Νέες εξελίξεις στη βασική υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τα ζώα · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Νέες εξελίξεις στη βασική υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τα ζώα · Ένας ανθρώπινος κόσμος

August 9, 2022 0 Von admin

Από την Kitty Block και τη Sara Amundson

Η υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ αφορά την Πρόταση 12, τον νόμο ορόσημο της Καλιφόρνια για την αντιμετώπιση της σκληρότητας των ζώων και των ζητημάτων δημόσιας υγείας που προκύπτουν από τις χειρότερες πρακτικές εκτροφής στο εργοστάσιο, όπως ο περιορισμός εγκύων χοίρων σε κλουβιά κύησης τόσο μικρά που δύσκολα μπορούν να μετακινηθούν. Το HSUS

Όσοι παρακολουθούν αυτό το blog γνωρίζουν για την επικείμενη αγωγή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θα έχει τεράστιες συνέπειες για τα ζώα. Η υπόθεση επικεντρώνεται στην Πρόταση 12, τον νόμο ορόσημο της Καλιφόρνια για την αντιμετώπιση της σκληρότητας των ζώων και των ζητημάτων δημόσιας υγείας που προκύπτουν από τις χειρότερες πρακτικές εκτροφής στα εργοστάσια.

Τον Ιούνιο, σας είπαμε για τον αρχικό γύρο επιστολών σε αυτήν την υπόθεση, που κατατέθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Παραγωγών Χοιρινού Κρέατος και τις ομάδες amicus που υποστηρίζουν αυτόν τον αναφέροντα. Μόλις πριν από λίγα λεπτά, οι ερωτηθέντες συμπεριλαμβανομένης της Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών—μαζί με τις συμμαχικές μας οργανώσεις για την ευζωία των ζώων—και την πολιτεία της Καλιφόρνια υπέβαλε απαντήσεις απλώνοντας έντονα και ξεκάθαρα γιατί η πρόταση 12 πρέπει να γίνει δεκτή από το ανώτατο δικαστήριο του έθνους.

Η πρόταση 12 πρωτοστάτησε από το HSUS το 2018, με την υποστήριξη εκατοντάδων εθελοντών και κορυφαίων οργανώσεων που επικεντρώθηκαν στην καλή διαβίωση των ζώων, το περιβάλλον, την υπεύθυνη γεωργία, την ασφάλεια των τροφίμων και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αγροκτήματα. Το μέτρο απαγορεύει την ενδοκρατική παραγωγή και πώληση αυγών, χοιρινού και μοσχαριού από εγκαταστάσεις που κλειδώνουν τα ζώα σε κλουβιά τόσο μικρά που μετά βίας μπορούν να μετακινηθούν. Οι ψηφοφόροι υπερψήφισαν το μέτρο αθροιστικά, με το 63% να υποστηρίζει.

Η πρόταση 12 θεωρείται από πολλούς ως ο ισχυρότερος νόμος για τα ζώα εκτροφής στον κόσμο—και είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία. Εκτεταμένη έρευνα έχει δείξει ότι η Ο ακραίος περιορισμός των ζώων εκτροφής διευκολύνει την εξάπλωση των παθογόνων που μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες τροφιμογενείς ασθένειες ή δυνητικά να οδηγήσει σε μελλοντικές πανδημίες.

Ενώ τα ζητήματα του συνταγματικού δικαίου σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να φαίνονται πυκνά, η βιομηχανία χοιρινού κρέατος ουσιαστικά υποστηρίζει ότι έχουν συνταγματικό δικαίωμα να εκτρέφουν χοίρους σε σκληρές συνθήκες εκτός Καλιφόρνια και στη συνέχεια να πωλούν χοιρινό κρέας στην πολιτεία, αγνοώντας τα ανθρώπινα πρότυπα της Καλιφόρνια.

Ευτυχώς για το κοινό καθώς και για τα ζώα, μια μακρά ιστορία δικαστικών αποφάσεων έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα κράτη έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν την πώληση προϊόντων εντός των συνόρων τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αντιβαίνουν στην ηθική των πολιτών τους ή που απειλούν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Με τις υποθέσεις μας, το HSUS, οι εταίροι μας για την προστασία των ζώων και η κυβέρνηση της Καλιφόρνια έχουν εκθέσει αυτό το ιστορικό στο Δικαστήριο και με σεβασμό προτρέπουν τους δικαστές να διατηρήσουν αυτό το σημαντικό προηγούμενο.

Το δημόσιο αίσθημα υποστηρίζει σθεναρά τα βελτιωμένα πρότυπα καλής μεταχείρισης για τα ζώα εκτροφής, επίσης. Μια νέα εθνική έρευνα από την εξαιρετικά σεβαστή εταιρεία δημοσκοπήσεων Data for Progress διαπίστωσε: το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η πρόληψη της σκληρότητας στα ζώα εκτροφής αποτελεί «θέμα ηθικής ανησυχίας» για αυτούς. Επιπλέον, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 80% των Αμερικανών είναι υπέρ των προτύπων πωλήσεων που ορίζονται από την Πρόταση 12 και θα υποστήριζαν ότι παρόμοιοι νόμοι θεσπίζονται στις πολιτείες τους. Οι απόψεις είναι κοινές και ουσιαστικά πανομοιότυπες μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών ερωτηθέντων, σηματοδοτώντας μια πραγματική δικομματική συμφωνία.

Ακριβώς όπως δημιουργήσαμε έναν τεράστιο συνασπισμό για να εξασφαλίσουμε το πέρασμα της Πρότασης 12, αναμένουμε μια εντυπωσιακή συμμαχία για την υπεράσπιση της Πρότασης 12 στο δικαστήριο. Την ερχόμενη Δευτέρα, μια μεγάλη ποικιλία οντοτήτων —συμπεριλαμβανομένων μη κερδοσκοπικών οργανισμών, οικονομολόγων και ακαδημαϊκών μελετητών, με υπόβαθρο στη δημόσια υγεία, την κτηνιατρική και τη συνταγματική ιστορία— θα υποβάλουν πρόσθετες πληροφορίες για την υποστήριξη της Πρότασης 12. Μείνετε συντονισμένοι: Θα σας ενημερώσουμε σε αυτό το ιστολόγιο την επόμενη εβδομάδα με τα κυριότερα σημεία από αυτά τα σλιπ, και παραμένουμε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουμε.

Η Sara Amundson είναι πρόεδρος του Humane Society Legislative Fund.

Κατηγορίες

Ζώα εκτροφής, Δημόσια Πολιτική (Νομική/Νομοθετική)