτοματοποίηση στον τομέα της υγείαςτο gaming και το μετασύμπαν για τους ασθενείς, και πώς να μην αντανακλάται η τεχνητή νοημοσύνη σιωπηρή ανθρώπινη προκατάληψη.