Να περπατάς αργά, κάνοντας συχνά παύση

Να περπατάς αργά, κάνοντας συχνά παύση

Oktober 2, 2022 0 Von admin

Ως life coach, ένα από τα πράγματα για τα οποία μιλάω περισσότερο είναι η σημασία του να είσαι αυτογνωσίας.

Ενθαρρύνω τους πελάτες να σταματούν τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της εβδομάδας και κάνουν ερωτήσεις στον εαυτό τους . Αυτό επιτρέπει στον χώρο και τον χρόνο να ελέγξουν τον εαυτό τους, το πώς νιώθουν και τι χρειάζονται. Ή ίσως για να αξιολογήσουν την πρόοδο μέχρι στιγμής και να εξακριβώσουν ποιο είναι το επόμενο βήμα εκείνη την ημέρα προς το ποιοι θέλουν να είναι ή τι θέλουν να επιτύχουν.

Ένα όμορφο ποίημα για τη θλίψη από Andy Raine από την κοινότητα Northumbria μου θυμίζει ότι μόλις τώρα, αυτή τη σεζόν, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Μέρος του ποιήματός του λέει τα εξής:

„Μην βιαζεσαι

καθώς περπατάς με θλίψη:

δεν βοηθάει το ταξίδι.

Περπάτα αργά,

κάνοντας συχνά παύση:

Μην βιαζεσαι…“

Αυτά είναι όμορφα λόγια, που αντηχούν σε τόσα πολλά επίπεδα.

Τι σημαίνει να περπατάς αργά, κάνοντας συχνά παύση;

Για μένα στη δουλειά μου ως προπονητής, αυτό είναι το κλειδί για την αυτογνωσία. Δεν μπορούμε να επιδιώξουμε να κατανοήσουμε πλήρως Γιατί κάνουμε τις επιλογές που κάνουμε εκτός και αν αφιερώσουμε χρόνο για να σταματήσουμε και να παρατηρήσουμε τι συμβαίνει μέσα μας.

Περπατήστε αργά, κάνοντας συχνά παύση
Περπατήστε αργά, κάνοντας συχνά παύση

Γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε; Συχνά οφείλεται σε αυτό που είμαστε πιστεύοντας για τον εαυτό μας. Και αν δεν σταματήσουμε και προσδιορίσουμε τι είναι αυτό, θα παραμείνει στο υποσυνείδητό μας, καθοδηγώντας τις επιλογές και τη συμπεριφορά μας είτε μας αρέσει είτε όχι.

Ομοίως, το να περπατάμε αργά κάνοντας συχνά παύση σημαίνει να αφήνουμε στον εαυτό μας χρόνο ελέγξτε πώς νιώθουμε. Το πώς νιώθουμε είναι αυτό που ονομάζω α δείκτης στάθμης επιφάνειας ανάγκης. Τα συναισθήματά μας μπορεί να μην είναι αξιόπιστα όσον αφορά την αλήθεια της κατάστασης (έχω γράψει για αυτό στο παρελθόν, συχνά – δείτε εδώ και εδώ για να νιώθουμε όλα τα συναισθήματα) αλλά τα συναισθήματά μας είναι χρήσιμους δείκτες ότι κάτι, ίσως, δεν πάει καλά.

Μπορεί να νιώθουμε πεινασμένος ή θυμωμένος, κουρασμένος ή μοναχικός. Περισσότερα για αυτό εδώ και τη σημασία της λήψης των απαραίτητων μέτρων.

Μπορεί να νιώθουμε μασημένο μέσα και εκνευρισμένος. Μια κουβέντα μας έχει κάνει να νιώθουμε κροτάλισμα και εκτός κι αν να αντιμετωπίσουμε το πώς νιώθουμεείναι πιθανό να βγάλουμε την απογοήτευσή μας για κάποια ανυποψίαστη ψυχή με την οποία θα έρθουμε στη συνέχεια σε επαφή.

Ή ανήσυχος, ευέξαπτος, ανίκανος να συμβιβαστεί με τίποτα. Ανησυχούμε για κάτι ακόμη άγνωστο και ανώνυμο. Αφιερώνοντας χρόνο για να δουλέψτε προς τα κάτω από το επιφανειακό συναίσθημα του άγχους στο βασική αιτία μας επιτρέπει στη συνέχεια να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τι δράση που πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Στο coaching, αυτό ονομάζεται ανάλυση βασικών αιτιών και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι‘ αυτό εδώ.

Μπορεί να νιώθουμε η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει μέσα αυτό είναι χαρούμενο και μια νέα αίσθηση. Σκέφτομαι κάποιον με τον οποίο μίλησα πρόσφατα και για τον οποίο ισχύει αυτό – η εσωτερική εργασία μέσω της καθοδήγησης έχει φέρει αυτό το υπέροχο άτομο σε μια νέα κατανόηση της αυτοπεποίθησης και του προτύπου συμπεριφοράς που βασίζεται σε απαλλαγή από ψέματα πίστεψε και α σωστό σύστημα αυτοπεποίθησης.

Αλλά μέχρι να μάθουμε να περπατάμε αργά, κάνοντας συχνά παύσεις θα μας λείψουν μικροί προφήτες συμπεριφοράς που δείχνουν τι συμβαίνει μέσα μας.

Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, δώστε προσοχή στην ταχύτητα με την οποία περπατάτε και – όποια εποχή της ζωής βρίσκεστε – αφιερώστε χρόνο για να περπατήσετε αργά, κάνοντας συχνά παύση για να παρατηρήσετε πώς είστε και τι αισθάνεστε.

Στη συνέχεια, να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και τους γύρω σας, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.