Ανταγωνιστικό ή δημιουργικό – ποιο είναι καλύτερο;

Ανταγωνιστικό ή δημιουργικό – ποιο είναι καλύτερο;

Oktober 2, 2022 0 Von admin

Ποιο από τα παρακάτω σενάρια είναι πιο ελκυστικό;

Δυσκολεύεσαι σε έναν κόσμο που τρώει σκυλιά, προσπαθώντας συνεχώς να είσαι πάνω από τα πράγματα. Η ζωή γίνεται καθημερινή επιβίωση του ισχυρότερου. Ή…

Γνωρίζετε ότι ζείτε σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλα είναι συνδεδεμένα. Μαθαίνεις από τις προκλήσεις, λύνεις προβλήματα δημιουργικά και με συμπόνια και ζεις τις επιθυμίες της καρδιάς σου.

Το πρώτο σενάριο απεικονίζει την ύπαρξη στο ανταγωνιστικό επίπεδο. Το δεύτερο δίνει μια γεύση από το Creative Plane. Περισσότερα για αυτούς τους σημαντικούς όρους σε μια στιγμή.

Ένας χρήσιμος τρόπος για να κατανοήσετε τον εαυτό σας είναι να παρατηρήσετε πώς λειτουργείτε, ποιο μοντέλο πραγματικότητας τείνετε να χρησιμοποιείτε. Είπε διαφορετικά, ποιο είναι το πλαίσιο σου; Πώς προσανατολίζεσαι στο να είσαι στον κόσμο;

Εδώ είναι μια μεγάλη διευκρίνιση για αυτό το σημαντικό θέμα. Πάνω από έναν αιώνα πριν, ο Wallace Wattles περιέγραψε τα δημιουργικά και ανταγωνιστικά επίπεδα στα κλασικά έργα του Η επιστήμη του να γίνεις πλούσιος και Η επιστήμη του να είσαι σπουδαίος.

Αυτά τα «επίπεδα» είναι καταστάσεις του νου που διέπουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Καθορίζουν τον τρόπο ύπαρξης μας και το πώς εμφανιζόμαστε στον κόσμο.

Στο Πρόγραμμα Καθοδήγησης και Θεραπείας της Πνευματικής Ζωής εξερευνούμε αυτούς τους κόσμους, ας μοιραστούμε μερικά βασικά σημεία σε αυτό το άρθρο. Στη διαδικασία, θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επίγνωσης της ψυχής σας και της πνευματικής σας ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά των ανταγωνιστικών και δημιουργικών πλαισίων

Το ανταγωνιστικό επίπεδο χαρακτηρίζεται από μια πολωμένη, δυιστική άποψη. Αυτό περιλαμβάνει…

εμείς εναντίον τους

πίστη σε περιορισμένους πόρους
ιεραρχία από πάνω προς τα κάτω
προσανατολισμένη στο κέρδος
με βάση την απόδοση και το αποτέλεσμα.

Το Creative Plane είναι ολιστικό και πολυδιάστατο. Αυτό περιλαμβάνει…

αφθονία
να είναι χωρίς αποκλεισμούς (ενότητα στη διαφορετικότητα)
κλίμακα και σχετικότητα (βλέποντας τη μεγάλη εικόνα και τις αποχρώσεις του γκρι)
μια προσέγγιση σκοπός-πλανήτης-κέρδους
αναγνωρίζοντας το χαμηλότερο δεν μπορεί να δει το υψηλότερο

Βαθύτερα στο ανταγωνιστικό επίπεδο

Ας δούμε πώς παίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στην πραγματική ζωή. Στο ανταγωνιστικό επίπεδο, ακολουθούμε άκαμπτες γραμμές και βλέπουμε τα πράγματα σε αντίθετα άκρα. Αυτό εμφανίζεται καθώς βρίσκεστε εντός ή εκτός ομάδας, είστε ελεύθεροι ή υποδουλωμένοι, ή είστε σωσμένοι ή καταδικασμένοι.

