Γίνετε πιο αυθεντικοί: Να είστε άνετοι στο δικό σας δέρμα

Γίνετε πιο αυθεντικοί: Να είστε άνετοι στο δικό σας δέρμα

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Θυμάστε πότε νιώσατε άνετα σε μια κατάσταση, είτε σε κοινωνικό περιβάλλον είτε στη φύση μόνοι σας;

Μπορεί να νιώθεις ωραία να βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι – χωρίς να χρειάζεται να φορέσεις ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή να ενεργήσεις με κάποιο τρόπο (για να προστατευτείς ή να ταιριάξεις).

Η ελευθερία του να είσαι απλά ήσυχος με τον εαυτό σου είναι μια χαρά να είσαι αυτός που είσαι, αυτή τη στιγμή – ένα πνευματικό ον που εξερευνά μια ανθρώπινη εμπειρία.

Ακολουθούν τέσσερις πτυχές που πρέπει να θυμάστε.

1. Εστιάστε στα δυνατά σας σημεία.

Με τη δύναμη έρχεται η δύναμη και η έκφραση. Επομένως, το να αναγνωρίσετε σε τι είστε καλοί – το οποίο επίσης έρχεται εύκολα και ευχάριστα – είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Ρωτήστε τον εαυτό σας, τι σας κάνει δυνατό:

φυσικώς
συναισθηματικά
διανοητικά
πνευματικά

Έρχεσαι συσκευασμένος με ταλέντα και δώρα, κάτι που είναι μέρος της φύσης σου. Είναι στα γονίδια και τις ίνες σας. Επίσης, από την πλευρά της τροφής, μπορείτε να αναπτύξετε τα ενδιαφέροντά σας και να αποκτήσετε δεξιότητες που ευθυγραμμίζονται με την ύπαρξη και την ψυχή σας.

Το θέμα λοιπόν είναι να εκτιμήσετε τα εγγενή σας χαρίσματα και τις δεξιότητες που έχετε μάθει. Επενδύστε χρόνο και ενέργεια εδώ ως μέρος της τακτικής μελέτης, πρακτικής και εξυπηρέτησής σας.

Τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτό; Μπορεί να περιλαμβάνει τη φροντίδα των άλλων, την έρευνα, τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις, την ηγεσία, την καθοδήγηση, τη θεραπεία και πολλά άλλα.

Η ανάπτυξη των δυνατοτήτων σας σας διευρύνει ως άνθρωπο και αποτελεί μέρος της ανάπτυξης της ψυχής σας επίσης.

2. Σκεφτείτε τις αδυναμίες σας.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τομείς όπου είσαι αδύναμος. Αυτοί οι αδύναμοι κρίκοι είναι δικοί σας: τα τρωτά σημεία και οι τομείς έξω από τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές σας.

Τα τρωτά σημεία πηγάζουν από προσωπικά μπλοκ και τραύματα. Περιοχές όπου είστε ευαίσθητοι περιοχές δημιουργούν αυτοκριτική, φόβο, αμφιβολία, δράση και απόσυρση. Μπορείτε να ενεργοποιηθείτε από συγκεκριμένα άτομα ή καταστάσεις.

Αλλά ανεξάρτητα από τα εξωτερικά, οι αδυναμίες εξακολουθούν να προέρχονται από μέσα, όσο ανάρμοστα κι αν συμπεριφέρεται ένα άλλο άτομο.

Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να σας ασκήσει μια σκληρή κριτική και μπορείτε να την αντιμετωπίσετε ή να καταρρεύσετε και να έχετε εμμονή με αυτό.

Πώς λοιπόν χειρίζεστε τέτοιες ευπάθειες; Μπορούν να αντιμετωπιστούν απλώς λαμβάνοντας υπόψη και με την παρουσία τους. Είναι επίσης συνετό να βρίσκετε υποστήριξη όταν χρειάζεται. Επιπλέον, τα μπλοκ μπορούν να αντιμετωπιστούν καλά από το Holistic EFT και την Πνευματική Κινησιολογία.

Ο δεύτερος τομέας που μπορεί να προβληματίσει είναι σε δραστηριότητες που δεν σας ταιριάζουν. Αν είστε κακός στη λογιστική, για παράδειγμα, μην ακολουθήσετε μια καριέρα με λεπτομερή τήρηση βιβλίων. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν κάποιες περιοχές που απολαμβάνουμε αλλά δεν είναι τα φυσικά μας δυνατά σημεία. Έτσι, μπορεί να απολαμβάνουμε την προβολή της τέχνης, ενώ δεν έχουμε πολύ ταλέντο με το πινέλο.

Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας γι‘ αυτό. Είναι αντιπαραγωγικό να επιδιώκουμε αυτούς τους τομείς που δεν μας ταιριάζουν, απλώς να ανηφορίζουμε συνεχώς.

Κάποτε μια καλλιτεχνική γυναίκα που γνωρίζαμε αποφάσισε να εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα υπουργίας. Στη συνέχεια έλαβε συνεχή αρνητική ανατροφοδότηση κατά τη διάρκεια της εμπειρίας. Αυτή η εμπειρία της αποκάλυψε ότι ήταν έξω από το στοιχείο της, και δεν ταίριαζε στις φυσικές της κλίσεις.

Αλλά ήταν μια καλή μαθησιακή εμπειρία για εκείνη. Μερικές φορές χρειάζεται να βρούμε την αυθεντικότητά μας πειραματιζόμενοι, αποτυγχάνοντας και, για λίγο, όντας αμήχανα αυθεντικοί.

Μπορούμε να βρούμε τον δρόμο μας. Μπορεί να μην είμαστε σπουδαίοι τραγουδιστές, αλλά μπορούμε ακόμα να απολαμβάνουμε να ακούμε μουσική. Μπορούμε επίσης να είμαστε υπεύθυνοι όταν είναι απαραίτητο, ας πούμε, να εξισορροπήσουμε το βιβλιάριο επιταγών. Ή μπορούμε να λάβουμε βοήθεια από άλλους – ίσως, αν έχουμε τα μέσα, να προσλάβουμε έναν λογιστή.

Συνοψίζοντας αυτό το μέρος, πώς χειρίζεστε μια περιοχή όπου αισθάνεστε αποκλεισμένοι; Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, να είστε παρόντες και να λάβετε υποστήριξη ή θεραπεία.

Σε τομείς που δεν σας αρέσουν, αναγνωρίστε ότι δεν μπορείτε να κάνετε και να είστε τα πάντα – αλλά έχετε μερικές φοβερές δυνάμεις (όπως συζητήθηκε στο σημείο #1).

3. Αναγνωρίστε τον προγραμματισμό σας.

Ξεκινώντας από τη γέννηση, όλοι λάβαμε πολλές οδηγίες και επιρροή. Πρώτα μας προσανατολίστηκαν οι γονείς, μετά το σχολείο, η κυβέρνηση, τα μέσα ενημέρωσης και άλλοι θεσμοί. Εξακολουθούμε να λαμβάνουμε προγραμματισμό από άτομα, ομάδες και ιδρύματα τακτικά. Είναι στο χέρι μας αν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτά τα σενάρια που έχουν επινοήσει άλλοι για εμάς.

Κάποια από αυτά τα δεδομένα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, κάποια από αυτά μπορούμε να τα απορρίψουμε. Αλλά για να είμαστε σαφείς, πρώτα πρέπει να αναγνωρίσουμε από πού προέρχονται πολλές από τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας.

Για παράδειγμα, η συμβουλή/προειδοποίηση «να είσαι καλό κορίτσι ή αγόρι» μπορεί να είναι καλοπροαίρετη. Ή μπορεί να έχει στοιχεία φόβου και ελέγχου. Σε κάθε περίπτωση, το να είσαι «καλό» παιδί σύμφωνα με τα πρότυπα των γονιών σου μπορεί να καταλήξει να είναι ανασταλτικό και αφύσικο.

Είναι χρήσιμο να κάνουμε απογραφή των εσωτερικών μας κανόνων. Εδώ είναι ένα κοινό: «Πρέπει να πετύχω μέχρι την ηλικία __ [fill in the blank].» Σύμφωνα με ποιον? είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πλαίσιο: πώς αυτή η σκέψη εξυπηρετεί εμένα και άλλους; Αντηχώ με αυτήν την ιδέα ή είναι ένα «πρέπει», ένα «πρέπει»;

Για να δώσω ένα παράδειγμα, αφιερώνω χρόνο και απαντώ σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ευγένεια και πρόθεση (αυθεντικό); Ή μήπως στέλνω ένα email πίσω με μια τυπική απάντηση, μια απάντηση, αντιδραστικά λόγια ή απλώς τα αγνοώ εντελώς (προγραμματισμός για αμυντικότητα);

Το να αφήσετε τον προγραμματισμό σας οδηγεί στο να ακολουθείτε την καρδιά σας. Αναπτύσσει τη διαίσθησή σας, τη διάκριση και την αίσθηση της γνώσης.

Με αυτή την ελευθερία, το σώμα σας μπορεί να χαλαρώσει περισσότερο, καθώς το μυαλό σας ανοίγει και η καρδιά σας χαμογελά.

4. Βρείτε και ζήστε τον σκοπό σας.

