Η αθετημένη υπόσχεση των McDonald’s για την καλή διαβίωση των ζώων θα διαφανεί στη συνεδρίαση των μετόχων · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Η αθετημένη υπόσχεση των McDonald’s για την καλή διαβίωση των ζώων θα διαφανεί στη συνεδρίαση των μετόχων · Ένας ανθρώπινος κόσμος

März 9, 2022 0 Von admin

Αντί να βγάλει γουρούνια από τα κιβώτια για όλη τους την εγκυμοσύνη των 16 εβδομάδων, όπως είχε δεσμευτεί να κάνει, η McDonald’s αποφάσισε να αφήσει τους προμηθευτές της να συνεχίσουν να κλειδώνουν τους χοίρους σε κιβώτια κύησης για τις πρώτες τέσσερις έως έξι εβδομάδες και μόνο μετά να τους μεταφέρουν σε ομαδική στέγαση . Το HSUS

Για δεκαετίες, η Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ηγήθηκε της κατηγορίας ενάντια στον σκληρό εγκλεισμό των ζώων σε φάρμες εργοστασίων. Είναι ένας μεγάλος αγώνας, ένας από τους μεγαλύτερους, και περιλαμβάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ζώα κλεισμένα σε στενούς χώρους σε όλη αυτή τη χώρα, από κότες που γεννούν αυγά κλεισμένες σε κλουβιά μέχρι μοσχαράκια. Τα μητρικά γουρούνια είναι κλειδωμένα σε κλουβιά τόσο μικρά, που δεν μπορούν να γυρίσουν ή να κάνουν ένα βήμα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκουμε αυτά τα κιβώτια ματωμένα καθώς τα γουρούνια μασούν απεγνωσμένα τις μεταλλικές ράβδους που απέχουν ίντσες από το πρόσωπό τους, μέρα με τη μέρα.

Υπήρξε ήδη τεράστια μετατόπιση από αυτές τις πρακτικές. Οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού μας έχουν μορφωμένοι και ασχολούμενοι εκατομμύρια καταναλωτές. Μας νομοθετικές εκστρατείες έχουν δημιουργήσει πρωτοποριακούς νόμους για την απαγόρευση των εντατικών πρακτικών εγκλεισμού στις πολιτείες μας. Έχουμε επίσης συνεργαστεί με εκατοντάδες εταιρείες τροφίμων για να υποστηρίξουμε τη θέσπιση πολιτικών για την εξάλειψη αυτής της συστηματικής σκληρότητας σε τεράστια κλίμακα από τις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Και αυτό περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη αλυσίδα fast-food στον κόσμο, τα McDonald’s.

Πριν από δέκα χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2012, η ​​McDonald’s και το HSUS ανακοίνωσαν από κοινού τη δέσμευση της εταιρείας να τερματίσει αυτή τη σκληρότητα και να χαράξει μια καλύτερη και πιο υπεύθυνη πορεία με δελτίο τύπου σχετικά με τον τερματισμό των κιβωτίων κύησης στην προσφορά χοιρινού κρέατος. Τον Μάιο του ίδιου έτους, η εταιρεία εξέδωσε α δεύτερο δελτίο τύπου δηλώνοντας ότι θα τερματίσει αυτά τα κιβώτια για έγκυες χοιρομητέρες έως το 2022 — φέτος.

Και στις δύο κυκλοφορίες, η γλώσσα της εταιρείας ήταν κρυστάλλινη: Δεν υπάρχουν κιβώτια κύησης για έγκυους χοίρους.

Το 2017, η McDonald’s επικοινώνησε με το HSUS για να μας ενημερώσει ότι αγόραζε χοιρινό κρέας μόνο από προμηθευτές που συμμερίζονταν αυτόν τον στόχο. Αυτό ακουγόταν υπέροχο, αλλά με δεδομένο ότι υπήρχαν όχι μεγάλοι προμηθευτές χοιρινού κρέατος που είχαν δεσμευτεί να τερματίσουν τα κιβώτια κύησης, ήμασταν προβληματισμένοι για το πώς θα μπορούσε να είναι αλήθεια. Έτσι πιέσαμε τα McDonald’s για λεπτομέρειες. Και τότε ήταν που μας έγινε σαφές ότι η McDonald’s δεν «τέλειωνε» τα κιβώτια κύησης για έγκυες χοίρους, όπως είχε δηλώσει δημόσια, αλλά απλώς μείωνε τη χρήση τους.

Να πώς λειτουργεί: Η εγκυμοσύνη ενός χοίρου διαρκεί 16 εβδομάδες. Αντί να βγάλει γουρούνια από τα κιβώτια για όλο αυτό το διάστημα, η McDonald’s αποφάσισε να αφήσει τους προμηθευτές της να συνεχίσουν να κλειδώνουν γουρούνια σε κιβώτια κύησης για τις πρώτες τέσσερις έως έξι εβδομάδες και μόνο έπειτα μετακινήστε τα σε ομαδική στέγαση. Αυτό ισοδυναμεί με α μείωση του εγκλεισμού στο κιβώτιο κύησης — αλλά σίγουρα όχι το τέλος από αυτό. Και επειδή τα γουρούνια σε αυτά τα περιβάλλοντα αντέχουν αρκετές εγκυμοσύνες το χρόνο, η προσέγγιση της McDonald’s σημαίνει ότι εξακολουθούν να περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους κλειδωμένα.

