Η άλλη υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που πρέπει να παρακολουθείτε · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Η άλλη υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που πρέπει να παρακολουθείτε · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Mai 6, 2022 0 Von admin

Από την Kitty Block και τη Sara Amundson

Η πρόταση 12 απαγορεύει τον ακραίο περιορισμό κότες που γεννούν αυγά, μητρικά γουρούνια και μοσχαράκια στην Καλιφόρνια και διασφαλίζει ότι τα αυγά, το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας που πωλούνται στην πολιτεία προέρχονται από ζώα που δεν ήταν εγκλωβισμένα σε μικροσκοπικά κλουβιά όπου δεν μπορούν να γυρίσουν ή με άλλο τρόπο εμπλέκονται σε φυσικές συμπεριφορές. agnormark/iStock.com

Ο κανόνας στις φάρμες των εργοστασίων είναι να κλειδώνουν τις όρνιθες που γεννούν αυγά, τα μητρικά γουρούνια και τα μοσχάρια που χρησιμοποιούνται για το μοσχαρίσιο κρέας σε κλουβιά τόσο μικρά που ουσιαστικά ακινητοποιούνται. Το 2018, οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνια ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία την Πρόταση 12, ένα ιστορικό μέτρο ψηφοφορίας πουαπαγόρευσε τον ακραίο περιορισμό αυτών των ζώων εντός του κράτους. Η πρόταση 12 διασφαλίζει επίσης ότι τα αυγά, το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας που πωλούνται στην Καλιφόρνια προέρχονται από εγκαταστάσεις όπου τα ζώα δεν ήταν εγκλωβισμένα σε μικροσκοπικά κλουβιά, όπου δεν μπορούν να γυρίσουν και να εμπλακούν διαφορετικά σε φυσικές συμπεριφορές.

Αντί να επιλέξουν να συμμορφωθούν με αυτό το εύλογο μέτρο, ορισμένα μέλη της βιομηχανίας χοιρινού κρέατος υπέβαλαν μήνυση προσπαθώντας να ανατρέψουν την Πρόταση 12, την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησε να ακούσει.