Για να προσφέρετε ένα παράδειγμα ζωής στο ανταγωνιστικό επίπεδο, εάν έχετε μια επιχείρηση, το μόνο που έχει σημασία είναι τα κέρδη. Μπορεί να εμπλακείτε σε ανήθικη συμπεριφορά, όπως υπερβολή των κερδών σας ή υποσχέσεις που δεν μπορείτε να τηρήσετε. Οι σκοποί μπορούν να δικαιολογήσουν τα μέσα εδώ.

Ή αν είστε σε μια ομάδα ή μια θρησκεία, από την άποψη του ανταγωνιστικού επιπέδου, είστε μέλος των επιλεγμένων. Όλοι οι άλλοι είναι κατώτεροι, χαμένοι ή ίσως και εχθρός σου.

Ψάχνοντας βαθύτερα στο δημιουργικό επίπεδο

Στο δημιουργικό επίπεδο, η αγάπη, η ρευστή επίλυση προβλημάτων και οι άπειρες δυνατότητες αφθονούν. Από το Creative Plane είμαστε πλούσια ζωντανοί και διασυνδεδεμένοι. Λάμπουμε με την επίγνωση ότι είμαστε ένα πνευματικό ον που κατοικεί για λίγο σε ένα ανθρώπινο σώμα και εξερευνά διαφορετικές εμπειρίες και προκλήσεις.

Από αυτή την οπτική γωνία, χρησιμοποιούμε και απολαμβάνουμε υλικά πράγματα χωρίς να καταναλωνόμαστε από αυτά.

Συνειδητοποιούμε επίσης ότι το να έχουμε άτομα που δεν καταλαβαίνουν ή δεν μας αρέσουν έρχεται με την επικράτεια. Οι επικριτές μας, όσο δίκαιος ή άδικος, είναι μέρος του παιχνιδιού της ζωής που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να μάθουμε.

Εκτός από το να μάθουμε πώς να χειριζόμαστε τις εχθρικές δυνάμεις στο εξωτερικό, έχουμε τους δικούς μας εσωτερικούς επικριτές και δαίμονες να δαμάζουμε.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα του Creative Plane, αν θέλατε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση προπόνησης ή θεραπείας, θα είχατε την επιθυμία να πετύχετε. Ωστόσο, δεν θα θέλατε να προσηλωθείτε στα αποτελέσματα, όπως να έχετε έναν ορισμένο αριθμό πελατών ή ένα συγκεκριμένο εισόδημα. Αυτές μπορεί να είναι διδακτικές οδηγίες και σχετικές κατά καιρούς, αλλά τέτοια αριθμημένα αποτελέσματα δεν είναι οι τελικοί οδηγοί.

Εδώ είναι πώς να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας. Επικεντρώνετε τα ταλέντα σας, αναπτύσσετε σχετικές δεξιότητες και χτίζετε σχέσεις. Αυτή η διαδικασία συνεπάγεται την εκμάθηση πώς να επικοινωνείτε με άλλους για να βγείτε έξω το μήνυμά σας (δηλαδή, μάρκετινγκ).

Περνάτε μέσα από τα αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα της οικοδόμησης μιας επιχείρησης και αναπτύσσετε επιμονή και σοφία στην πορεία. Στην πορεία γίνεσαι ρεαλιστής αισιόδοξος. Σχεδιάζεις, δοκιμάζεις τα πράγματα και προσαρμόζεσαι ανάλογα.

Βάζοντας τα όλα μαζί

Ο εξελικτικός στόχος είναι να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο δημιουργικό επίπεδο παρά στο ανταγωνιστικό επίπεδο.

