Η BIS θα αναπτύξει επεκτάσιμο, ανθεκτικό και εστιασμένο στο απόρρητο πρωτότυπο CBDC

Η BIS θα αναπτύξει επεκτάσιμο, ανθεκτικό και εστιασμένο στο απόρρητο πρωτότυπο CBDC

November 21, 2022 0 Von admin

Το Swiss Center του BIS Innovation Hub ξεκίνησε το Tourbillon, ένα νέο έργο που διερευνά τη βελτίωση της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο, της επεκτασιμότητας και της ιδιωτικότητας σε ένα πρωτότυπο ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Οι κεντρικές τράπεζες έχουν προσδιορίσει την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο, την επεκτασιμότητα και το απόρρητο ως βασικά χαρακτηριστικά των CBDC. Ωστόσο, ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει πολύπλοκους συμβιβασμούς μεταξύ αυτών των τριών στοιχείων.

Το Project Tourbillon διερευνά την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο, την επεκτασιμότητα και το απόρρητο σε ένα πρωτότυπο CBDC.  Πηγή: BIS Innovation Hub Swiss Center

Το Project Tourbillon διερευνά την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο, την επεκτασιμότητα και το απόρρητο σε ένα πρωτότυπο CBDC. Πηγή: BIS Innovation Hub Swiss Center

Το Project Tourbillon στοχεύει να συμβιβάσει αυτές τις ανταλλαγές συνδυάζοντας αποδεδειγμένες τεχνολογίες όπως οι τυφλές υπογραφές και τα δίκτυα μίξης με την πιο πρόσφατη έρευνα για την κρυπτογραφία και το σχεδιασμό CBDC.

Reuters

Το έργο θα σχεδιαστεί με βάση το Χαρτί eCash 2.0 από τους ερευνητές David Chaum και Thomas Moser, με το πρωτότυπο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2023.

Μόρτεν Μπεχ

Μόρτεν Μπεχ

«Η παράδοση ενός CBDC περιλαμβάνει δύσκολες αντισταθμίσεις μεταξύ της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο, της επεκτασιμότητας και του απορρήτου των χρηστών. Το Project Tourbillon θα κατασκευάσει και θα δοκιμάσει ένα πρωτότυπο που συμβιβάζει αυτές τις ανταλλαγές και ωθεί τα τεχνολογικά σύνορα των κεντρικών τραπεζών.»

δήλωσε ο Morten Bech, Επικεφαλής του Swiss Centre του BIS Innovation Hub.

Τόμας Μόζερ

Τόμας Μόζερ

«Πολλές κεντρικές τράπεζες ερευνούν τα CBDC στο πλαίσιο του μετασχηματισμού των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Είμαι περήφανος που είμαι συν-συγγραφέας με τον David Chaum στο χαρτί eCash 2.0, το οποίο χρησιμεύει ως βάση για αυτό το έργο.»

δήλωσε ο Thomas Moser, Αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας.

Print Friendly, PDF & Email