Κατασκευή δεικτών & υπολογισμός απόδοσης δείκτη

Κατασκευή δεικτών & υπολογισμός απόδοσης δείκτη

November 27, 2022 0 Von admin
Κατασκευή δεικτών & υπολογισμός απόδοσης δείκτη

Ο μαρκαδόρος χρησιμοποιείται για την κοπή πολλών κομματιών ρούχων κάθε φορά (εξαρτάται από την τοποθέτηση του υφάσματος) στο τμήμα κοπής. Υπάρχουν μερικά σημαντικά θέματα που πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά κατά τη διάρκεια της κατασκευής και κατά τη χρήση του μαρκαδόρου, όπως η αποτελεσματικότητα του μαρκαδόρου. Ένα μικρό λάθος μπορεί να είναι ο λόγος για τη σπατάλη τεράστιου υφάσματος, υλικού και ανθρώπινου δυναμικού. Τις περισσότερες φορές όλοι αυτοί οδηγούν με την περικοπή επόπτη και συντονιστή. Ο χειριστής του στρώματος υφάσματος είναι επίσης υπεύθυνος να κάνει τέτοια πράγματα και να διατηρεί το πρότυπο. Ας εξετάσουμε το θέμα που είναι σημαντικό να παρακολουθήσουμε προσεκτικά. Μην παραλείψετε καμία από αυτές τις επιλογές για να αποφύγετε παρερμηνείες.

Κατασκευή μαρκαδόρων & υπολογισμός απόδοσης- Ένδειξη

Καλύτερα να ελέγξετε κάθε σήμανση στην παραπάνω εικόνα για να καταλάβετε καθαρά.

1. Όνομα δείκτη

Κάθε δείκτης έχει ένα μοναδικό όνομα που παρέχει το στυλ του μαρκαδόρου από ή κατασκευασμένο. Δεν ξεκαθαρίζει; Το όνομα του δείκτη υποδεικνύει το στυλ, τον αριθμό κοπής, την κατάσταση παραγωγής και το πλάτος του υφάσματος. Ανάλογα με την πολιτική της εταιρείας, το όνομα του δείκτη μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τον κανόνα, τους κανονισμούς και τις ανάγκες του.

  • Η κατάσταση κοπής του συγκεκριμένου στυλ (Is it Size Set, Pilot ή μαζική κοπή).
  • Τύπος ενδυμάτων (Επάνω, Κάτω, Σουτιέν, σορτς, Σορτς, Τάνγκα, Μπόξερ, κ.λπ.)
  • Αριθμός κοπής (ποιος αριθμός κοπής απαιτούσε αυτόν τον δείκτη για να ολοκληρωθεί η κοπή).
  • Αριθμός PO (Αριθμός παραγγελίας προϊόντος)
  • Δημιουργία βάσης μαρκαδόρου σε ύφασμα Πραγματικό πλάτος με δυνατότητα κοπής (Αυτό είναι το πλάτος του δείκτη)

Σας αρέσει αυτό https://www.textilestudent.com/marker-making-and-using-technique-of-marker/

2. Μήκος δείκτη

Αφού ολοκληρωθεί ο μαρκαδόρος παίρνει ένα μήκος. Το μήκος σημαίνει ότι το πραγματικό μήκος του υφάσματος πρέπει να γίνει για να κόψει το κόψιμο. Η κοπή σούπερ γείσο αρχίζει να κάνει στρώσεις ανά στρώμα σύμφωνα με το μήκος του δείκτη.

3. Αναλογία

Ελπίζω να γνωρίζετε την έννοια του „αναλογία“. Υποδεικνύει τη διακύμανση σε διαφορετική ποσότητα μεγέθους σε έναν δείκτη. Ας υποθέσουμε ότι πρόκειται να φτιάξω έναν δείκτη από το XS-XL όπου χρειάζομαι την αναλογία κατασκευής σύμφωνα με την ποσότητα PO μου.

Σαν αυτό,

XS—S—M—L—XL

1—-2—-1—3—1

Κατασκευή δεικτών και υπολογισμός απόδοσης
Κατασκευή δεικτών και υπολογισμός απόδοσης

4. Πραγματικό πλάτος υφάσματος / Πλάτος μαρκαδόρου

Μέρος των ενδυμάτων πρέπει να τοποθετηθεί σε μαρκαδόρο όπου το πραγματικό πλάτος του υφάσματος πρέπει να μετρηθεί από το υπεύθυνο άτομο. Μετρούν το πλάτος του υφάσματος και φτιάχνουν την κάρτα εργασίας και στέλνουν στο τμήμα CAD για να φτιάξουν μαρκαδόρο. Η κάρτα εργασίας μπορεί να ονομαστεί φύλλο στρώματος, σχέδιο κοπής, φύλλο κοπής, σχέδιο παραγωγής κοπής και πολλά άλλα ονόματα. Το όνομα εξαρτάται πάντα από το περιβάλλον παραγωγής οποιουδήποτε εργοστασίου.

5. Ατοποθετημένα / Τοποθετημένα κομμάτια

Σύνολο τεμαχίων τρέχοντος δείκτη εμφανίζονται εδώ και ενημερώστε μας πόσα κομμάτια έχουν τοποθετηθεί και δεν έχουν τοποθετηθεί.

6. Αξιοποίηση ή Αποτελεσματικότητα Δείκτη.

Αυτό είναι τόσο σοβαρό θέμα, που το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας παρακολουθεί συνεχώς αυτό το θέμα. Γιατί η μέγιστη χρήση σημαίνει μέγιστες χρήσεις υφάσματος. Εάν φτιάχνετε μαρκαδόρο, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το θέμα για να μειώσετε τη σπατάλη.

Όταν κάνουμε κοστολόγηση κατανάλωση? είναι σημαντικό να ελέγξετε ποιο πλάτος υφάσματος είναι καλύτερο για κοστολόγηση. Στη συνέχεια προσπαθούμε να φτιάξουμε μαρκαδόρο με διάφορα πλάτος υφάσματος. Το ερώτημα είναι πώς να μάθετε ποιο πλάτος είναι τέλειο;
Το τέλειο πλάτος αποφασίστηκε συγκρίνοντας τη χρήση διαφορετικού πλάτους.

Έχασα κάτι να συμπεριλάβω σε αυτόν τον δείκτη; Εάν ναι, τότε επαναλαμβάνετε στο πλαίσιο σχολίων ή γράψτε μου με αυτό το mail [email protected]

Τελευταίες δημοσιεύσεις από τον Εγκρ. Γιατρ. Mustak Ahmed (Προβολή όλων)