Η Google αποκαλύπτει την έκδοση Beta της κρυπτογράφησης από την πλευρά του πελάτη για το Gmail

Η Google αποκαλύπτει την έκδοση Beta της κρυπτογράφησης από την πλευρά του πελάτη για το Gmail

Dezember 21, 2022 0 Von admin

Οι πελάτες του Google Workspace Enterprise Plus, του Education Plus ή του Education Standard μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση beta έως τις 20 Ιανουαρίου 2023.

Εικονίδιο εφαρμογής Gmail Τρισδιάστατο σχήμα συμβόλου με επίδειξη σε μαύρο φόντο με τρισδιάστατη απεικόνιση χώρου αντιγραφής
Εικόνα: MR/Adobe Stock

Η Google προσπαθεί να βοηθήσει τους εταιρικούς και εκπαιδευτικούς χρήστες του Gmail να προστατεύουν καλύτερα τα μηνύματά τους. Την Παρασκευή, ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε μια νέα έκδοση beta της κρυπτογράφησης από την πλευρά του πελάτη του Gmail για οργανισμούς που εγγράφονται στο Google Workspace Enterprise Plus, Education Plus ή Education Standard. Η νέα beta που κυκλοφόρησε πρόσφατα θα είναι διαθέσιμη για εγγραφή έως τις 20 Ιανουαρίου 2023.

Πηδάω σε:

Τι περιλαμβάνεται στη beta;

Με τη νέα επιλογή, οι χρήστες σας μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν κρυπτογραφημένα email τόσο εντός όσο και εκτός του τομέα σας. Η κρυπτογράφηση προστατεύει το σώμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τυχόν συνημμένα, συμπεριλαμβανομένων των ενσωματωμένων εικόνων, αλλά δεν προστατεύει την κεφαλίδα, το θέμα, τη χρονική σήμανση ή τις λίστες παραληπτών.

Προσθέτοντας στην κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται ήδη από το Google Drive, το Google Meet, τα Έγγραφα Google, τα Φύλλα Google και τις Παρουσιάσεις Google, η νέα κρυπτογράφηση Gmail έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τα δεδομένα απόρρητα και εμπιστευτικά, ενώ ταυτόχρονα πληροί τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις συμμόρφωσης για ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ: Πολιτική ασφαλείας φορητών συσκευών (TechRepublic Premium)

Οι οργανισμοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους κλειδιά κρυπτογράφησης για την ασφάλεια των μηνυμάτων τους στο Gmail εκτός από την υιοθέτηση της προεπιλεγμένης κρυπτογράφησης που προσφέρει η Google. Σχεδιασμένη για το Gmail στον ιστό, η κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη διασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται πριν σταλούν ή αποθηκευτούν στον αποθηκευτικό χώρο της Google που βασίζεται στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι οι διακομιστές της Google δεν θα μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τις πληροφορίες ή να αποκτήσουν πρόσβαση στα κλειδιά κρυπτογράφησης.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη νέα κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη

Για οργανισμούς που εγγράφονται και ρυθμίζουν την έκδοση beta, η νέα κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη θα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Οι διαχειριστές IT μπορούν να το ενεργοποιήσουν σε επίπεδο τομέα, οργανωτικής μονάδας και Ομάδας, πραγματοποιώντας σύνδεση στην κονσόλα διαχειριστή, επιλέγοντας Ασφάλεια, επιλέγοντας Πρόσβαση και έλεγχος δεδομένων και, στη συνέχεια, ενεργοποιώντας την κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη. Οι τελικοί χρήστες που θέλουν να προσθέσουν την κρυπτογράφηση σε ένα μήνυμα Gmail μπορούν να κάνουν κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος και να ορίσουν την επιλογή για πρόσθετη κρυπτογράφηση.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στον οργανισμό μου;

Προς το παρόν, η έκδοση beta της κρυπτογράφησης από την πλευρά του πελάτη θα είναι διαθέσιμη μόνο για το Gmail στον ιστό. Η Google υπόσχεται ότι η επιλογή θα φτάσει στην εφαρμογή Gmail για κινητά τόσο για Android όσο και για iOS σε μια επερχόμενη έκδοση.

Οι διαχειριστές που θέλουν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν την έκδοση beta θα πρέπει να εξετάσουν τα βήματα και τις απαιτήσεις κατά τον κατάλληλο τρόπο Σελίδα βοήθειας Google.

Αφού προετοιμάσουν τους λογαριασμούς και τα περιβάλλοντα τους, οι διαχειριστές πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το Φόρμα αίτησης για δοκιμή Gmail CSE Beta με στοιχεία επικοινωνίας καθώς και ένα δοκιμαστικό όνομα τομέα για να δοκιμάσετε το beta. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε την επιλογή για μια επιλεγμένη ομάδα δοκιμαστικών χρηστών που μπορούν να δοκιμάσουν συγκεκριμένες λειτουργίες.

Οι ενδιαφερόμενοι διαχειριστές θα πρέπει επίσης να διαβάσουν το Google Σχετικά με τη σελίδα βοήθειας για την κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνολική τεχνολογία.