Καθημερινό Gyaan Ένα απόσπασμα MLK που πραγματικά αντηχεί

Καθημερινό Gyaan Ένα απόσπασμα MLK που πραγματικά αντηχεί

Januar 17, 2023 0 Von admin

Είναι φυσικό να το θυμάμαι Martin Luther King Jr σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι όλοι γνωρίζετε τη σύνδεσή του με την Ινδία λόγω του μεγάλου σεβασμού του για τον Μαχάτμα Γκάντι και το μη βίαιο κίνημα. Αλλά σήμερα θέλω να εστιάσω σε ένα απόσπασμα MLK που φαίνεται τόσο σχετικό με την εποχή μας και πραγματικά αντηχεί μαζί μου.

Παράθεση MLK

«Σπάνια βρίσκουμε άντρες που εμπλακούν πρόθυμα σε σκληρή, σταθερή σκέψη. Υπάρχει μια σχεδόν καθολική αναζήτηση για εύκολες απαντήσεις και μισοψιμένες λύσεις»

Απόσπασμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Μέχρι πρόσφατα, δεν είχα διαβάσει ποτέ πριν αυτά τα λόγια του MLK.

Μόλις τις προάλλες, είπα στον Χοσέ ότι φαίνεται ότι όλοι θέλουν εύκολες απαντήσεις αυτές τις μέρες.

Μιλούσα στο πλαίσιο ανθρώπων που δεν είναι πρόθυμοι να γίνουν αρκετά πραγματικοί για να φτάσουν στη ρίζα των προβλημάτων στις σχέσεις τους. Συνεργάτες που δεν θέλουν πραγματικά να μιλήσουν για τα προβλήματά τους. Προτιμούν να προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν, ή απλά να τα παρατήσουν και να φύγουν. Γονείς που δεν ακούν τα παιδιά τους να κλαίνε για προσοχή και τα ξεστομίζουν με ακριβά gadget.

Βλέπω την ίδια αναζήτηση για εύκολες απαντήσεις όταν οι άνθρωποι με ρωτούν πώς να κάνω κάτι σχετικό με το blog ή τα κοινωνικά μέσα. Έχω μάθει να μην δίνω απαντήσεις, αλλά να τις κατευθύνω προς την κατεύθυνση των πόρων. Για μένα, δεν υπάρχει τίποτα σαν να κάνεις την έρευνά σου και να μαθαίνεις πράγματα μόνος σου.

Παίρνουμε τον εύκολο δρόμο και με την υγεία μας. Προτιμούμε να κόψουμε πολλά χάπια ή να κάνουμε χειρουργικές επεμβάσεις παρά να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Βλέπω αυτό να συμβαίνει στην κυβέρνηση και στους θεσμούς και στον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε ζητήματα διαφθοράς, αδικίας και εμμονής σε αρχαϊκές πρακτικές. Ο τρόπος με τον οποίο οι κυβερνήσεις αρνούνται να πατάξουν τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, επειδή είναι ο εύκολος τρόπος για να πάρεις ψήφους.

Το βλέπω αυτό στις θρησκευτικές πρακτικές όπου οι άνθρωποι προτιμούν να ενδίδουν σε δεισιδαιμονίες και εύκολες «θαυματουργές» θεραπείες παρά να εργαστούν για την αληθινή πνευματικότητα και την μαθητεία.

Πώς αυτό ισχύει για τη ζωή μου

Ξέρω ότι πολύ συχνά επιλέγω εύκολες απαντήσεις. Επιλέγοντας κατευναστική συμπεριφορά αντί για σκληρή συζήτηση. Αυτο-τέρψη πάνω από την εφαρμογή του νου και της ενέργειας. Αποφυγή σύγκρουσης με την απουσία μου από δύσκολες καταστάσεις.

Μαθαίνω να κάνω τη σκληρή δουλειά – να αντιμετωπίζω την αδικία με μικρούς τρόπους, να μιλώ όταν χρειάζεται, να κόβω σχέσεις στις οποίες δεν με σέβονται, να σκέφτομαι τα προβλήματα. Για να μην είναι δημοφιλής. Όχι για να πάρω τον εύκολο δρόμο. Γιατί αυτό θα ήταν αντίθετο με τις αρχές μου. Δεν είναι για λιπόψυχους, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή, έτσι δεν είναι;

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις σκέψεις σας για τα λόγια του MLK.

Ένα απόσπασμα MLK που πραγματικά αντηχεί