Γιατί η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική

Γιατί η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική

Oktober 4, 2022 0 Von admin

Άκουσα ένα φανταστικό σκίτσο Μπιλ Μπέιλι πρόσφατα. Έκανε τον MB και εμένα να γελάσουμε δυνατά, αλλά με έκανε επίσης να σκεφτώ ειρωνικά τη φύση μας των Βρετανών όταν μιλάμε για τα συναισθήματά μας.

Το σκίτσο του Bill Bailey αφορούσε εμάς τους Βρετανούς που απαντούσαμε στην ερώτηση: Πώς είσαι; Με

ΟΧΙ άσχημα…“

…ανεξάρτητα από το πώς είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η ζωή. Στη συνέχεια συνέχισε μιλώντας για το πώς προσθέτουμε έναν χαρακτηρισμό σε αυτή τη δήλωση, εάν τα πράγματα ΕΙΝΑΙ όντως λιγότερο από ρόδινα:

ΟΧΙ άσχημα….όλα τα πράγματα θεωρημένα

Στη συνέχεια, το σκίτσο συνέχισε να συζητά αν ο ομιλητής είχε πράγματι σκεφτεί ΟΛΑ τα πράγματα…και έγινε γελοίο και πολύ, πολύ αστείο. Μπορείτε να δείτε το όλο θέμα iPlayer αν χρειάζεστε κάποια χιουμοριστική απόσπαση της προσοχής.

Αλλά έχει ένα σημείο.

Γιατί η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική.

Κι όμως, συχνά όταν μας ρωτούν πώς είμαστε, δίνουμε την κλασική απάντηση:

Πρόστιμο.“

Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική, οι σκιές και το φως σε μια γέφυραΦυσικά είναι όχι πάντα πρακτικό ούτε σοφό να απαντήσουμε σε όλους όσους ρωτούν πώς είμαστε με την πλήρη, ειλικρινή αλήθεια. Για ένα πράγμα, θα ήσουν εκεί όλη μέρα. Και για ένα άλλο, έχουμε στρώματα φιλίας με την εμβάθυνση της σύνδεσης και την κατανόηση του ποιος είναι κατάλληλος για εμάς να μοιραζόμαστε ευάλωτα και βαθιά.

Αλλά το να είσαι ειλικρινείς για το πώς είμαστε και αυτό που νιώθουμε βοηθάει αναπτύξουν αυθεντικότητα στις σχέσεις μας, καθώς και δείχνοντας σεβασμό στο άτομο που ρωτά. Το επικοινωνούμε έχουν σημασία σε εμάς, επιλέγοντας να μοιραστούμε δυνητικά ευάλωτα συναισθήματα. Αυτό ενθαρρύνει επίσης το άλλο άτομο να μιλήσει ειλικρινά για τον εαυτό του, δημιουργία βάθους και οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Η έλλειψη ειλικρίνειας με τον εαυτό μας και με τους άλλους σχετικά με το πώς είμαστε πραγματικά και τι πραγματικά συμβαίνει μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα εσωτερική/εξωτερική αποσύνδεση. Αυτό μπορεί να είναι εξουθενωτικό να ζεις και μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωσηκαι έναν κύκλο από αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό μας.

Η επιλογή να είσαι ειλικρινής δεν είναι πάντα εύκολη και χρειάζεται θάρρος. Είναι σημαντικό να είσαι παρατηρητικός για το με ποιον να ανοιχτεί. Αλλά αυτή η χρονιά που πέρασε μας δίδαξε πολλά για τη σημασία της σύνδεσης και της εκτίμησης των άλλων ανθρώπων.

Γιατί η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική μετά τον Covid

Η ειλικρίνεια προσδιορίζεται ως μία από τις βασικές αξίες που θα ωφελήσουν εμάς και τις κοινότητές μας, σύμφωνα με τον α πρόσφατο άρθρο στον Guardian. Το να δείχνεις σεβασμό και να είσαι υπομονετικός (εκεί που ήμασταν την περασμένη εβδομάδα) είναι επίσης πτυχές ειλικρίνειας που φέρνουν βάθος και δύναμη.

Υπήρξαν πολλές μοιράστηκε δύσκολες εμπειρίες και συναισθήματα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο τους τελευταίους μήνες.

Άγχος, φόβος, θλίψη, απώλεια, αποπροσανατολισμός, απογοήτευση –

Όλοι τα έχουμε νιώσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Και να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας για το δικό μας αγωνίζεται με τον Covid, τα lockdown και όλους τους σχετικούς και συνεχείς περιορισμούς δημιουργεί χώρο για να εξερευνήσουμε μαζί πώς νιώθουμε. Αυτό ανοίγει το δρόμο για αμοιβαία κατανόηση και υποστήριξη και μπορεί να φέρει α ευρύτερη, πιο θετική προοπτική.

Όπως πάντα, υπάρχει καμία κρίση εδώ. Πρόκειται για το να είσαι ενήμερος για το πώς είμαστε, αναλογιζόμενοι τι χρειαζόμαστε και επιλέγοντας να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με αυτούς που γνωρίζουμε, αγαπάμε και εμπιστευόμαστε.

Και είναι ένα διαθέσιμο και ευαίσθητο αυτί που ακούει στις ειλικρινείς εκφράσεις του οι υπολοιποιόπου κι αν βρίσκονται σε αυτή τη διαδικασία.

Είναι επίσης σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας σε σχέση με το τι κάνουμε με το χρόνο μας και τι πιστεύουμε ότι «έπρεπε» να έχουμε πετύχει. Όταν τα «πρέπει» και τα «πρέπει» εμφανίζονται στην ομιλία του εαυτού μας, είναι σημαντικό να σταματήσουμε, να παρατηρήσουμε ΓΙΑΤΙ, ποιες φωνές ακούμε, να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να δίνουμε λίγη χάρη. Περισσότερα για αυτό εδώ.

Έχω μιλήσει πριν εδώ για τη δική μας πολύ προσωπική εμπειρία κατάθλιψης. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία εδώ. Συχνά, το «καλά» ήταν πράγματι η προεπιλεγμένη απάντηση στο πώς ήμουν. Εν μέρει λόγω του σεβασμού για το MB και του ότι δεν θέλω – ή γνωρίζω πώς να – μιλάμε για το πώς ήταν πραγματικά τα πράγματα.

Αλλά και εν μέρει λόγω φόβου, ντροπής και έλλειψης πρακτικής.

Διαβάστε περισσότερα για τις συνέπειες και τα διδάγματα που αντλήθηκαν εδώ.

Το να είμαστε ειλικρινείς για την ψυχική μας υγεία είναι πιο σημαντικό από ποτέ.

Το να έχεις το θάρρος να πεις σε κάποιον «στην πραγματικότητα δεν είμαι καλά, μπορείς να βοηθήσεις» είναι α βασικό χαρακτηριστικό του να είσαι ειλικρινής και ένα σημαντικό που πρέπει να αφαιρέσουμε από αυτούς τους τελευταίους μήνες.

Αυτή την εβδομάδα λοιπόν, προσέξτε να μιλάτε για τον εαυτό σας.

Πού χρειάζεται να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου;

Και παρατηρήστε επίσης πώς ανταποκρίνεστε στους άλλους. Πού μπορείτε να επιλέξετε να είστε ειλικρινείς, αναγνωρίζοντας ότι η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική, και με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήστε χώρο και θάρρος και για τους άλλους.