Αντοχή στην κρίση και προστασία από τον πληθωρισμό με πραγματικά περιουσιακά στοιχεία

Αντοχή στην κρίση και προστασία από τον πληθωρισμό με πραγματικά περιουσιακά στοιχεία

November 23, 2022 0 Von admin

Το χρηματιστήριο δεν είναι μονόδρομος – το 2022 έδειξε για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν τεράστιες διορθώσεις σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα. Είναι όμως αυτό ή θα ακολουθήσουν κι άλλα; Και πώς προστατεύεστε από αυτό; Τα υλικά περιουσιακά στοιχεία είναι σημαντικά μέρη της λύσης.

Το εθνικό χρέος, που ποτέ δεν ήταν τόσο υψηλό στην ιστορία, και η διεύρυνση της προσφοράς χρήματος τα τελευταία χρόνια έχουν αποδυναμώσει σοβαρά τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι πολιτικοί φαίνεται να είναι όλο και λιγότερο ικανοί να δράσουν και εξακολουθούν να βλέπουν τη μόνη λύση στη δημιουργία χρεών σε βάρος των μελλοντικών γενεών. Αυτό δεν μπορεί να πάει καλά μακροπρόθεσμα, κάτι που ένιωσαν και φέτος οι επενδυτές.

Οι περισσότερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων υπέστησαν σημαντική πτώση της αξίας τους. Τα ομόλογα, που συνήθως θεωρούνται ασφαλή, γνώρισαν επίσης ένα από τα χειρότερα χρόνια. Και όποιος άφηνε τα χρήματά του σε έναν λογαριασμό στην Ελβετία προστατεύονταν μόνο δήθεν, επειδή ο τρέχων ρυθμός πληθωρισμού άνω του 3% μειώνει επίσης την αγοραστική δύναμη. Κάντε τα μαθηματικά μόνοι σαςτι μπορεί να σημαίνει αυτό με τα χρόνια.

Ως εκ τούτου, οι φωνές πολλών ειδικών γίνονται όλο και πιο δυνατές ότι είναι μάλλον θέμα χρόνου να πυροδοτηθεί μια άλλη οικονομική κρίση. Ο συνδυασμός πολλών πηγών κινδύνου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, όπως η επιχείρηση διάσωσης του αγγλικού συνταξιοδοτικού συστήματος ή οι κρατικές εγγυήσεις δισεκατομμυρίων για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού, δεν συμβάλλουν επίσης στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

Πώς πρέπει όμως να αντιδράσουν οι κεντρικές τράπεζες; Σε αντίθεση με την οικονομική κρίση του 2008, τα περιθώρια για μέτρα διάσωσης φαίνονται περιορισμένα. Λόγω της τρέχουσας καταπολέμησης του πληθωρισμού, δύσκολα θα είναι δυνατή μια απότομη μείωση των επιτοκίων, γιατί αυτό θα προκαλούσε ακόμη ταχύτερη αύξηση του πληθωρισμού. Στην Ευρώπη βρισκόμαστε ήδη στο 10%. Το διογκωμένο χρηματικό σύστημα του χρέους κινδυνεύει να καταρρεύσει. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αυξήσετε την αντίσταση των χρημάτων σας στην κρίση.

Ενσώματα περιουσιακά στοιχεία: Σταθερότητα αντί για κερδοσκοπία

RealUnit Berg

Αυτό που χρειάζεται είναι μια επένδυση που φέρνει μεγαλύτερη σταθερότητα στο χαρτοφυλάκιο και μπορεί να παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία έναντι της απώλειας αξίας. Το RealUnit είναι μια λύση σε αυτό το πρόβλημα και έχει τους πιο σημαντικούς στόχους τη διατήρηση της αγοραστικής δύναμης των περιουσιακών στοιχείων και την προστασία σε καταστάσεις κρίσης.

Η επενδυτική στρατηγική εστιάζει σε υλικά περιουσιακά στοιχεία και περιλαμβάνει κυρίως φυσικό χρυσό, ασήμι και βασικά μέταλλα, ακόμη και μετρητά, όλα αποθηκευμένα σε ασφαλή θησαυροφυλάκια εκτός τραπεζικού συστήματος. Επιπλέον, υπάρχουν επενδύσεις σε ελβετικές ως επί το πλείστον εταιρείες με σταθερούς ισολογισμούς, βιώσιμα κέρδη και επιχειρηματικό μοντέλο ανθεκτικό στην κρίση.

Μερίδια στον κομιστή για την αποθήκη ή ονομαστικές μετοχές ως ψηφιακό διακριτικό

Εκτός από τα πλεονεκτήματα της σταθερής επενδυτικής στρατηγικής με έντονη εστίαση στα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία, η RealUnit έχει ένα άλλο ειδικό χαρακτηριστικό που διασφαλίζει την πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία ανά πάσα στιγμή. Ως η πρώτη εισηγμένη ελβετική εταιρεία, οι μετοχές δεν έχουν σχεδιαστεί μόνο ως μετοχές στον κομιστή για τον κλασικό λογαριασμό θεματοφυλακής σε μια τράπεζα, αλλά είναι επίσης διαθέσιμες ως ονομαστικές μετοχές με τη μορφή ψηφιακού διακριτικού στο blockchain. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεστε οι ίδιοι η τράπεζα και κρατάτε τα διακριτικά RealUnit στο δικό σας πορτοφόλι χωρίς χρέωση.

Token RealUnit

Ωστόσο, το διακριτικό RealUnit δεν είναι κρυπτονόμισμα, απλώς χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία blockchain και διαφέρει σε δύο σημαντικούς τρόπους:

1. Σε αντίθεση με το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, το RealUnit υποστηρίζεται από πραγματικά περιουσιακά στοιχεία. Η απόδοση είναι επομένως πολύ πιο σταθερή και εξαρτάται από την πραγματική αποτίμηση των κατατεθειμένων περιουσιακών στοιχείων.

2. Ως πρόσθετο όφελος, υπάρχει μια επιλογή έκτακτης ανάγκης. Εάν το „ιδιωτικό κλειδί“ χαθεί λόγω λανθασμένης συμπεριφοράς, τα διακριτικά μπορούν ακόμη και να ανακτηθούν χρησιμοποιώντας μια ειδική διαδικασία ανάκτησης.

Όποιος κατέχει ένα διακριτικό μετοχών επωφελείται από μια σταθερή επενδυτική λύση και, χάρη στην άμεση πρόσβαση, ενισχύει επίσης την οικονομική κυριαρχία. Τα υλικά περιουσιακά στοιχεία αυξάνουν την αντίσταση στις κρίσεις και τη διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων με την πάροδο των γενεών. Ταυτόχρονα, προστατεύετε τα ιδιωτικά σας περιουσιακά στοιχεία και τη ρευστότητα της εταιρείας σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον πληθωρισμό και τις συνέπειες σοβαρών διορθώσεων στο χρηματιστήριο. Και με το ψηφιακό διακριτικό RealUnit, αυξάνετε ακόμη και την ανεξαρτησία σας από το τραπεζικό σύστημα.

Υπό www.realunit.ch βρείτε επιπλέον επιχειρήματα.

Πίστωση εικόνας τίτλου: Επεξεργασία από Ξεβιδώστε

Αποποίηση ευθύνης/αποκλεισμός ευθύνης: Δεν πρόκειται ούτε για επενδυτική συμβουλή ούτε για συγκεκριμένη σύσταση για δράση.

Print Friendly, PDF & Email