Από το 2017 έως το 2020, αμφισβητήσαμε ιδιωτικά τα McDonald’s σχετικά με αυτό, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να υποχωρήσει. Τελικά δημοσιοποιήσαμε την αξιοσημείωτη διπλή ομιλία του το 2020 Κάρτα βαθμολογίας βιομηχανίας τροφίμων (Τα McDonald’s κέρδισαν τον βαθμό „F“), αλλά τα McDonald’s ακόμα δεν μετακινήθηκαν. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία συνέχισε να εκδίδει παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την πρόοδό της – διατηρώντας ότι «κατάργησε σταδιακά» τα κιβώτια κύησης.

Σε κάποιο σημείο, είχαμε δει αρκετά. Αποφασίσαμε να αναδείξουμε τις ανησυχίες μας μέσω της υπεράσπισης των μετόχων, όπου έχουμε μεγάλη εμπειρία και ρεκόρ επιτυχίας. Από το 2005, η HSUS κατέχει μετοχές σε πολλές μεγάλες εταιρείες των οποίων επιχειρηματικές αποφάσεις και οι πρακτικές αγγίζουν τις ανησυχίες για την καλή διαβίωση των ζώων, έτσι ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας ως μέτοχοι για να επιφέρουμε την αλλαγή. Διά μέσου τις προσπάθειες υπεράσπισης των μετόχων μας, έχουμε αποκτήσει αρκετούς συμμάχους και πολλή καλή θέληση. Το πιο σημαντικό, ωθήσαμε τις εταιρείες να εφαρμόσουν πολιτικές αυγών χωρίς κλουβιά, πολιτικές χοιρινού κρέατος χωρίς κλουβιά κύησης, πολιτικές χωρίς γούνα και να κάνουν άλλες σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τα ζώα.

Τον Νοέμβριο του 2021, ως μέτοχοι της McDonald’s, η HSUS υπέβαλε πρόταση μετόχου στην εταιρεία (η οποία θα ψηφιστεί στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας αυτή την άνοιξη) σχετικά με τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς της για κλουβί κύησης.

Η εαρινή συνάντηση των McDonald’s υπόσχεται να είναι κάτι σαν διπλός υπολογισμός για την καλή διαβίωση των ζώων. Πρώτον, υπάρχει το δικό μας πρόταση μετόχουτο οποίο επισημαίνει τις ασυνέπειες μεταξύ των McDonald’s λέει Ασχολείται με τα κιβώτια κύησης και την πραγματικότητα για τους χοίρους στην αλυσίδα εφοδιασμού της, και η οποία απαιτεί αποκάλυψη που θα έδινε στους μετόχους την αλήθεια.

Δεύτερον, αναμένουμε ότι θα υπάρξουν δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο του McDonald’s, καταρτισμένοι άνθρωποι που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρεία να ισιώσει την πορεία της και να εκπληρώσει σοβαρά τις υποσχέσεις που έχει δώσει στο παρελθόν: η Maisie Ganzler και η Leslie Samuelrich. Η κ. Ganzler είναι ανώτερο στέλεχος στην Bon Appetit Management Company, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών τροφίμων με εκπληκτικό ιστορικό στην καλή διαβίωση των ζώων. Η κ. Samuelrich είναι πρόεδρος της Green Century Capital Management, μιας κοινωνικά υπεύθυνης επενδυτικής εταιρείας που έχει λάβει ισχυρές θέσεις υπέρ της καλύτερης μεταχείρισης των ζώων στη βιομηχανία τροφίμων. Το HSUS θα είναι περήφανο να ψηφίσει τις μετοχές μας στα McDonald’s υπέρ των υποψηφιοτήτων τους.

Είναι πολύ απλό να κατανοήσουμε τι συνέβη εδώ: Η McDonald’s αθέτησε την υπόσχεσή της να εξαλείψει τα κιβώτια κύησης για αυτά τα μητρικά γουρούνια, που συνεχίζουν να υποφέρουν στην αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας — μέρα με τη μέρα, βδομάδα με την εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να τελειώσει η μιζέρια τους και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τα McDonald’s για να εξαλείψουν οριστικά τα κιβώτια κύησης. Ποτέ δεν αποφύγαμε τον αγώνα για αυτό που είναι σωστό για τα ζώα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά στον δημόσιο χώρο, σε εταιρικά πλαίσια, στα νομοθετικά σώματα των κρατών, στα δικαστήρια και όχι μόνο.