Αποδέχεσαι τον εαυτό σου;  – Holistic Life Coach με EFT

Αποδέχεσαι τον εαυτό σου; – Holistic Life Coach με EFT

Oktober 4, 2022 0 Von admin

Αποδέχεσαι τον εαυτό σου, κονδυλώματα και όλα; Το πρώτο μέρος αυτής της ερώτησης μπορεί να πάρει ένα άμεσο ναι, αλλά μπορεί να υπάρξει μια παύση όταν πρόκειται να αποδεχτείτε τα ελαττώματα σας.

Το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου σημαίνει να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου όπως είσαι. Όπως η δικαιοσύνη, είναι ακριβώς. Απλώς είσαι. Αυτό προϋποθέτει να καταλάβεις ποιος είσαι και να είσαι εντάξει με τα διάφορα μέρη του εαυτού σου.

Για να έχουμε σαφήνεια, ας προσδιορίσουμε πρώτα τι είναι η αυτοαποδοχή δεν. Η αυτοαποδοχή δεν είναι…

* …κατηγορώντας και υποτιμώντας τον εαυτό σας

* …φουσκώνοντας τον εαυτό σας

* …αρνούμενος αυτό που σου συμβαίνει

Προτού προτείνουμε τρόπους αποδοχής του εαυτού σας, σκεφτείτε το εξής: Ο ψυχολόγος Carl Rogers παρατήρησε, «Το περίεργο παράδοξο είναι ότι όταν αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είμαι, τότε αλλάζω».

Παραδόξως, λοιπόν, για να γίνεις καλύτερος, πρέπει πρώτα να είσαι εντάξει με αυτό που είσαι τώρα.

Με όρους EFT (Τεχνικές Συναισθηματικής Ελευθερίας).«Αν και το έχω αυτό [issue], αποδέχομαι βαθιά και πλήρως τον εαυτό μου». Στη συνέχεια, το χτύπημα ευθυγραμμίζει εκ νέου τη σκέψη με τα ενεργειακά κυκλώματα.

Εάν μπορείτε να αποδεχτείτε τον εαυτό σας, ακόμα και με τα κονδυλώματα, θα φέρετε ψυχική ηρεμία και θα καλλιεργήσετε μια συνειδητή σοφία.

Πώς τότε αποδέχεσαι τον εαυτό σου; Εδώ είναι τέσσερις τρόποι:

1. Βάλτε μια πρόθεση να αποδεχτείτε τον εαυτό σας.

Κάθε μέρα είναι καινούργια — και πρέπει να αποδεχτείτε. Αποδεχτείτε αυτό που συμβαίνει σήμερα. είναι μια αποστολή να κάνεις τον ρόλο σου, τον ρόλο που σου έχει δοθεί. Καθώς το αναγνωρίζετε και το αποδέχεστε, μπορείτε να δημιουργήσετε θετικές αλλαγές.

Γνωρίστε ότι αυτό είναι ένα σημείο εκκίνησης που χτίζει τα θεμέλια για πλήρη ζωή. Μόλις αποδεχτείτε πού βρίσκεστε, ποιος ξέρει τι είναι δυνατό;

2. Γίνε ντετέκτιβ.

Ερευνήστε τον εαυτό σας όπως ένας ντετέκτιβ σε μια υπόθεση ή ένας ρεπόρτερ που καλύπτει μια ιστορία. Ποια είναι τα γεγονότα για εσάς; Τι δείχνουν τα στοιχεία;

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας (εσωτερικός κόσμος) και τις πράξεις σας (εξωτερικός κόσμος). Είναι σαν να παρατηρείς άλλο άτομο. Θα παρατηρήσετε αμερόληπτα τα καλά και τα κακά και θα βρείτε τα τυφλά σημεία.

3. Απαντήστε αντί να αντιδράσετε.

Μερικές φορές χρειάζεται να αντιδράσουμε για να επιβιώσουμε, όπως να πηδήξουμε από τη μέση ενός απειλητικού αντικειμένου ή να δραπετεύσουμε από επίθεση από ένα άτομο ή κίνδυνο στη φύση.

