Θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς το τηλέφωνό σας για μια μέρα;

Θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς το τηλέφωνό σας για μια μέρα;

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Την περασμένη εβδομάδα έθεσα την ερώτηση: πώς ανταποκρίνεστε στο να έχετε μια μέρα χωρίς τεχνολογία;

Ας δούμε περισσότερο τις ιδιαιτερότητες αυτού, γιατί αυτό που πραγματικά ρωτάω είναι:

Θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς το τηλέφωνό σας για μια μέρα;

Στη δουλειά μου ως life coach, αυτό που κάνω περισσότερο είναι κάντε ερωτήσεις στους ανθρώπους. Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να σκέφτονται, και όταν το μαθαίνουμε παρακαλώ εμείς οι ίδιοι ερωτήσεις και δώσε προσοχή σε ποιες επιφάνειες, μαθαίνουμε να γινόμαστε περισσότερη αυτογνωσία.

Επομένως, μπορεί να έχετε αρκετές απαντήσεις στην ιδέα μιας ημέρας χωρίς τεχνολογία, ειδικά αν αυτό περιλαμβάνει την πρόκληση να ζήσετε χωρίς το τηλέφωνό σας.

«Θα μου άρεσε, αλλά δεν είναι ρεαλιστικό, είμαι πολύ απασχολημένος».

Όλοι ζούμε πολυάσχολες ζωές. Η διαχείριση της εργασίας, των οικογενειακών προγραμμάτων και της κοινωνικής ζωής γίνεται σε μεγάλο βαθμό στα τηλέφωνά μας. Μια ενδιαφέρουσα παρενέργεια του lockdowns που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid 19 που ακούω συχνά ότι ήταν αίσθηση χώρου και ανακούφισης οι άνθρωποι είχαν ξαφνικά τους εκκαθαρίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα.

Θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς το τηλέφωνό σας για μια μέρα;Λιγότερη οργάνωση.

Τώρα ξέρω ότι για πολλούς, το lockdown ήταν απαιτητικό και εξαντλητικό.

Αλλά όταν ένα μεγάλο μέρος της ζωής σταμάτησε ξαφνικά… τι σας έλειψε; Τι έκανες συνειδητοποιώ για τον εαυτό σου και τι είναι πιο σημαντικό για σένα; Που ανακάλυψες ότι είσαι δεν είναι απαραίτητο και τη ζωή κάνει να συνεχίσω χωρίς εσένα;

Ξέρω ότι φαίνεται σκληρή ερώτηση.

Αλλά αν η απάντησή σας σε επιλέγοντας να ζήσετε χωρίς το τηλέφωνό σας για μια μέρα είναι αδύνατο επειδή είστε πολύ απασχολημένοι, σας ενθαρρύνω να σκάψετε λίγο πιο βαθιά κάτω από την επιφάνεια αυτού:

Με τι ασχολείσαι; Γιατί; Για ποιόν? Τι θα γινόταν αν δεν το έκανε αυτό για μια μερα?

Τι τα όρια θα μπορούσες να βάλεις, ή τι θα μπορούσες αντιπρόσωπος? Τι κάνει υπόλοιπο σημαίνει για μένα;

Και δείτε πού θα φτάσετε.

«Βγαίνω σε κυψέλες ακόμα και σκέφτομαι να μην έχω το τηλέφωνό μου δίπλα μου για μια ολόκληρη μέρα».

Ο φόβος να μην έχεις το κινητό σου τώρα έχει όνομα. Ναι αλήθεια: Νομοφοβία. Τα τηλέφωνά μας έχουν γίνει οι ψηφιακές μας κουβέρτες ασφαλείας, περισσότερο σε αυτή τη Νομοφοβία εδώ.

Και πάλι, απλώς κάνω περισσότερες ερωτήσεις. Τι χρειάζομαι είναι η τηλεφωνική σας συνάντηση; Πόσο είναι η χρήση του τηλεφώνου σας συνήθεια και τι σκοπός εξυπηρετεί; Ποιος θεωρείς ότι είσαι αν είσαι δεν συνδεδεμένος όλη την ώρα; Ένα βαθύτερο ζήτημα εδώ ίσως για την ταυτότητα και την εκπλήρωση της ανάγκης.

Τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Η τεχνολογία μπορεί να είναι εθιστική. Αλλά εμείς μπορώ κάντε διαφορετικές επιλογές και η πρώτη είναι να αναγνωρίσετε ότι – παρά τις εξωτερικές εμφανίσεις μερικές φορές – ελέγχουμε την τεχνολογία μας, δεν μας ελέγχει. Έχουμε τη δύναμη στις άκρες των δακτύλων μας να το απενεργοποιήσουμε.

