Η Clean California / Caltrans βραβεύει τους Yerba Buena Gardens και τη χρηματοδότηση SFMTA για τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό

Η Clean California / Caltrans βραβεύει τους Yerba Buena Gardens και τη χρηματοδότηση SFMTA για τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό

Dezember 25, 2022 0 Von admin

Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια — Σήμερα, ο δήμαρχος του Λονδίνου N. Breed, ο διαχειριστής της πόλης Carmen Chu, η Διευθύντρια του Caltrans District 4 Dina El-Tawansy και η Yerba Buena Gardens Conservancy γιόρτασαν μια επιχορήγηση 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενεργοποίηση και τον καθαρισμό του δημόσιου χώρου κοντά στο σταθμό Yerba Buena/Moscone Centre. για να ανοίξει αυτό το φθινόπωρο. Η επιχορήγηση, που παρέχεται από Καθαρή Καλιφόρνιαμια πρωτοβουλία Caltrans 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την απομάκρυνση των απορριμμάτων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τον εξωραϊσμό των κοινοτήτων σε όλη την Πολιτεία, θα συνδυαστεί με το Yerba Buena Gardens Conservancy, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότηση του έργου στα 3,6 εκατομμύρια δολάρια.

«Γνωρίζουμε ότι οι καθαροί δρόμοι και οι όμορφοι δημόσιοι χώροι είναι απαραίτητα για την υγεία και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας και καθώς συνεχίζουμε να ανακάμπτουμε από την πανδημία του COVID, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε τις απαραίτητες επενδύσεις σε όλες τις κοινότητές μας». είπε ο δήμαρχος Breed. «Χάρη στη γενναιοδωρία του Caltrans και το έργο του Yerba Buena Gardens Conservancy, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επισκέπτες του συνεδρίου θα έχουν μια νέα ευκαιρία να ζήσουν αυτό που κάνει το Σαν Φρανσίσκο τόσο ξεχωριστό».

«Το έργο SOMA Transit Gardens Connection είναι ένα win/win για όλους μας. Το Clean California Local Grant βοηθά να ομορφύνει το εξωτερικό αυτού του χώρου με ανθεκτικό στην ξηρασία τοπίου, ενώ συνδέεται με την κοινότητα μέσω τοιχογραφιών που δημιουργούνται από ντόπιους καλλιτέχνες που προσελκύουν το κοινό στο εσωτερικό», δήλωσε η Dina El-Tawansy, Διευθύντρια Caltrans District 4.

Ο σχεδιασμός του έργου ενσωματώνει πολλά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της φύτευσης τοπίου ανθεκτικού στην ξηρασία κατά μήκος της 3ης και 4ης οδού και δύο κοινοτικών τοιχογραφιών υπό την καθοδήγηση των καλλιτεχνών ζωγραφισμένες κατά μήκος κτιρίων από σκυρόδεμα στην 4η οδό. Επιπλέον, η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Καθαρή Ομάδα της Κοινοτικής Ευεργετικής Περιφέρειας Yerba Buena να διπλασιάσει την τρέχουσα συχνότητα καθαρισμού και πλυσίματος πεζοδρομίων σε όλη την ευρύτερη περιοχή και θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την έναρξη ενός νέου εθελοντικού προγράμματος για τον καθαρισμό των δρόμων από τα σκουπίδια.

«Καθώς το Σαν Φρανσίσκο αναδύεται από την πανδημία, το Moscone Center συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επαναφορά των επισκεπτών και των οικονομικών δραστηριοτήτων στην πόλη μας. Η επένδυση στη γειτονιά που περιβάλλει τις συνεδριακές μας εγκαταστάσεις μας βοηθά να παραμείνουμε ζωντανοί και να ανταγωνιζόμαστε στην εθνική και διεθνή αγορά συνεδριάσεων», δήλωσε ο διαχειριστής της πόλης Carmen Chu. «Είναι τιμή μας να είμαστε μέρος αυτής της κρατικής-τοπικής-μη κερδοσκοπικής συνεργασίας. Σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τον ανεφοδιασμό της τουριστικής βιομηχανίας της πόλης μας που κάποτε 10 δισεκατομμύρια δολάρια».

«Είναι τιμή μας να λάβουμε τη δωρεά, η οποία εξασφαλίστηκε σε συνεργασία με το SFMTA και με την υποστήριξη του γραφείου του Δημάρχου, του YBCBD, του Moscone Center, των ομάδων γειτονιάς και πολλών άλλων. Ο καλλωπισμός της περιοχής, τα εθελοντικά προγράμματα, η δημόσια τέχνη και η αποκατάσταση θα είναι όλα αναζωογονητικά για την κοινότητα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Yerba Buena Gardens Conservancy, Scott Rowitz. «Καθώς βγαίνουμε από την πανδημία, ο καλλωπισμός και η καθαριότητα είναι πιο σημαντικά από ποτέ για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς και να ενθαρρύνουν τη συνεχή χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς».