Η κυβέρνηση Τραμπ υποστήριξε τη μήνυση της βιομηχανίας χοιρινού κρέατος καταθέτοντας μια amicus brief στο Ninth Circuit υπέρ της κατάργησης αυτού του σημαντικού νόμου. Πιστεύουμε ότι η κατάθεση αντικατόπτριζε μια παρανόηση του σκοπού της Πρότασης 12, καθώς βασιζόταν στον εσφαλμένο χαρακτηρισμό του ψηφοδελτίου από τον κλάδο. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει την ευκαιρία να διορθώσει αυτήν την παρεξήγηση και προτρέπουμε τη διοίκηση να υποστηρίξει την εξουσία της Καλιφόρνια και την Πρόταση 12 ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την άποψη. Είμαστε ευγνώμονες στην Κογκρέσο Kim Schrier, D-Wash., για την ηγεσία ενός επιστολή υπογραφής που καλεί την κυβέρνηση Μπάιντεν να υποστηρίξει την Πρόταση 12. Σε λίγο καιρό, η επιστολή της συγκέντρωσε υπογραφές από 100 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών που εκτείνεται σε 24 πολιτείες—από την Αριζόνα μέχρι το Κάνσας μέχρι τη Βόρεια Καρολίνα—δείχνοντας ότι η υπόθεση Πρόταση 12 προκαλεί ευρεία ανησυχία σε ολόκληρη τη χώρα. Οι υπογράφοντες περιλάμβαναν 17 μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, τα οποία συμμετείχαν σε αυτό το αίτημα για μια σταθερή ομοσπονδιακή στάση ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των πολιτειών να νομοθετούν για την προστασία των πολιτών τους. Μόλις τον περασμένο μήνα, οι γερουσιαστές Dianne Feinstein, D-Calif., Alex Padilla, D-Calif., Cory Booker, DN.J., και η Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας Debbie Stabenow, D-Mich., έστειλαν τη δική τους επιστολή προς τον υπουργό Γεωργίας Vilsack που προτρέπει την κυβέρνηση Μπάιντεν να υποστηρίξει την Πρόταση 12 ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η πρόκληση της βιομηχανίας χοιρινού κρέατος στην Πρόταση 12 έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ικανότητα όλων των κρατών να προάγουν την καλή διαβίωση των ζώων, να προστατεύουν τη δημόσια υγεία και να αναλαμβάνουν δράση για την κλιματική αλλαγή, μεταξύ άλλων ανησυχιών. Ενώ αυτή η υπόθεση μπορεί να φαίνεται ότι αφορά μόνο το χοιρινό κρέας, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα μπορούσε να υπαγορεύσει πώς τα κράτη είναι σε θέση να προστατεύσουν τους ανθρώπους και το περιβάλλον τους από επικίνδυνες πρακτικές μεγάλων, πολυκρατικών ομίλων ετερογενών δραστηριοτήτων. Εκπρόσωποι της βιομηχανίας χοιρινού κρέατος ισχυρίζονται ότι το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών παραβιάζεται κάθε φορά που ο εσωτερικός κανονισμός μιας επιχείρησης προκαλεί έμμεσα την προσαρμογή των δραστηριοτήτων της εκτός πολιτείας. Ουσιαστικά προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εξαίρεση «μεγάλων επιχειρήσεων» από κανονισμούς που προστατεύουν τα ζώα, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Αυτή η θεωρία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και απειλητική για τη θέσπιση νόμων για την αλλαγή του κλίματος, τους οποίους εμπορικούς ομίλους της βιομηχανίας πετρελαίου και άλλοι έχουν αμφισβητήσει ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής, προβάλλοντας τα ίδια επιχειρήματα που προβάλλει η βιομηχανία χοιρινού σε αυτή την υπόθεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Κλιματική αλλαγή όχι μόνο δημιουργεί πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, θέτοντας σοβαρούς κινδύνους και βλάβες για τους ανθρώπους, αλλά θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα ζώα. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Washington Post ανέφερε ότι Τα ζώα του ωκεανού αντιμετωπίζουν μαζική εξαφάνιση από την κλιματική αλλαγή. Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου έχει προειδοποιήσει ότι Η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει την πείνα των ζώων δεδομένου ότι η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να μειώσει τις πηγές τροφίμων. Και φυσικά, τα ζώα που κυμαίνονται από κατοικίδια μέχρι εκείνα σε ζωολογικούς κήπους και φάρμες κινδυνεύουν από ολοένα και πιο έντονες και συχνές καταιγίδες.

Η υπόθεση κατά της Πρότασης 12 δεν απειλεί απλώς την ικανότητα των κρατών να προστατεύουν το περιβάλλον. Μια απόφαση υπέρ της βιομηχανίας χοιρινού κρέατος θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει σε μεγάλες εταιρείες να αποφύγουν τους νόμους του κράτους που απαγορεύουν, για παράδειγμα, την εμπορία άγριων ζώων, τις μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας και την παιδική εργασία.

Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ακούσει την έκκληση της Κογκρέσου Schrier και άλλων νομοθετών και θα υποστηρίξει την ικανότητα της Καλιφόρνια να προστατεύει τα ζώα, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία μέσω της Πρότασης 12. Η πρόταση 12 είναι ζωτικής σημασίας για αυτό που κάνει προς το συμφέρον των ζώων που εκτρέφονται για τροφή. Και είναι ζωτικής σημασίας και για πολλές άλλες ανησυχίες. Για όλους αυτούς τους λόγους, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υιοθετήσει μια καλύτερη θέση στην υπόθεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η Sara Amundson είναι πρόεδρος του Humane Society Legislative Fund.

Κατηγορίες

Ζώα εκτροφής, Δημόσια Πολιτική (Νομική/Νομοθετική)