Αργά ή γρήγορα, θέλετε να προχωρήσετε πέρα ​​από την απλή επιβίωση. Αυτό το ξύπνημα οδηγεί στην εύρεση ενός σκοπού. Κατά τη διαδικασία, βελτιστοποιείτε τις δυνάμεις σας για να αναπτύξετε τον εαυτό σας και να υπηρετήσετε τους άλλους και τον κόσμο.

Για πολλούς, αυτό το ξύπνημα ξεδιπλώνεται καθώς οι υλικές σας ανάγκες ικανοποιούνται. Στην πραγματικότητα, καθώς ωριμάζετε, ανοίγει ένας χώρος για να εξερευνήσετε και να αγκαλιάσετε έναν σκοπό.

Η εργασία και η οικογένειά σας μπορεί να είναι μέρος αυτής της ευρύτερης εικόνας και σκοπού. Η πνευματική σας αναζήτηση μπορεί να σας οδηγήσει στην αποστολή να δίνετε, να λαμβάνετε, να κάνετε και να είστε για να κάνετε τον κόσμο καλύτερο.

Στην πορεία, χρησιμοποιείτε υλικούς και άυλους πόρους. Έχετε τις θετικές σας πεποιθήσεις, τις δυνάμεις, τους υποστηρικτικούς ανθρώπους και τους πόρους σας (όπως βιβλία, βίντεο, podcast, εκπαιδεύσεις). Μπορείτε να πάρετε καθοδήγηση από την ψυχή σας και τα αόρατα όντα (οδηγοί, άγγελοι, αφέντες).

Εκτιμώντας τον εαυτό σας και τους άλλους

Καθώς αρχίζουμε να αποδεχόμαστε περισσότερο τον εαυτό μας, δεχόμαστε τη ζωή περισσότερο. Είμαστε περισσότερο στη ροή. Ταυτόχρονα, μπορούμε να ενεργήσουμε σε ευθυγράμμιση με το σκοπό μας. Χρησιμοποιούμε τα δώρα μας και αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας.

Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δική μας ζωή ως δώρο και να αλληλεπιδράσουμε με το θαύμα της ίδιας της ζωής.

Μπορούμε να γνωρίσουμε το δέρμα μας καθώς και να εκτιμήσουμε τους άλλους. Σημειωτέον, το θέμα του δέρματος μπορεί να είναι ένα μεγάλο διαχωριστικό ή ενοποιητικό στοιχείο στον κόσμο, σε τομείς όπως η φυλή και η ομορφιά.

Το να είμαστε άνετοι στο δέρμα μας μας κάνει πιο δυνατούς και πιο ευέλικτους. Γινόμαστε πιο ευγενικοί με τον εαυτό μας και με τους άλλους.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε: «Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, να αποδεχτώ τον εαυτό μου, να μάθω και να μεγαλώσω». Το ίδιο μπορούν και οι άλλοι.

Τελικές σκέψεις

Περιέργως, καθώς απολαμβάνετε τα δυνατά σας σημεία, χειρίζεστε τις αδυναμίες και εμπλέκεστε στον σκοπό σας, εμφανίζεται μια μεταμόρφωση.

Καθώς αρχίζετε να κατέχετε και να μεταμορφώνετε τις αδυναμίες και τα τρωτά σας σημεία, τα δυνατά σας σημεία βρίσκουν επίσης έκφραση. Αυτό αφήνει πολύ φως στα λειτουργικά σας συστήματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε αυτό το φως περισσότερο έξω στον κόσμο, κάνοντάς τον ένα πιο φωτεινό μέρος».

Όπως το δέρμα που ρίχνει, οι παλιοί τρόποι πέφτουν μακριά. Ανανεωμένοι, αρχίζετε να ελαφρύνετε, παίρνοντας τον εαυτό σας λιγότερο στα σοβαρά. Γίνεσαι λιγότερο δεμένος με το σώμα σου και πιο διάφανος.

Καθώς αρχίζετε να κατέχετε και να μεταμορφώνετε τις αδυναμίες και τα τρωτά σας σημεία, τα δυνατά σας σημεία βρίσκουν επίσης έκφραση. Αυτό αφήνει πολύ φως στα λειτουργικά σας συστήματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε αυτό το φως περισσότερο έξω στον κόσμο, κάνοντάς τον ένα πιο φωτεινό μέρος.

Τώρα πάρτε μια ωραία βαθιά εισπνοή από τη μύτη σας τώρα… Να ξέρετε ότι μπορείτε να είστε ο εαυτός σας… Αφήστε κάθε μεταβαλλόμενη στιγμή να σας ενημερώσει και να σας φωτίσει.