Μειώστε την εξάντληση: έχετε μια μέρα χωρίς τεχνολογία

Μειώστε την εξάντληση: έχετε μια μέρα χωρίς τεχνολογία

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε μια μέρα χωρίς τεχνολογία;

Ίσως μια πιο εύστοχη ερώτηση είναι να κάνουμε πώς απαντάς στο πολύ ιδέα μιας ημέρας χωρίς τεχνολογία;

Αυτό μάλλον εξαρτάται από την ηλικία σου. Για όσους είναι ιθαγενείς της τεχνολογίας – γεννημένοι μετά τη δεκαετία του 1980 και μεγαλωμένοι στην εποχή του Διαδικτύου – η ιδέα να έχουν μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ χωρίς το τηλέφωνό τους κολλημένο στο χέρι και να βουίζει συνεχώς από ενημερώσεις και ειδοποιήσεις πιθανότατα φέρνει τον μέσο έφηβο έξω από τις κυψέλες.

Για όσους από εμάς έχουμε κάποια ηλικία, μπορεί να πιστεύουμε ότι είμαστε πιο επιδεκτικό για να σβήσουμε τα τηλέφωνά μας.

Αλλά σκεφτείτε πόσο συχνά έχετε ελέγξει το τηλέφωνό σας ΣΗΜΕΡΑτον χρόνο που ήσασταν ξύπνιος πριν διαβάσετε αυτό;

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες σήμερα το πρωί; Οι πιθανότητες είναι ότι ήταν για να ελέγξετε το τηλέφωνό σας – WhatsApp, Twitter ή τη ροή ειδήσεων της επιλογής σας;

Σκέφτομαι εδώ τις τελευταίες εβδομάδες για την εξουθένωση, και είναι ιδιαίτερα άσχημη παραλλαγή, η εξουθένωση Covid. Την περασμένη εβδομάδα μίλησα για τη σημασία της ανάπαυσης και για το γεγονός ότι πρέπει να είμαστε αρκετά συνειδητοποιημένοι σχετικά με τον έγκαιρο προγραμματισμό της ανάπαυσης.

Μια πτυχή της ανάπαυσης που είναι ιδιαίτερα σημαντική είναι όλη αυτή η ιδέα μιας ημέρας χωρίς τεχνολογία.

Το διαδίκτυο είναι καλό πράγμα, μην με παρεξηγείτε. Και η δύναμη που έχουμε στα χέρια μας μέσω των τηλεφώνων μας για σύνδεση, έρευνα, πλοήγηση, σχέδιο είναι πραγματικά εκπληκτική.

Αλλά μπορεί επίσης να ρουφήξει τη ζωή και την ενέργεια από τον εγκέφαλό μας πολύ εύκολα.

έπεσα πάνω στο βιβλίο The Shallows: Τι κάνει το Διαδίκτυο στον εγκέφαλό μας του Nicholas G. Carr πρόσφατα.

Αυτός γράφει:

Οι περισπασμοί στη ζωή μας πολλαπλασιάζονται εδώ και πολύ καιρό, αλλά ποτέ δεν υπήρξε μέσο που, όπως το Διαδίκτυο, να έχει προγραμματιστεί να σκορπίζει τόσο πολύ την προσοχή μας και να το κάνει τόσο επίμονα».

.να σκορπίσει τόσο πολύ την προσοχή μας….

Χμμμμμ. Σκεφτείτε μαζί μου την τελευταία φορά που καθίσατε στον υπολογιστή σας για να γράψετε μια δουλειά, αλλά βρήκατε τον εαυτό σας αποσπάται και έλκονται στον κόσμο του ανεγκέφαλο σκάψιμο στο Διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα αυτού φαίνεται συχνά όχι ενισχύω τη δουλειά και τη συγκέντρωσή σας, αλλά για να ρουφήξετε την εστίαση και τη διαύγεια από το μυαλό σας, αφήνοντάς σας να νιώθετε διασκορπισμένοι, αποσπασμένοι, αποθαρρυμένοι και μπερδεμένοι.

Ή σκεφτείτε μια συνομιλία με έναν φίλο πρόσφατα όπου ο ένας από εσάς αποσπάστηκε από το τηλέφωνό του και δεν ήταν πλήρως παρουσιασμένος στον άλλο. Έχουμε μείνει να νιώθουμε κλεισμένοι, δεύτερης κατηγορίας, αόρατοι και άγνωστοι.

Ένας φίλος μοιράστηκε αυτή τη φωτογραφία από το Silversurfers πρόσφατα στο Facebook και με έκανε να γελάσω:ημέρα χωρίς τεχνολογία μιλώντας σε ένα παράθυρο

Μια μέρα χωρίς τεχνολογία μας δίνει επίσης χώρο και ενέργεια στο καθημερινό όνειρο.

Το ημερήσιο όνειρο είναι μια σημαντική πτυχή της δημιουργικότητας. Συχνά ανακαλύπτουμε ότι όταν το μυαλό μας ασχολείται με κάτι άλλο, έχουμε τις καλύτερες δημιουργικές μας σκέψεις.

Έγραψα για την ιδέα της απενεργοποίησης της τεχνολογίας το 2016 – μια ζωή πριν και σίγουρα π.Χ., πριν από τον Covid. Πόσα άλλαξαν από τότε.

Όμως οι αρχές και η ιδέα του α Η ημέρα χωρίς τεχνολογία παραμένει εξίσου σημαντικήαν όχι περισσότερο στον πλέον-σχεδόν-μόνιμα-συνδεδεμένο-κόσμό μας.

Η απενεργοποίηση της τεχνολογίας για μια μέρα και η αποσύνδεση είναι μια ιδέα που έχει μια ολόκληρη κίνηση πίσω της. Εκστρατεία για την Εθνική Ημέρα Αποσύνδεσης λειτουργεί για πάνω από 10 χρόνια. Η επόμενη μέρα τους είναι μέσα Μάρτιος 2022 – κοίτα εδώ σε μερικές εμπνευσμένες ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσετε όλο αυτόν τον ελεύθερο χρόνο της τεχνολογίας!

Τα πλεονεκτήματα μιας ημέρας χωρίς τεχνολογία, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ περιλαμβάνω μεγαλύτερη συγκέντρωση στη δουλειά, βελτιωμένη σύνδεση με τις σχέσεις, αυξημένη παραγωγικότητα και ενισχυμένη απόλαυση του περιβάλλοντος κάποιου.

Τίποτα από αυτά δεν αποτελεί πραγματικά τόσο μεγάλη έκπληξη. αυτό το ξέρουμε θεωρητικά.

Και όμως παραμένουμε τόσο ανθεκτικοί στο να αφήσουμε κάτω τα τηλέφωνά μας και λήψη μέτρων που δείχνει μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά για 24 ώρες.

Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, αναρωτηθείτε πώς ανταποκρίνεστε στην ιδέα μιας ημέρας χωρίς τεχνολογία. Πού είσαι παρατηρήστε αντίσταση και γιατί? Τι είσαι λέγοντας στον εαυτό σου σχετικά με το πόσο πρακτικό / ρεαλιστικό / εφικτό είναι;

Και την επόμενη εβδομάδα, εξετάζουμε μερικούς πρακτικούς τρόπους για να το πραγματοποιήσουμε.