«Ο σταθμός Yerba Buena/Moscone θα δημιουργήσει μια καθημερινή εντύπωση για τη γειτονιά και την πόλη μας για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες στο κέντρο της πόλης. Αυτή η επιχορήγηση παρέχει βασικά μέτρα κοινής λογικής για να διασφαλιστεί ότι η καθαριότητα αποτελεί προτεραιότητα, επομένως δημιουργούμε μια φιλόξενη πύλη που αποτελεί πηγή υπερηφάνειας», δήλωσε ο Επόπτης της Περιφέρειας 6, Ματ Χάνεϊ.

Το Yerba Buena φιλοξενεί διάσημα μουσεία, συνεδριακούς χώρους και δημόσιους κήπους, καθώς και κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, εστιατόρια, καταστήματα και χώρους διασκέδασης. Η SFMTA υπέβαλε την αίτηση επιχορήγησης εκ μέρους του Yerba Buena Gardens Conservancy και της Yerba Buena Community Benefit District.

«Ο νέος σταθμός Yerba Buena/Moscone του Muni βρίσκεται στο κέντρο μιας ζωντανής γειτονιάς που περιλαμβάνει το Συνεδριακό Κέντρο, χιλιάδες κατοίκους χαμηλού έως μέτριου εισοδήματος, ακμάζουσες κατοικίες για ηλικιωμένους και την Περιφέρεια Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Φιλιππίνων», δήλωσε ο διευθυντής του SFMTA, Τζέφρι Τάμλιν. «Είμαστε τόσο ευγνώμονες για την υποστήριξη της Caltrans στον ομορφασμό της περιοχής του σταθμού και στη διευκόλυνση και ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών με τα πόδια από και προς το σταθμό μας».

Η σημερινή ανακοίνωση βασίζεται στη δέσμευση του Mayor Breed να προσελκύει εργαζόμενους, επισκέπτες και κατοίκους πίσω στον πυρήνα του κέντρου της πόλης. Ως μέρος του Σχεδίου Ανάκαμψης Downtown του Mayor Breed και της πρωτοβουλίας Welcome Back to SF, ο Δήμος εργάζεται για να προσφέρει ένα φιλόξενο περιβάλλον που προσφέρει μια σειρά από δραστηριότητες μέσω της ενεργοποίησης του δημόσιου χώρου. Επιπλέον, μέσω μιας επένδυσης 12,2 εκατομμυρίων δολαρίων από το City, Welcome Ambassadors έχουν τοποθετηθεί σε όλο τον πυρήνα γραφείων του Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένων των κόμβων διέλευσης, του Moscone Center και δημοφιλών σημείων εκκλησίας, για να παρέχουν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους εργαζόμενους γραφείου, τους κατοίκους και τους τουρίστες που επιστρέφουν.

Καθαρή Καλιφόρνια

Το Υπουργείο Μεταφορών της Καλιφόρνια (Caltrans) ανέπτυξε το Πρόγραμμα Τοπικών Επιχορηγήσεων για Καθαρή Καλιφόρνια μέσω του οποίου θα διατεθούν κεφάλαια σε τοπικές κοινότητες για να ομορφύνουν και να βελτιώσουν τοπικούς δρόμους και δρόμους, εδάφη φυλών, πάρκα, μονοπάτια και κέντρα διέλευσης για τον καθαρισμό και τη βελτίωση των δημόσιων χώρων. Μέσω του συνδυασμού της προσθήκης μέτρων καλλωπισμού και τέχνης σε δημόσιους χώρους μαζί με την απομάκρυνση των απορριμμάτων και των σκουπιδιών, αυτή η προσπάθεια θα ενισχύσει τις κοινότητες και θα βελτιώσει τους χώρους για περπάτημα και αναψυχή.

Yerba Buena Gardens Conservancy

Η αποστολή του Yerba Buena Gardens Conservancy είναι να προγραμματίζει, να λειτουργεί, να συντηρεί και να βελτιώνει τους δημόσιους υπαίθριους χώρους, τις πολιτιστικές εγκαταστάσεις και τα σχετικά στοιχεία των Κήπων Yerba Buena του Σαν Φρανσίσκο. Το Conservancy εργάζεται σε συνδυασμό με τους μη κερδοσκοπικούς πολιτιστικούς οργανισμούς του Garden, τους εμπορικούς ενοικιαστές και την πόλη και την κομητεία του Σαν Φρανσίσκο, για το αστικό και δημόσιο όφελος και την απόλαυση των επισκεπτών και των κατοίκων της πόλης.