Η UBS λανσάρει το πρώτο ψηφιακό ομόλογο εισηγμένο σε διπλή αλυσίδα μπλοκ στον κόσμο

Η UBS λανσάρει το πρώτο ψηφιακό ομόλογο εισηγμένο σε διπλή αλυσίδα μπλοκ στον κόσμο

November 23, 2022 0 Von admin

Η UBS κυκλοφόρησε το πρώτο ψηφιακό ομόλογο στον κόσμο – ένα τριετές ομόλογο 375 εκατομμυρίων CHF με κουπόνι 2,33% – το οποίο διαπραγματεύεται δημόσια και διακανονίζεται τόσο σε χρηματιστήρια που βασίζονται σε blockchain όσο και σε παραδοσιακά χρηματιστήρια.

Το ψηφιακό ομόλογο θα είναι διπλό εισηγμένο στο SDX Trading και στο SIX Swiss Exchange και θα είναι επιλέξιμο για τον Swiss Bond Index (SBI) μαζί με όλα τα άλλα μη εξασφαλισμένα ομόλογα της UBS που είναι εισηγμένα στο SIX.

Το ομόλογο διακανονίζεται μέσω του δικτύου κεντρικού αποθετηρίου τίτλων (CSD) που βασίζεται σε κατανεμημένο καθολικό SIX Digital Exchange (SDX) μέσω τεχνολογίας ατομικού διακανονισμού.

Reuters

Ο διακανονισμός μέσω SDX CSD είναι άμεσος και αυτόματος και δεν απαιτεί κεντρικό αντισυμβαλλόμενο εκκαθάρισης. Οι επενδυτές θα μπορούν να διακανονίζουν αυτόματα και να εκκαθαρίζουν το ψηφιακό ομόλογο σε SDX CSD απευθείας ή σε SIX SIS.

Beatrice Martin

Beatrice Martin

«Είμαστε περήφανοι που αξιοποιούμε την τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής για την έναρξη του εναρκτηρίου ψηφιακού ομολόγου της UBS. Η UBS έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί την τεχνολογία όχι μόνο ως μέσο ενεργοποίησης, αλλά και να την κάνει πραγματικό διαφοροποιητή για την UBS.»

είπε η Beatriz Martin, Ταμίας του Ομίλου UBS.

Ντέιβιντ Νιούνς

Ντέιβιντ Νιούνς

«Το διπλό εισηγμένο, εγγενώς ψηφιακό ομόλογο, που αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με το SIX Swiss Exchange και το SIX SIS απλοποιεί τη διαδικασία έκδοσης ψηφιακών ομολόγων στο SDX, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιεί την εμβέλεια της αγοράς μέσω της συνδεσιμότητας μεταξύ της πλατφόρμας που βασίζεται σε blockchain της SDX και της παραδοσιακής υποδομής της SIX».

siad David Newns, Επικεφαλής του SIX Digital Exchange.

Print Friendly, PDF & Email