Συνήθως, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της αντίδρασης είναι υπερβολικό. Όταν προκύπτουν προκλήσεις, είναι καλύτερο να σκεφτείτε πώς να απαντήσετε. Αυτό σημαίνει παύση… αναπνοή… και προβληματισμό. Τότε χρησιμοποιείτε υψηλότερες φλοιώδεις περιοχές του εγκεφάλου και ανοίγετε την καρδιά σας.

Η ανταπόκριση ανοίγει δυνατότητες. Σου δίνει επιλογή, δύναμη και κατανόηση. Όλες αυτές οι ιδιότητες καθιστούν πολύ πιο εύκολο να αποδεχτείς τον εαυτό σου, συμπεριλαμβανομένου του να έχεις περισσότερη παρουσία για να αντιμετωπίσεις τους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή.

4. Συγχωρήστε τον εαυτό σας.

Προσοχή μην βαρεθείτε από παράπονα για το παρελθόν. Όλοι βρισκόμαστε στο προσβλητικό άκρο, καθώς και στο θύμα παραβάσεων για εμάς.

Για να απελευθερώσουμε το σώμα, το μυαλό, τα συναισθήματα και το πνεύμα μας, πρέπει να απελευθερώσουμε αυτό το μεγάλο βάρος από το παρελθόν. Ως σημείωση, το να συγχωρείς δεν σημαίνει ότι εγκρίνεις την προσβλητική ή καταχρηστική συμπεριφορά των ανθρώπων. Σημαίνει απλώς να αποδεχτείς και να συνεχίσεις τη ζωή σου, λίγο πιο ανάλαφρη και σοφότερη. Αλλά να ξέρεις ότι η συγχώρεση, όπως και το πένθος, δεν μπορεί να εξαναγκαστεί.

Όταν είστε έτοιμοι να συγχωρήσετε, αυτή η επιβεβαίωση ΗΜΧ μπορεί να σας βοηθήσει:

«Αν και ο ____ συνέβη, συγχωρώ τον εαυτό μου και τους άλλους σε όλα τα επίπεδα». Στη συνέχεια, αρχίστε να αγγίζετε.

Επαναλάβετε την επιβεβαίωση, με οποιεσδήποτε πρόσθετες κατάλληλες επιβεβαιώσεις, μέχρι να μειωθεί η ένταση και πιθανώς να εξουδετερωθεί. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να ενσωματωθεί η εμπειρία, αν και μερικές φορές η συγχώρεση είναι γρήγορη εάν το άτομο είναι έτοιμο.

Τελικές σκέψεις για την αποδοχή των δικών σαςξωτικό

Τελικά, το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου σημαίνει να παίρνεις τον έλεγχο του εαυτού σου. Είναι ένας τρόπος να σταματήσετε την εσωτερική πάλη και αναταραχή. Η αποδοχή του εαυτού σας ελευθερώνει να ζήσετε τη ζωή σας περισσότερο με τους δικούς σας όρους.

Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη αυτογνωσία έχουν καλύτερη υγεία. Οι ψυχολόγοι περιγράφουν αυτή την υγιή προσέγγιση της ζωής ως «αυτορρύθμιση». Καλύτερα να ρυθμίσετε τον εαυτό σας, λοιπόν, παρά να το κάνουν άλλοι ή οι περιστάσεις για εσάς.

Και όσο πιο ρυθμισμένος είσαι, τόσο περισσότερα πράγματα ρέουν, ας πούμε.

Για να είσαι αυτός που είσαι, αποδέξου τον εαυτό σου, τόσο τα δυνατά όσο και τα αδύνατα σημεία σου. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη δυνατοτήτων. Μπορείτε επίσης να κατέχετε τις αδυναμίες σας, ελαχιστοποιώντας τις μαζί με τα τυφλά σημεία.

Τότε φυσικά θα εξελιχθείς σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, μια που θα μπορούσε ακόμη και να είναι πιο εύκολο να αποδεχτείτε.