«Μου αρέσει η ιδέα να επιλέξω να ζήσω χωρίς το τηλέφωνό μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να διαχειριστώ μια ολόκληρη μέρα».

Ξεκινήστε από μικρό. Ξεκινήστε απλά.

Αν μια ολόκληρη μέρα είναι πολύ, βάλτε στόχο μισή μέρα.

Ή στοχεύστε να κρατήσετε το πρώτη και τελευταία ώρα της ημέρας χωρίς τεχνολογία.

Ή απλά επιλέξτε μια πτυχή το τηλέφωνό σας θα σταματήσετε για μια μέρα – για παράδειγμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ρωτήστε τον εαυτό σας προτού ελέγξετε ΓΙΑΤΙ το κάνετε αυτό – είναι απλώς α ανόητη συνήθεια? Αν ναι, δείτε πώς θα συνεχίσετε να αντιστέκεστε για μια μέρα.

«Μου αρέσει αυτή η ιδέα και ανυπομονώ να το κάνω κανονικό μέρος της εβδομάδας μου».

Η απενεργοποίηση και η ξεκούραση του εγκεφάλου σας για μία ημέρα στις επτά είναι λογικό για εσάς. Αυτό είναι που θα διευκολύνει η ζωή χωρίς το τηλέφωνό σας. Η ιδέα του υπόλοιπο είναι σημαντική για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας και δεν είναι μια νέα έννοια. Η ανάπαυση του Σαββάτου μπορεί να προέρχεται από τη Βίβλο ως αρχή, αλλά πολλοί άνθρωποι όλων των θρησκειών και κανένας δεν βλέπουν την αξία στο μια μέρα ανάπαυσης κάθε εβδομάδα. Φυσικά, η ιδέα της ανάπαυσης του Σαββάτου περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από την απλή ανάπαυση από την τεχνολογία μας. Αλλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Απλά βήματα για να ξεκινήσετε:

Μιλήστε στην οικογένεια σχετικά με αυτό – αυτό είναι κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ που κάνουμε πρότυπο στα παιδιά μας. Η νομοφοβία είναι χειρότερο μεταξύ των νέων και πλέον αναγνωρίζεται ως ανησυχία για την ψυχική υγεία. Σκεφτείτε λοιπόν πώς τα παιδιά σας, αν τα έχετε, σας βλέπουν να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Τι θέλετε να τους μεταδώσετε σχετικά με την υγιεινή χρήση των τηλεφώνων;

Συζητήστε μαζί το αποτέλεσμα του να είμαστε συνεχώς στα τηλέφωνά μας και πώς θα ήταν το σβήσιμο για μια μέρα.

Σχέδιο Κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί που σας επιτρέπουν να συνδέεστε με παλιομοδίτους τρόπους: πραγματικές συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο στην πραγματική ζωή, χρήση στυλό και χαρτί, αναζήτηση ενός πραγματικού λεξικού για μια λέξη (τρόμος σοκ), παίζοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι…. παίρνεις το drift.

Στη συνέχεια, αναρωτηθείτε:

Πώς το βρήκα αυτό; Τι έχασα? Τι ΔΕΝ μου έλειψε;

Έχει τελειώσει ο κόσμος χωρίς να ελέγχω το Instagram κάθε μισή ώρα;

Τι καταλαβαίνω για το πώς χρησιμοποιώ τον χρόνο μου και τι είναι πιο σημαντικό (δείτε αυτήν την ανάρτηση);

Στη συνέχεια, στοχεύστε να έχετε ένα ημέρα χωρίς τεχνολογία κάθε εβδομάδαδίνοντας στον εαυτό σας αυτό δώρο κεφαλιού και συναισθηματικού χώρου. Μην περιπλέκετε υπερβολικά τα πράγματα – διάβασα ένα άρθρο Αυτό πρότεινε ότι για να μην τεχνολογήσεις, έπρεπε να επενδύσεις σε ένα ολόκληρο κιτ εκ των προτέρων. Ένα σταθερό τηλέφωνο, ένα πικάπ, ένα ρολόι – εκδόσεις για το οποίο χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας εκτός Διαδικτύου. Βλέπω τη λογική σε αυτό, ειδικά την ανάγκη να σε κρατήσει κάποιος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αλλά για μένα, η πραγματική απόλαυση σε μια μέρα χωρίς τεχνολογία είναι η απλότητα και σιωπή από αυτό.

Χωρίς θόρυβο, κανενός είδους.

Δεν μας κάνει κακό να το υπενθυμίζουμε ελέγχουμε την τεχνολογία μαςδεν μας ελέγχει.

Και είμαστε πολύ περισσότερα από την τεχνολογία μας. Μπορούμε να επιλέξουμε να ζήσουμε χωρίς το τηλέφωνό μας για μια μέρα. Δοκιμάστε το και δείτε.