Για να βοηθήσετε, ασχοληθείτε με πνευματικές δραστηριότητες όπως ο διαλογισμός και η εστίαση της ψυχής. Κάντε παρέα με ομοϊδεάτες. Να είστε αλτρουιστές. Να είστε πιο αυθεντικοί. Και έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής (δίαιτα, ξεκούραση, ηλιακό φως και άσκηση).

Καθώς γίνεστε πιο σκόπιμοι με αυτό που κάνετε και με αυτό που λέτε, ζείτε περισσότερο στο δημιουργικό επίπεδο.

Ωστόσο, μερικές φορές κολλάμε στο ανταγωνιστικό επίπεδο. Να ξέρετε ότι αυτή η χαμηλότερη δόνηση πρέπει να χρησιμοποιηθεί και να ξεπεραστεί. Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να είμαστε ο καλύτερος μας. Μπορούμε να συγκεντρωθούμε και να απολαύσουμε υλικά πράγματα.

Έτσι, το Competitive Plane είναι ταυτόχρονα αλουμινόχαρτο και εξέδρα εκτόξευσης για το Creative Plane. Το Competitive Plane μας βαραίνει όταν τα πράγματα γίνονται πολύ βαριά, περιοριστικά και άκαρδα. Αυτή η δυσφορία μας παρακινεί να αλλάξουμε.

Αυτό το βαρύτερο αεροπλάνο γίνεται επίσης σημείο εκτόξευσης χρησιμοποιώντας τα θετικά του στοιχεία, όπως η ώθηση και η πειθαρχία. Σημαίνει υπέρβαση των διχαστικών, αποσχιστικών πτυχών όπως η σκέψη όλα ή τίποτα.

Καθώς ξεκαθαρίζουμε για το δημιουργικό επίπεδο, είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσουμε πού βρισκόμαστε τώρα και πού μπορεί να θέλουμε να πάμε. Η καρδιά και το μυαλό μας ανοίγουν. Τότε είναι πιο εύκολο να ανέβεις στη δημιουργική σφαίρα των καθαρών δυνατοτήτων και των άπειρων δυνατοτήτων.

Τελικές σκέψεις για τον ανταγωνισμό και τη δημιουργία

Η πόλωση που βλέπουμε – μαζί με τον ρατσισμό, την πατριαρχία και τον υλισμό – μπορεί να είναι αποκαρδιωτική. Και μπορούμε να δεχτούμε την πιθανότητα τα πράγματα να συνεχίσουν σε μια καταστροφική πορεία.

Εδώ είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αναπτυχθούμε τώρα:

Μπορούμε να ανέβουμε στο δημιουργικό επίπεδο όσο το δυνατόν περισσότερο.
Μπορούμε να συντονίσουμε τη νοοτροπία μας με περισσότερη αγάπη, γενναιοδωρία και συμπόνια.
Μπορούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, ενώ ταπεινά μαθαίνουμε και μεγαλώνουμε.
Μπορούμε να θυμόμαστε συνέχεια ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.

Και κάτω από το φαινομενικό χάος υπάρχει μια θεϊκή τάξη με την οποία είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, όπως ο αέρας που αναπνέουμε».

Και κάτω από το φαινομενικό χάος υπάρχει μια θεϊκή τάξη με την οποία είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, όπως ο αέρας που αναπνέουμε.

Καθώς λαμβάνετε αυτές τις πληροφορίες, θα βρείτε τρόπους να τις κάνετε δικές σας. Αυτό σας ανεβάζει στο δημιουργικό επίπεδο με την επίγνωση της ψυχής σας.

Ζώντας περισσότερο στο δημιουργικό επίπεδο, υπάρχει πολλή χαρά, πολλά να μάθετε και να αναπτυχθείτε και πολλά να εξερευνήσετε. Ένα υπέροχο ατελείωτο και άπειρο ταξίδι. Το πεδίο των άπειρων πιθανοτήτων μπορεί να μας δείξει τον δρόμο. Τότε είμαστε πιο ικανοί να αγαπάμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας και τη γη στην οποία ζούμε.